Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem elsősökkel és törzsvendégekkel

Már az egyetemi csarnok lelátóin is sok sort megtöltöttek a szenior hallgatók a Nyugdíjasegyetem hétfői félévnyitóján.

A résztvevők száma meghaladta az 1300-at. Többen közülük „törzsvendégek", már a tizedik félévre iratkoztak be, de elsősök, frissnyugdíjasok is sokan vannak köztük.

Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora elmondta, hogy rendezvényük minden várakozást felülmúlóan sikeres. Ugyanis könnyű egy jól reklámozott rendezvényre sok embert vonzani, de a Nyugdíjasegyetem iránt már több éve egyre nő az érdeklődés. Így a szenior hallgatókat is hozzászámolja a diákokhoz a rektor, ha arról kérdezik, hány hallgatója van a Széchenyinek. A társszervező intézmény nevében dr. Szabó Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja arról beszélt köszöntőjében, hogy a nyugdíjasok szorgalmát, tudományok iránti nyitottságát példaként szokta megemlíteni fiatal tanulóiknak.

A tizedik félév megnyitóján is megtöltötték az egyetemi csarnokot az idősek, a Nyugdíjasegyetem a szervezők szerint minden várakozást felülmúlóan sikeres. Fotók: Mészáros Mátyás
A tizedik félév megnyitóján is megtöltötték az egyetemi csarnokot az idősek, a Nyugdíjasegyetem a szervezők szerint minden várakozást felülmúlóan sikeres. Fotók: Mészáros Mátyás

Pozsgai Balázs, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke a félévnyitón elmondta, hogy a telt házas Nyugdíjasegyetem is korosztályuk aktivitását bizonyítja és megköszönte, hogy a szervezők ebben a szemeszterben is változatos témákat kínálnak.

– Tájékozottabb vagyok, újdonságokat hallok és szeretem a nyugdíjasokat – mondta el annak indokaként Wirgha Ottóné, miért jár a Nyugdíjasegyetemre már annak kezdete óta.

Juhász Lászlóné most iratkozott be először, a nyugdíjasklubban ajánlották ezt neki barátai. Sokat meséltek neki róla és cikkeinkből is azt állapította meg, hogy minden tanórája érdekes.

Virág Lajosné szintén már a tizedik félévben lesz hallgatója a Nyugdíjasegyetemnek. Ahogy ő mondja, „szívből örül", ha jöhet, mert családjában tizenhárman voltak testvérek, így annak idején nem tudott tanulni, most viszont nagy élvezettel pótolja ezt. Ezúttal a megyeszékhely gazdasági és szellemi erőforrásainak hasznosításáról hallhatott, ami alapján a győri modellt példának tartják több európai nagyvárosban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzes borokhoz szenvedélyes zene, jótékony célra

A hatodik Kantharosz Gála szervezése a finisébe ért. Tovább olvasom