Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Nyitott Pince Napok borkóstolóval

Győr-Moson-Sopron - Immár harmadik alkalommal rendezik meg pünkösdkor a Nyitott Pince Napokat. A csatlakozó pincészetek egy részében ingyen, máshol kedvezményesen lehet bort kóstolni.
Kedvezményes borkóstolás pünkösdkor a torkos csütörtök akció mintájára

A torkos csütörtök mintájára a Magyar Turizmus Zrt., valamint a Nyitott Pincék Szövetsége pünkösdkor tartja a Nyitott Pince Napokat. Ennek keretében a részt vevő boros gazdák vállalják, hogy a három napból legalább kettőben reggel kilenc és este hét óra között saját maguk kínálják a boraikat. A látogatók pedig ingyen vagy kedvező áron kóstolhatják meg a borokat. Vásárlás esetén további kedvezmények is igénybe vehetők. Az akcióhoz országszerte 121, megyénkben tíz pincészet csatlakozott.

– Bízunk benne, hogy a hétvégén jó idő lesz és sokan ellátogatnak a programra – mondta el a Kisalföld megkeresésére az egyik résztvevő, Jandl Kálmán, a Jandl Pince borásza. – Az akció azért is jó, mert az érdeklődők egy nap alatt akár több pincét is felkereshetnek és összehasonlíthatják az árakat, a kínálatot. Az előző évek tapasztalata alapján a programokat nemcsak az ide érkező turisták látogatják, hanem a környéken élők is szívesen betérnek a pincékbe.

Érezhető a fejlődés: Jandl Kálmán borász szerint hazánkban is egyre kedveltebb az igényes borkóstolás.
Érezhető a fejlődés: Jandl Kálmán borász szerint hazánkban is egyre kedveltebb az igényes borkóstolás.


Számukra vonzó, hogy kedvezményesen kóstolhatják a borokat. Az igényes borkóstolás, a kulturált borfogyasztás egyébként egyre kedveltebb. A Nyitott Pince Napok pedig tovább népszerűsíti a Soproni borvidéket. Hozzá kell tenni, az érdeklődők hasznos információkat is kapnak borvidékről és a borokról.

Nyikos István, a Nyitott Pincék Szövetségének elnöke kiemelte, nemcsak a borok, a borászok is vizsgáznak ezeken a napokon. Itt eldől, ki a jó vendéglátó és miként tudják megtartani a vendégeket. A pincészetekben kérdőíves felmérést is tartanak a szervezők, akik arra kíváncsiak, hogy a vendégeknek mi tetszett, illetve mi hiányzott. A kezdeményezést a következő évtől külföldön is szeretnék propagálni. Ehhez viszont elengedhetetlenek az idegen nyelvű ismertető anyagok és a borászoknak is fel kell készülniük a külföldiek fogadására.

A részt vevő pincészetek
A soproni csatlakozók: Fényes Pincészet, Gangl Borászat, Jandl Pince, Lövér Pince, Széchenyi Vinotéka Vincellér MPS Kkt. Pincéje, Taschner Borház, Töltl Családi Pincészet, Weninger Pincészet. Emellett a győrújbaráti Deé Pincészet, valamint a nyúli Szél Fiai fogadó vesz még részt az akcióban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér port küldtek az MSZP-irodának

Győr - Ismeretlen fehér port tartalmazó küldemény érkezett az MSZP győri, Herman Ottó utcai… Tovább olvasom