Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Nyomozás, iratlefoglalás a Győr-Szol-nál az elbontott abdai kertészet miatt

Úgy tudjuk, a héten vagyonkezeléssel kapcsolatos bűncselekmény gyanúja miatt szállt ki a rendőrség a Győr-Szol Zrt. központi telephelyére.

Tavaly decemberben portálunk elsőként számolt be arról, hogy a volt Komszol dísznövénykertészetet bezárták és minden mozdítható vasat elbontottak az 1-es főút mellett.


Így bontották a vasat a Komszol volt dísznövénykertészetében az 1-es főút mellett decemberben - fotók: Cseh Róbert.

Ezt követően Vörös Gyula (Jobbik) győri önkormányzati képviselő feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Úgy tudjuk, a héten vagyonkezeléssel kapcsolatos bűncselekmény gyanúja miatt szállt ki a hatóság a Győr-Szol Zrt. központi telephelyére, amely során iratokat és dokumentumokat vizsgáltak és foglaltak le.

Információnkat a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere, Ozsvárt Tamás megerősítette.

"A Győr-Szol Zrt. a hatóság helyszíni vizsgálatának tényét elismeri.

Arról a közvélemény korábban is értesülhetett, hogy Vörös Gyula önkormányzati képviselő bejelentést tett az abdai kertészet bontására kötött szerződéssel kapcsolatban, az ezzel összefüggésben lévő dokumentumok vizsgálata, a helyszíni tájékozódás ennek a bejelentésnek a természetes következménye.

A Győr-Szol Zrt. - ahogyan a múltban és a jövőben is - a hatósággal mindentekintetben együttműködik, meggyőződésünk, hogy a lefolytatott eljárás is igazolni fogja a társaság lépéseinek jogszerűségét" - közölte megkeresésünkre Ozsvárt Tamás.

A NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága valóban foglalkozott rövid ideig az 1-es főút melletti egykori kertészet bontásával, de hatáskör hiánya miatt a rendőrségnek továbbította az ügyet.

A kisalfold.hu információ szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentetett be a szóban forgó ügyben, így a héten a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói foglalták le a hivatalos dokumentumokat a Győr-Szol Zrt. központi telephelyén.

Portálunk megkeresésére Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője jövő hét elejére ígért válaszokat kérdéseinkre.
    

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. nemzöld 2012. február 20. 18:57
  „Úgy hírlik, Don Kalányos - a bontásra szakosodott vállalkozó - a telek egyetlen értékét a termálkutakat is lecsettintette.”
 • 26. urbaniastapista 2012. február 20. 13:49
  „Szóljon, aki olyat tud, ami olcsóbb lett a Győrszol óta?”
 • 25. Karlos 2012. február 19. 09:30
  „Remélem nem hallgatnak el az ügy további kimeneteléről !
  A Jobbik amugy mit akar ? Eltüntetni a kisebbségeket, visszafoglalni Erdélyt, aztán a Székely himnuszt énekelni az István a királlyal vegyest egy Kárpátia koncerten, örömtüzet rakva ? Komolytalan banda.”
 • 24. knifemaster 2012. február 19. 06:29
  „19. pancser 2012.02.18. 07:01
  Azért mindennek van határa.Még az ostobaságodnak is!”
 • 23. pancser 2012. február 18. 17:40
  „A Jobbik azt merészeli állítani, hogy ők angyalok. Igen azok, olyanok akiket feketében szoktak ábrázolni. Jobb ha hallgatnak ők nem demokraták mondta az elnökük. Lennének szívesek elárulni, hogy miből telt nekik kampányra meg sok mindenre?”
 • 22. Loich 2012. február 18. 12:43
  „Győr az álmok városa. Itt mindent keresztül lehet vinni, a legnagyobb arcátlanságokat is, az efféle Mutyi kft.-kkel. Nem lesz itt semmi, higgyétek el, úgy elalszik az ügy, ahogy az már csak szokás.”
 • 21. Gab2000 2012. február 18. 08:38
  „Nem kell itt jobbikozni röviden erről van szó
  Idézet:
  Tudomásom szerint a bezárt kertészet vasbontási munkálatait 7,5 millió forintért nyerte el meghívásos pályázaton egy bontásra szakosodott cég, utóbbi adatot Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója megerősítette beszélgetésünk során.

  Közbeszerzési eljárást 8 millió forint feletti összegnél kellett volna kiírni. Információim szerint a virágkertészetben lévő fém mennyisége körülbelül 400 tonna, aminek az értéke a hivatalos átvételi árral számolva 25 millió forint.”
 • 20. Emeletesvakondlak 2012. február 18. 08:04
  „Úgy látom a hozzászólók 90%-a Jobbikos. Még szerencse, hogy csak ennyien vagytok....”
 • 19. pancser 2012. február 18. 07:01
  „"tovari" A Jobbiknak kellett lépni? Persze illegális félkatonai szervezetet hoztak létre, betiltott egyenruhában hősködnek a parlamentben. Köszönjék meg a demokrácia türelmét, hogy hagyja őket a lábujjain taposni! Egyszer csak megunja!”
 • 18. háté 2012. február 17. 21:49
  „Azért a narancsosok ne keseredjenek el teljesen
  Pár év alatt több állam- és kormányfő megbukott Európában, mert korrupciós vádak érték, akárcsak Christian Wulff német elnököt.
  17. goldboy a köveket már többször megkérdeztem én is, de úgy néz ki elpárolgott egy "narancsos-ligetbe"!”
 • 17. goldboy 2012. február 17. 20:58
  „Mi lesz velünk, ha kiderül, hogy a narancsfiúk millióit se a legyek hordták össze? Kinek hihetünk, ha már nekik sem?
  Tényleg, a Jedlik Ányos utca régi térkőburkolatának vajon mi lett a sorsa? Ki örül neki?”
 • 16. villamosvezető 2012. február 17. 20:37
  „Salabakter100
  A tempo lehet nem a Ön mércéjének megfelelő, állításai valósak az intézkedéssel kapcsolatban.
  De a Nav nem tett volna feljelentést a rendőrségen ha nem megalapozott a gyanú!
  Az iratokat már a bejelentésnél vizsgálták, most a nyomozati szak lezárása előtt bizonyítékként foglalták le!
  A képviselőhöz csak annyit véleményem szerint rajta kívűl senki nem tett semmit ezidáig, főleg nem a hatalmon lévő gombnyomáshoz alkalmazott véleménynélküliek!
  Ha megnézzük csak az ő felvetései, sajtómegjelenései alapján voltak valami tényszerű közérdeklődést kiváltó események a győri polgárok megítélése szerint!
  A bejelentés véleményem szerint nem egyezik meg a gyalázkodással!
  Ez egy objektív pártállástól független hozzászólás volt!”
 • 15. zakarias3 2012. február 17. 19:39
  „moderálva offtopic”
 • 14. Salabakter100 2012. február 17. 19:34
  „Tisztelt jövőbelátók!
  Ugye tisztában vannak vele, hogy a leírtak nagyobb része találgatás, hogy ne mondjam prejudikálás? Az én jogérzékem azt diktálja, meg kellene várni az ítéletet. Persze lehet, hogy önöknek Virág elvtárs már átadta a táskájából... A képviselő úr (sic!) megtette a bejelentését - legalább úgy látszik, mintha tényleg csinálna valamit, a közgyűléseken úgyse nagyon aktivizálja magát - a hatóság meg megvizsgálja, van-e alapja az állításainak. Ehhez be kell kopogtatni a céghez, és információkat szerezni. Azt még egyedül csak a bölcsességéről és mértéktartásáról elhíresült Jobbik jeles képviselője állítja, hogy valami szabálytalanság történt. Bizonyíték sehol, csak a gyalázkodás!”
 • 13. zakarias3 2012. február 17. 19:18
  „moderálva offtopic”
 • 12. acsali 2012. február 17. 18:59
  „Nincs is a NAV-nak bűnügyi osztálya!”
 • 11. háté 2012. február 17. 18:31
  „Kedves Szeghalmi úr! - hozzászóltam, vigyázva arra csak olyant írjak, ami itt mát megjelent írásban a Győr-Szol-ról.
  Talán rossz volt látni, együtt az aljasságokat? -
  Az önkormányzati cégeket azért hozták egybe, mert született egy törvény ami csak ezekre vonatkozik.
  Nincs pénzügyi beszámoló, nem köteles az önkormányzat beszámolni, hova, mire ment el befizetett adónk!
  Kimondottan narancsos törvény, amilyen a LEX-Borkai!
  Úgy látom másnak is tűnt el hozzászólása.”
 • 10. révfaluiszúnyog 2012. február 17. 17:50
  „Van egy régi mesekönyvem, három kismalacról szól, akik elindultak szerencsét próbálni. Az első szalmából építette a házát, a farkas szétbontotta-rontotta és hamm, a kismalacot bekapta. A második kismalac fából építette a házát, de ugyanígy járt. A harmadik kismalac viszont téglaházacskát épített, nem is tudta szétrontani a farkas, hanem végül kiéhezett, bemászott a kéményen és egyenesen a kémény alatti forróvizes üstbe huppant.
  Nos a témához mellékelt fénykép pont úgy fest, mint a mesekönyvben az első kismalac háza farkasjárás után. Buta volt, aki ebben a házban azt gondolta, életben maradhat, mi több, reuzálhat belőle. Arra viszont nem számíthatott, hogy a farkas a kerítésen belülről érkezik. Mi több, korábban ugyanaz a gazda etette a kismalacot és a farkast is. Előbbit meg akarta enni, utóbbit meg akarta szelidíteni. Mivel azonban rossz gazda volt, házát lerontotta, malacát megette a befogadott fenevad.”
 • 9. calendulaofficinalis 2012. február 17. 17:19
  „Szerintetek miért olvasztották össze a cégeget? Nem azért mert valami így olcsóbb volna vagy a dolgozóknak jobb lenne, hanem mert így minden átláthatatlanabb <moderálva>”
 • 8. tovari 2012. február 17. 17:11
  „Igen, megint a Jobbiknak kellett lépni, a fidesz hol volt már megint?”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A natúr szín lesz a nyerő: egységesítik a belvárosi teraszok képét Győrben

A győri belváros egységes képét szabályozó előterjesztés is úgy fogalmaz, hogy az utcai árusításra szigorúbb szabályok vonatkoznának a történelmi negyedben. Tovább olvasom