Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Nyitott kapuk - Széchenyi István Egyetem

2008. január 8-án, kedden „nyitott kapuk" címmel tartanak továbbtanulási rendezvényént a Széchenyi István Egyetemen.
A jelentkezési stratégiához szükséges információk mellett a tanulmányok rendszere és követelményei, a diploma megszerzése utáni elhelyezés is kiemelt szerepet kap a szakok bemutatásakor.

A Városi-Egyetemi Csarnokban (9026 Győr, Egyetem tér 1.) 8 órától fogadják a nyitott kapuk programra érkezőket. 10 órától a tanulmányi épület nagyelőadóiban dr. Író Béla főtitkár és dr. Koren Csaba rektorhelyettes a Széchenyi István Egyetemen választható képzésekről ad tájékoztatást az érdeklődőknek, elsősorban a végzős középiskolásoknak.

11 órától az egyetem hallgatói, oktatói a Városi-Egyetemi Csarnokban épített standokon a nappali, a levelezős, a távoktatási képzések, a felsőfokú szakképzések mellett bemutatják az intézmény informatikai hátterét, kollégiumait, szakkollégiumait, a hallgatói szervezeteket, az elnyerhető tanulmányi és szociális ösztöndíjakat, a külföldi részképzéseket, a karrier lehetőségeket. 

Az ERASMUS és más európai képzési ösztöndíjakat, a PRACTING gyakorlatorientált képzési programot, a mérnökképzés laboratóriumait, az idegen nyelvi képzést, a testnevelés, sport színtereit, a zenekarokat, az egyetemen működő szervezetek és cégek (Universitas-Győr Alapítvány, Universitas-Győr Nonprofit Kft., Pannon Work Iskolaszövetkezet, éttermek, büfék, könyv- és jegyzetboltok) szolgáltatásait is megismerhetig az érdeklődők.

A mérnökképzés laboratóriumait a szakok végzősei mutatják be. A térség városaiból itt tanuló széchenyis hallgatók külön beszélgetéseken találkoznak az egykori középiskolájukból érkező diákokkal.

A határon túli magyarok, különös tekintettel a felvidéki fiatalok győri továbbtanulási lehetőségeiről több helyszínen adnak tájékoztatást. A tanulmányok gazdasági és munkaerőpiaci hátterét, színhelyét adó Győr és a térség értékei külön standon jelennek meg.

A regisztrált érdeklődők sorsolásokon vesznek részt. A sorsolások fődíja egy-egy MP3 lejátszó lesz.

Az Universitas-Győr Alapítvány ötödik alkalommal hirdeti meg jelentkezési motiváló programját. Aki nappali képzésre jelentkezik 2008-ban a Széchenyi István Egyetemre, felvételt nyer, beiratkozik, elkezdi tanulmányait, részt vehet egy sorsoláson. A díj ismét 3 notebook lesz.

A 10 legmagasabb pontszámmal bejutó hallgató 50-50 ezer Ft kezdési támogatást kap, míg a legtávolabb lakó 10 hallgató az első évre havi 5 ezer Ft közlekedési hozzájárulásban részesül. A sorsolás hagyományosan 2008. szeptember elején, a tanévnyitó ünnepségen lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torkos Csütörtökünk lesz

A Magyar Turizmus Zrt. által létrehozott www.menjunkenni.hu honlapon keresztül január 21-ig… Tovább olvasom