Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem Győrben: oklevélosztás negyedszer

Lesz folytatás! – ezt a bejelentést fogadta a legnagyobb örömmel a mintegy 1200 szenior hallgató a győri Nyugdíjasegyetem negyedik szemeszterének hétfői záró előadásán.
Az okleveleiket átvett nyugdíjas-egyetemistáknak ezúttal dr. Farkas Szilveszter egyetemi docens a magyarországi köz- és magánpénzügyek helyzetéről beszélt.

Dr. Farkas Szilveszter, a Nyugdíjasegyetem előadója a tegnapi előadáson elmondta, hogy globális gazdaság már a középkor óta létezik, arra kell számítani, hogy továbbra is meghatározó lesz minden államban.

Hazánk pénzügyi gondjainak megoldása érdekében a docens szerint többek közt ki kellene építeni az öngondoskodás rendszerét.

Nyugdíjasegyetem: A negyedik szemeszterzárón több mint ezren vehették át oklevelüket. Fotó: Bertleff
Nyugdíjasegyetem: A negyedik szemeszterzárón több mint ezren vehették át oklevelüket. Fotó: Bertleff

– Nem csak időtöltést jelent a Nyugdíjasegyetem, inkább azt hangsúlyoznánk, hogy tudást ad. Tanórák után még utána is olvastunk a témáknak és így jobban értjük a híreket, na meg amit a fiatalok mondanak.

A legutóbbi előadás is olyasmit taglalt, amiről mindennap szó van, de ezután az összefüggéseket is látva jobban eligazodunk a manapság ránk zúduló információhalmazban – mondta el két szenior hallgató, Szabó István és Szabóné Sebestyén Beatrix.

A szemeszterzáró alkalmából a szervezők köszöntötték az összes idős hallgatót.

Dr. Rechnitzer János, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy egyre több helyen követik a győri Nyugdíjasegyetem példáját, már tudományos elemzése is elkezdődött ennek az oktatási műfajnak.

Szabó István és Szabóné Sebestyén Beatrix újdonsült nyugdíjas-egyetemi diplomájával. Fotó: Bertleff András
Szabó István és Szabóné Sebestyén Beatrix újdonsült nyugdíjas-egyetemi diplomájával. Fotó: Bertleff András

A győri előadások vonzáskörzete pedig kibővült, Zircről, Balatonkeneséről, a határon túlról is vannak hallgatók, akik közt a legidősebb 88 éves.

Mindannyiukat visszavárja a rektorhelyettes az őszi folytatásra. Akárcsak dr. Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja, aki úgy véli, sikerült az előadás-sorozattal rávilágítani arra, milyen sokszínű a tudomány.

A nyugdíjasok nevében Pozsgai Balázs, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke köszönte meg a színvonalas tájékoztatásokat. Fábián György, a Kisalföld mellékletszerkesztőségének vezetője pedig arról beszélt, hogy a nyugdíjasok tudása kincs.

Az évzárón kisorsoltak egy laptopot és öt hallgatói jogviszonyt az Apáczaira, tízet a Széchenyire. A szerencsés nyugdíjasok a hallgatókkal járhatnak órákra fél évig.

Érdemes megjegyezni, hogy a nyugdíjasok is csatlakoztak a Kisalföld aláírásgyűjtési akciójához, számukra is fontos, hogy legyen víz a Dunában.

Olvasóink írták

  • 1. acsali 2012. május 22. 21:08
    „Véletlenül nem egy párt nyugdíjas női tagozata van a képen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30-40 milliárdos elképzelés: `Győr elővárosi közlekedését csak a vasút oldja meg´

A VEKE győri tagszervezete készítette terv szerint Győrben két új vasúti megálló épülne Ady- és Marcalvárosban, valamint zónaalapú, egységes tarifarendszert vezetnének be. Tovább olvasom