Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Nyugatra vándorló pszichiáterek

A Magyar Pszichiátriai Társaság nyugat-magyarországi tagozata ismét dr. Varga Gábort választotta elnökének és dr. Feller Gábort titkárának a nemrégiben tartott közgyűlésén.

A találkozóhoz kapcsolódó tudományos ülésen szó volt arról, hogy az utóbbi idők ágyszám-leépítései jelentősen érintették a gyógyászat e területét, betegek, szakemberek se találják helyüket a finanszírozás bizonytalansága miatt. Egyszerre romlottak a kórházi és az otthoni körülmények a válság következtében. Ugyanakkor az orvosok közül pszichiáterek mentek a legnagyobb arányban nyugatra dolgozni.

Svédország, Dánia, Norvégia, Franciaország szívesen fogadja őket, akár az egyéves nyelvtanulás idején is fizetést biztosít nekik, utána pedig a hazai tízszeresét érheti el bérezésük.

Dr. Feller Gábor portálunknak elmondta: a válság hatásaival magyarázható elkeseredettség miatt egyre nő a pszichés betegek aránya.
Egy-egy tartósan beteg a családtagjaira is nagy terhet ró, a pszichiátereknek az ő felkészítésük is a feladatukhoz tartozik. Dr. Kurimay Tamás, az MPT leendő elnöke az ülésen az emberek viszonyait világhálós hasonlattal jellemezte: minél több erős kapcsolata van valakinek, annál könnyebben boldogulhat, azaz a barátságok sokat számítanak a stresszkezelésben.

Olvasóink írták

  • 1. Truder 2009. november 01. 12:11
    „Pedig itt is nagy szükség van rájuk..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenszentek és halottak napja - Hasznos információk!

A temetők hosszabb nyitva tartással fogadják a látogatókat, a Kisalföld Volán plusz járatokat indít,… Tovább olvasom