Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Nyitott marad a fenyőpiac

Nagy Lászlóné, a Kisosz megyei titkára helyesbítette a telefonáló értesülését: a Kisosz a kiskereskedelmi tevékenység élénkítésében érdekelt, s mint ilyen, nem szabhat gátat a nyílt piaci versenynek.
Nagy Lászlóné, a Kisosz megyei titkára helyesbítette a telefonáló értesülését: a Kisosz a kiskereskedelmi tevékenység élénkítésében érdekelt, s mint ilyen, nem szabhat gátat a nyílt piaci versenynek. Egyébként sem korlátozza semmilyen hatóság a fenyőfa-árusításra kiadható engedélyek számát, ezeket az árusítóhelyek száma szabja meg. A Kisosz a tavalyinál legfeljebb tízzel több árussal kötött szerződést, zömükben őstermelőként igazolták magukat, nem kereskedőként.

– Tény, hogy idén a tavalyinál több fenyő maradt az árusokon, ezért is engedélyeztük számukra, hogy az eredetinél egy nappal tovább, még huszonnegyedikén is kint maradhassanak – jegyezte meg Nagy Lászlóné. Hozzátette: a felhozatallal járó kockázatot nem vállalhatja át a Kisosz, azzal a vállalkozónak kell számolnia. Tapasztalatuk szerint a túlkínálat évente változó, a piac attól függően hullámzik, hogy a megelőző évben mennyire vált be az árusok számítása. Az aggódó környezetvédőket is meg kell nyugtatni: a karácsonyra árult fenyők nem az erdőkből származnak, hanem a szántóföldekről. A gazdák a karácsonyra szánt fenyők ültetésével igyekeznek kiváltani az egyre rosszabbul jövedelmező gabona termelését.

– A megmaradt fenyőt maguknak az árusoknak kell elszállítaniuk, és a helyszínt is kötelesek feltakarítani – hívta fel a figyelmet Nagy Csaba, a kommunális szolgáltató szóvivője. A Komszol annyit segít, hogy a likócsi komposztáló darálójához szállított árut díjmentesen átveszi. A társaság a belvárosban már megkezdte a fenyőgyűjtő konténerek kihelyezését, a napokban sorra kerül az összes többi városrész is.

– Tapasztalataink szerint vannak, akik már 25-én keresni kezdik a gyűjtőhelyeket, mert az ünnep után hosszabb időre elutaznak – indokolta Nagy Csaba a sietséget. A konténerek január végéig lesznek kint, de kérik a lakosságot, hogy szaloncukorpapír, dísz, ne maradjon a fákon, mert ez nehezíti a komposztálás műveletét. Természetesen a fenyőgyűjtőkbe helyezett háztartási szemét sem segíti az európai színvonalú hulladékkezelés megvalósítását...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a második ütem

A szeptemberi alapkőletétel óta nagy lendülettel folyik „Győr zöld szívében” a Royal… Tovább olvasom