Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Nyitva a téli krízismenhely Győrben

A fővárosban már több hajléktalan hűlt ki a hirtelen beköszöntött hidegfront miatt. Győrben és környékén az elmúlt öt évben szerencsére nem történt hasonló eset.
A közel másfél évtizede működő likócsi Segítőházban hetek óta a téli krízisellátásra készülnek. Jelenleg 270 állandó és 60 idényférőhelyen látják el azt a télen egy időben Győrben tartózkodó közel ötszáz hajléktalant, akik napi kapcsolatban vannak az intézménnyel. Itt a nappali melegedő és a népkonyha is ismerősnek tűnhet azoknak, akik szükségből itt húzzák meg magukat, emellett az orvosi ellátást is igénybe vehetik. A Hajléktalanokat Segítő Szolgálat mellett a Segítőház Alapítvány is kiveszi a részét a gondozómunkából, de ugyanígy részt vállalnak belőle a különböző egyházak és civil szervezetek. Utóbbiak elsősorban az élelmezésben, míg a Segítőház Alapítvány az utcai szociális munkában és a regionális diszpécserszolgálat működtetésében segít.

November első napjaitól a tél végéig újra feltűnnek a teajáratok, utcán fogyasztható meleg élelmet, egytálételt és teát kínálva a rászorulóknak.
A legelesettebbek meleg ruhát és gyógyszert is kapnak a zord időben. A téli krízis ideje alatt a fizikai gondoskodáson túl lelki gondozásban is részesülnek az utcai ellátottak. A Stromfeld utcai téli krízismenhely tegnap délután nyitott, a győri idényszállón mostantól pihenhetnek, tisztálkodhatnak és moshatnak is a hajléktalanok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földijüknek segítettek Felpécen

Pénzadománnyal, ruhacsomagokkal több olvasónk is jobbot nyújtott annak a bajba került családnak,… Tovább olvasom