Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem: az ötödik előadás

Kedves nyugdíjas-egyetemi tagok! Az eddig nagy sikerrel megtartott előadások után az ötödik óráról se feledkezzenek meg!

A helyszín ismételten a győri Széchenyi István Egyetem kis sportcsarnoka.

Április 7-én 16.30-kor ˝Digitális forradalom – a zenélő kvarcóráktól a zsebben hordott mobil irodáig˝ címmel Varjasi Norbert előadását hallhatják a sorozatra regisztrált olvasóink.

A sportcsarnokot – ahogy eddig – az előadás előtt egy órával kinyitjuk az érdeklődők előtt, hogy legyen idő a kötelező bejelentkezésre és még az előadás megkezdése előtt ezúttal is kiosztjuk ajándékainkat azok között, akik jól oldották meg a Kisalföldben megjelent esszétesztet.

Az előző ˝tanórák˝ témái, az orvostudomány és a művészet után ez alkalommal az előadó a digitális ˝kütyük˝ világába vezeti hallgatóságát.

Varjasi Norbert informatikatanár, egyetemi tanársegéd időrendben haladva ismerteti a XX. század technikai eszközeinek történetét, kiemelve a magyar közreműködéssel történt fejlesztéseket. Szó lesz arról, hogy ezek a bonyolult szerkezetek hogyan szivárogtak be mindennapjainkba.

Az előadó segít jobban megérteni, milyen hatással vannak életünkre és ennek jegyében a tudományt a humánum oldaláról is megközelíti, a környezetvédelemről is beszél.

Varjasi Norbert előadása végén arra is kitér, hogy az elkövetkező négy-öt évben milyen technikai újdonságokra számíthatunk, bár szerinte nehéz megjósolni a gyors digitális fejlődés közepette, mi terjed el széles körben.

Nemcsak azok fogják megérteni tájékoztatóját, akik ˝nagyineteznek˝, azaz használják az internetet, hanem azok is, akik esetleg csak annyit tudnak a számítógépről, hogy unokájuk szeretne egyet születésnapra vagy karácsonyra.

A Nyugdíjasegyetem szervezői, a Széchenyi-egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, a Pannon Nyugdíjas Szövetség és a Kisalföld várja az előadás-sorozatra az előzetesen regisztrált hallgatókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentkezőket várnak a jótékonysági bálra

A győri püspökség szervezésében április 17-én és 18-án rendezik meg a hagyományos Szeretet Napokat. Tovább olvasom