Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Nyolcvanegy garázst törtek fel

Árulkodó nyomokat hagyott a lakatokon az az erővágó, amivel 81 garázst tört fel öt férfi Győrben. A zárt területű Radnóti garázssorhoz négyszer tértek vissza a közelben lakó gyanúsítottak.

Lavinaszerűen ˝zúdultak˝ az elkövetők a győri Radnóti garázssorra, négy alkalommal visszatérve 81 garázst törtek fel négy nap leforgása alatt. A Győri Rendőrkapitányság vagyonvédelmi csoportjának vezetője, Takács József főhadnagy elmondta lapunknak: vittek mindent, ami találtak, a háztartási szerszámgépektől az indukciós főzőlapon át a rézkábelig. Volt garázs, amit hiába nyitottak ki, nem találtak benne semmi elvihetőt.

Az elkövetők a társasházak mögötti körbezárt területen lévő garázsokhoz – a kapubejárat csak rádió-távirányítással nyitható – észrevétlenül juthattak be a Dózsa-sporttelep kerítésén át. A negyedik alkalommal azonban lebuktak, s hiába futottak el, a járőrök megkergették őket. Igaz, egy időre eltűntek üldözőik elől, s egy közeli ház alagsorában bújtak meg, de néhány perc múlva elfogták őket.

– A gyanúsítottak elismerték, hogy a helyszínen jártak a bűncselekmény elkövetésekor, de a szerepüket mindegyik másként mondta el. Volt, aki figyelt, s volt, aki az erővágóval vágta el a lakatokat. A vagyonvédelmi csoport munkatársai a házkutatások során bizonyítékokat foglaltak le, közöttük magát az erővágót, számos háztartási készüléket, amelyeket visszaadtunk tulajdonosaiknak – mondta el Takács József.

A vagyonvédelmi csoportvezető, Takács József azt mutatja, milyen erővágót használtak az elkövetők. Fotó: Krizsán Csaba
A vagyonvédelmi csoportvezető, Takács József azt mutatja, milyen erővágót használtak az elkövetők. Fotó: Krizsán Csaba

A főhadnagy érdeklődésünkre hozzátette, hogy a bűnügyi technikusok bebizonyították, a házkutatásnál lefoglalt erővágó vágási mintája megegyezett a lakatokon találttal.

A gyanúsítottak több olyan garázst megrongáltak, amelyeknél nem mentek semmire az erővágóval. Azoknál az ajtók burkolatát bontották meg, feszítették le.

– Környékbeliek az elkövetők, nem laknak messze a garázssortól. Van közöttük, aki állandó munkaviszonnyal rendelkezett, mégis részt vett a bűncselekményekben. Egy közülük fiatalkorú. Tisztázásra vár, hogy egymás között hogyan osztották el, illetve milyen orgazdákon keresztül értékesítették azokat az elvitt eszközöket, amelyek még nem kerültek elő – mondta végül Takács József.

Olvasóink írták

 • 16. bodor 2010. február 10. 17:44
  „Mi az, hogy nem szabad leírni, hogy cigányok, ők magukat is így nevezik,minap a buszon belenyúltak egy nő táskájába,egy ember észrevette, és rájuk mert szólni,bár ne tette volna,mert az kiabálták,mi cigányok vagyunk, de maga rasszista.Csak támadtak,tovább na gyere te fajgyülölő játszuk le lent, a meccset. A cigány csaj pofátlanul, meg kérdezte látta valaki az esetet,igen persze ketten is.Perceken belül mindenki, rasszista fajgyülő lett egyszerre,szóval két cigányember, sakkba tartott egy tömött buszt. Plusz a nőt is megalázták, hogy nincs egy ruppója sem a táskában,és ők nem úgynéznek ki, mint akiknek szükségük van, a nő pár fillérjére, tényleg jól öltözöttek voltak,nem megélhetési bünözők. /Támadás a legjobb védekezés/”
 • 15. Beex 2010. február 09. 20:21
  „Én a hóhérnak is.. :)”
 • 14. kishektor 2009. november 28. 21:15
  „A rendőröknek gratulálok, a bíróknak is szeretnék .”
 • 13. ryasenior 2009. október 21. 10:10
  „Valószínű nem nyugdíjasok voltak mert el tudtak futni . Szegény fiatalok sikerélményre vágytak.”
 • 12. bonita2 2009. október 17. 15:30
  „Yes, you are! elemer:)”
 • 11. elemér 2009. október 17. 04:12
  „Azt tapasztaltam hogy sokkal nagyob a felkészülés, rácsok ablakokon, biztonsági zárak ajtókon stb. Mint az USA-ban. Azért van mind ez mert elövigyázatossak. Ezt igy magyarázták nekem. Azt hitték én sinentuli vagyok.;))”
 • 10. gergo04 2009. október 16. 09:30
  „válság van az emberek lsaan átmerészkednek a szigetről és....”
 • 9. H.Gabi 2009. október 16. 08:43
  „Jó ez a kép:))))”
 • 8. Jandex 2009. október 15. 17:57
  „Még hogy nem dolgoznak!? Állandó éjjelesek!!! :)))))))))))”
 • 7. Nahááát 2009. október 15. 17:46
  „moderálva off”
 • 6. Itti-Pitti 2009. október 15. 14:10
  „Na vajon . . . ?”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. október 15. 13:24
  „Bár elég messze lakom Győrtől, de amennyiben a Radnóti garázssor a Radnóti utcában helyezkedik el (a Dózsa-sporttelepről ítélve így áll a dolog), akkor én a térképen úgy látom, a Kossuth utca eléggé "a közelben" található. :)”
 • 4. igazmondó 2009. október 15. 10:58
  „na <moderálva>, most mindenii azt hiszi majd, hogy a moderálás helyén az volt, hogy cigányok. PEdig nem is azt írtam, hanem hogy ...... Hehe...”
 • 3. igazmondó 2009. október 15. 09:41
  „ezek is <moderálva> voltak, azokra jellemző a módszer”
 • 2. gyugyu1 2009. október 15. 09:04
  „Azért megkérdezhetné a bandától a hatóság illetékese mit tudnak a Győri balett ujvárosi raktárából ellopott diszletek sorsáról !!! Biztos tudnának felvilágositást adni !!!????”
 • 1. Túrabakancs 2009. október 15. 08:45
  „Mélyen nem tisztelt vitriol2, Nahááát, Batistuta, tornacipő,otromba stb...!
  Esküszöm megfogadom a tanácsaitokat, és nem fogok tippelni, elemezni, mélyreható
  elemzéseket véghezvinni ezzel a bűncselekménnyel kapcsolatban, ezt az örömöt meghagyom
  nektek! Azért sokáig ne gondolkodjatok, nem olyan bonyolult kitalálni a feladatsort.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi győri fotókat, filmeket várnak

Győr - A Xántus-múzeum helytörténeti adattárába a város múltjával kapcsolatos, 1990-ig készített… Tovább olvasom