Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Nyolcvanmilliós felújításra szorul a Győri Ítélőtábla épülete

Mintegy nyolcvanmillió forintból kell kijavítani a Győri Ítélőtábla épületének hibáit - nem egészen fél évtizeddel a beköltözés után.

A május közepéig tartó munkálatok során a tetőt és a homlokzatot javítják - közölte Havasiné Orbán Mária, a táblabíróság elnöke. Mint mondta, nagyon nehéz a műszaki ellenőrzés, ha utólag derül ki: a felhasznált kövek első osztályú voltát hamis dokumentummal igazolják, vagy az alacsony árra koncentrálva olyan vakolatvédő hálót helyeznek el, amely "idővel felszívódik", a tetőn pedig "kihagytak" bizonyos munkafolyamatokat.

A hibák kijavítását már megkezdték, az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a munkálatok zaja a tárgyalásokra is behallatszik.

Olvasóink írták

 • 18. load 2011. április 10. 23:03
  „15. urbaniastapista
  Igazad van.
  Itt olvasható róla a Kisalföld egy 2003. szeptemberi cikkében.

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/itelotabla_a_domb_utcaban/1066341/”
 • 17. peet2 2011. április 10. 00:10
  „Mily fura lenne a vétkeseket az általuk megépitett épületben itélnék el jogerősen..”
 • 16. Sceptic 2011. április 09. 22:45
  „Egy dolog a felújítás, egy másik pedig a számonkérés. Igaz, ugyan, hogy utólag, de kiderült, hogy hamis a kövek eredetigazolása. Ezt valaki kibocsátotta. Kiderült, hogy nincs bent a rabicháló a vakolatban. Valahol, valaki márpedig aláírta, hogy benne van. Kiderült, hogy a tető sincs rendben, de valakinek a neve ennek a munkafolyamatnak az átadás-átvételi papírján is szerepel. Minimum elvárható lenne, hogy egy ilyen tré munka okozta kényszerű felújítás súlyos felelősségrevonásokat, erkölcsi és anyagi jóvátételt vonjon maga után. Szívesen venném az erről szóló híradást is...”
 • 15. urbaniastapista 2011. április 09. 22:19
  „Ez az igazságügyi minisztérium műve volt, nem a városé.
  Győr csak a szerencsétlen helyszíneket adta és a tervpályázatot bonyolította le.”
 • 14. Hozzászóló 2011. április 09. 20:37
  „Mi köze is van ehhez BJ-nak? Minden építkezésnél van egy felelős műszaki vezető és jobb esetben egy műszaki ellenőr is. Ők hol nyaralnak éppen?”
 • 13. gigi222 2011. április 09. 19:09
  „A jelenlegi felújítás kb hány évig fogja bírni, további 5 évig, esetleg még korábban tönkremegy?”
 • 12. igazszó 2011. április 09. 18:36
  „HOGY MINDENKI TISZTÁN LÁSSON EBBEN AZ ÜGYBEN!
  Mert fejétől bűzlik a hal!!!!!
  Feketemunkások az állami építkezésen
  RTL Klub Híradó
  2005-05-06 11:31:55

  F e k e t e m u n k á s o k a t füleltek le a munkaügyi felügyelők Győrben, az Í t é l ő t á b l a építkezésén. A felügyelők, a határőrökkel közösen még április végén tartottak ellenőrzést az építkezésen. A helyszínen dolgozó ö t r o m á n és n ég y u k r á n munkás esetében felmerült a gyanú, hogy munkavállalási engedély nélkül dolgoznak.
  Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség Győr-Moson-Sopron Megyei Felügyelőségének tájékoztatása szerint az ügyet még vizsgálják. A h é t k ü l f ö l d i ellen idegenrendészeti eljárás indult. Ha kiderül, hogy papírjaik nincsenek rendben, akkor kiutasítják őket az országból - tudatta a Független Hírügynökség.

  És ehhez mit szólnak, magyar munkásokat nem lehetett volna alkalmazni? 9 IDEGEN ORSZÁG BELI MUNKÁS DOLGOZOTT feketén???? A nevezett épületen....! Azért ügyes szervezéssel az egész épület anyagát is ellophatták volna, vagy el is lopták, esetleg kijátszották? Milyen jó, hogy idegenek erről az épületről minden információt tudnak!!!! miért csodálkozik mindenki, hogy ez megtörténhetett? Ha a feketemunkásokat nem fizették ki, senki ne csodálkozzon, ha eltüntek ezekután anyagok!
  Tessék elolvasni, mindenkinek tudnia kellett, főleg az illetékeseknek, mégsem tettek semmit ellene!
  Forrás:
  http://www.itelotabla.hu/letoltes/gyor/Sajto/Kisalfold20050712.pdf
  http://www.itelotabla.hu/letoltes/gyor/Sajto/Kisalfold20050713.pdf
  http://www.itelotabla.hu/letoltes/gyor/Sajto/Kisalfold20050714.pdf
  http://www.rtlklub.hu/cikk/64883
  Ezekután csak merem remélni, hogy az igazság is egyszer kiderül!”
 • 11. Patriot 2011. április 09. 18:35
  „Önkormányzatnak semmi köze nem volt a beruházáshoz ha jól emlékszem.”
 • 10. Hedon 2011. április 09. 15:36
  „# 9. HarconaMarcos

  Rosszul emlékszel :
  "http://www.itelotabla.hu/letoltes/gyor/Sajto/Kisalfold20060215.jpg"
  Az eredeti átadási határidő: 2006 március 15.
  Bizony ez is egy "baloghjóskás" remekmű.”
 • 9. HarconaMarcos 2011. április 09. 15:06
  „Fő- al- és alalvállalkozókkal készült a szokásos képlet szerint. Annak idején még bból is bukta volt, hogy feketemunkásokkal dolgoztattak. Úgy emlékszem egyszer sikerült ellenőrizni őket.
  Szerintem akkor már nem a BJ volt a polgármester amikor ez készült, szóval jó eséllyel mindenki hivatalban van még, aki felelős. Esetleg őket is felelősségre kellene vonni. Persze akkor is, ha már nem ott dolgozik, mert ő ezért fizetést kapott és felelősséget vállalt.”
 • 8. orion1 2011. április 09. 14:50
  „"nem egészen fél évtizeddel a beköltözés után"
  ?
  5< év
  Nem költünk 80 milliót rá, jó az úgy! Összedőlni nem fog, mert 5 év alatt még semmi nem dől össze! Kerítsétek körbe, dúcoljátok alá! Legközelebb a fővállalkozót is tessék bele keverni a májterba, majd jobban tart.”
 • 7. Hedon 2011. április 09. 13:48
  „Köszönjük "baloghjóska"!

  Egyetemi sportcsarnok => merjünk kicsik lenni (BL meccsekre alkalmatlan)
  Termálfürdő => merjünk kicsik lenni (mintha egy 10 ezres városra tervezték volna)
  Megyeháza előtti tér => feltört a gördeszkások alatt

  Most pedig itt a következő "sikertörténet".
  Tervező, műszaki ellenőr, beruházó? Mind felszívódtak megszűntek?”
 • 6. mikvannak 2011. április 09. 13:25
  „És ezt az összeget kinek kell kifizetni ? Természetesen megint a zembereknek !!!”
 • 5. Patriot 2011. április 09. 13:01
  „Vakolatvédő háló nincs, vakolaterősítő háló az igen. Ezek nem szívódnak fel, csak költség kímélés végett csesznek beépíteni.
  Az épületnek volt felelős műszaki vezetője és műszaki ellenőre is. Amúgy az egészet valami pesti tróger fővállalkozó készítette, mélyen áralatti ajánlatával.”
 • 4. háté 2011. április 09. 11:45
  „A fővállalkozókat kellene elővenni, mit-hogyan és miből csinálták.”
 • 3. titokgyula 2011. április 09. 11:34
  „Pár évvel ezelőtt, egy ott dolgozó vállalkozó, arra panaszkodott, hogy a beígért összeg egy részét mégsem fizették, ki, így ő tönkrement, de a teljes építkezés összegét annyira megnyirbálták, hogy nem is lehetett volna rendesen befejezni. Nem tudom, hogy mi benne az igazság, de egyre jobban úgy látszik, hogy igazat mondott.”
 • 2. k-pityerke-k 2011. április 09. 08:35
  „Vicc... sikerült maradandót alkotni. Vannak olyan épületek is, amik több száz évig is képesek lennének állni. Azokat meg tüntessük el...:(”
 • 1. igazszó 2011. április 09. 08:20
  „Ha még egy ilyen helyen is megmerték csinálni ezt, iylen mértekeben, akkor az sokmindenről fellebbenti a fátylat. Micsoda támogatás kellett ehhez, és megkapták!
  Kérdésem csupán az, miért, és kinek az árnyékában tehették meg? Itt nemcsak egy csalásról, hanem csalások , kijátszások sorozatáról beszélünk, törvénytelen módon anyagi javak megszerzése érdekében! Biztos, hogy azt építették be anyagként, amiről számlát szereztek, vagy esetleg máshová került a jó anyag, szakemberek dolgoztak, netán alvállalkozók alvállalkozói, mint ahogy INSZOL, GYŐR-SZOL nál szokás.... Milyen büntetést kapnak a bünt elkövetők, és támogatók? Kinek épült abban az időben házikója, felújítás alatt kinek volt háza, lakása ....???? Most tessék pártatlanul vizsgálni! Korrupciót felszámolni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évről évre több a tárgyalás az ítélőtáblán

Mintegy 80 millióba kerül a szavatossági munka a Győri Ítélőtábla épületén, amit bankgaranciából látnak el. Tovább olvasom