Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nyolcmillió segítő forint

Az elmúlt négy évben 20 millió forinttal segített főként fiatalokkal, gyerekekkel foglalkozó szervezeteket a Kantharosz-összefogás.

A tegnapi, már ötödik gálaesten ezt 8,4 millió forinttal egészítették ki, ennyit gyűjtöttek össze a koncerttel egybekötött borárverésen a szervező civil szervezetek. A Richter Teremben a nézőtér megtelt adakozókkal, a színpadon a Győri Filharmonikus Zenekar és a Vivat Bacchus Énekegyüttes műsora egészítette ki a jótékony cuvée-t.

Cuvée-nek nevezik, ha jó borokat házasítanak össze és így még jobb jön létre. A Kantharosz-gálán is szerepet kaptak ilyen és más jófajta borok, jótékony célra árverezték el őket. A civil szervezetek közös jótékony akcióját, cuvée-jét pedig még koncert egészítette ki. Együtt még jobbak lehettek, karitatív céllal több pénzt tudtak összegyűjteni, mint külön-külön.

A Richter Terem nézőtere megtelt tegnap este és az ott ülők már a belépőjegy megvásárlásával adakoztak. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy az esten összesen 8,4 millió segítő forint jött össze. A tavalyi rekordot, a 7 millió forintot is meghaladó összeg. Ennek érdekében Borbás Marcsi viccelődve biztatta a borászok által felajánlott különlegességekre licitálókat, hogy emeljék tétjeiket. Műsorvezetőtársa, Rákóczi Feri pedig a nehezebb, törékenyebb kikiáltási tárgyakat is felemelte, a tölgyfa hordót is, amibe száz liter rajnai rizling kerül majd a Pannonhalmi borvidékről, a Deé Pincészetből. Deé János borász elmondta: szívesen támogat gyermekekkel foglalkozó szervezeteket, fontosnak tartja, hogy a hagyományokat a jövő nemzedékei továbbvigyék. Ezért rendszeresen bemutatja a szőlészeti munkát óvodásoknak.

Szepsy István borász, aki tokaji aszúkat ajánlott fel a jótékony árverésre, szintén az emberöltőkön átívelő nemes tradíciókról beszélt, elmondta, hogy családjában négy generáció tagjainak – unokáinak is – van szőlője. Borai egymillió forintért keltek el a licitáláskor.

A karitatív estet a Kantharosz Civil Összefogás rendezte: az Európai Borlovagrend, három Lions klub – az Arrabona, az Első Győri és a Patrónus –, három Rotary klub – a Győr, a Győr Rába és a Győrújbarát –, az Első Győri Kiwanis Klub és a Győri Filharmonikus Zenekar. Idén hét gyerekekkel foglalkozó szervezetet, intézményt, két tehetséget támogatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel fenyegette szomszédait a 17 éves fiú Győrben

A gyanúsítottnál kábítószer fogyasztás gyanúja merült fel, szakértői vizsgálatra mintát vettek… Tovább olvasom