Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Nyolcvanon túl is száznegyven családot patronál

Győr-Ménfőcsanak - Túl a nyolcvanon is lehet és érdemes segíteni, példa erre Rékasi József munkája, aki a mozgáskorlátozottak ménfőcsanaki, területi vezetőjeként szervezett családi-baráti találkozót a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély nagypincéjében. Igaz, a szemerkélő eső nem kedvezett az egyébként jó hangulatú pikniknek, ám – az akadálymentesített pincének köszönhetően – a találkozó mégsem maradt el.
Betegség, baleset, fertőzés vagy egyéb oka lehet annak, ki miért válik mozgáskorlátozottá – a rokkantsággal élők sorsa, életútja mégis több ponton kapcsolódhat. Ilyen az a találkozó is, amelyet évente a mozgáskorlátozottak ménfőcsanaki tagszervezete szervez a tagságnak.

– A feleségem súlyos mozgássérült, egy balesetben nekem is eltört mindkét lábam – sorolta a hétvégi program főszervezője, aki 82 éves kora ellenére másoknak nyújt jobbot. Teszi ezt azért, mert a bajban ő is másoktól kapott segítséget, s teszi ezt emberbaráti szeretetből, amely után oly gyakran sóvárgunk. – Ötvenöt éves házasok vagyunk a párommal, s a felépülésemmel azt is megtapasztaltam, milyen jólesik a másoktól kapott segítség – folytatta a területi vezető. – Szerencsére három gyermekünkre is bizton számíthatunk, csak hát mindegyik dolgozik, mindig nem lehetnek velünk.

Rékasi József területi csoportvezető a balesetből történő felépülését követően kapcsolódott be a mozgáskorlátozottak érdekvédelmi munkájába. Fotó: Harcsás Judit
Rékasi József területi csoportvezető a balesetből történő felépülését követően kapcsolódott be a mozgáskorlátozottak érdekvédelmi munkájába. Fotó: Harcsás Judit

Süveges Lászlónét épp tíz éve egy agyérgörcs kényszerítette kerekes székbe – beszéde, kézhasználata az elmúlt években folyamatosan javult, ám nem bírják el a lábai. Az asszony nagy türelemmel viseli betegségét azzal a tudattal, hogy meglehet, örökre székhez kötötten él. Paksi Károlyné lábát húsevő baktérium támadta meg, az asszonyt többször is műtötték. Sírva mesélte, most is csak azért tudott eljönni, mert akadt segítsége. A közösség pedig olyan erő, amely mindenkor mankót jelent a túléléshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan szeretnék a fűtéskorszerűsítést

Győr - Miután az elmúlt években bebizonyosodott a házak szigetelésének és fűtéskorszerűsítésének… Tovább olvasom