Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Nyitok-irodák megnyitóit tartották hétfőn a megyében

Kétmilliárd forintos uniós támogatás révén létrehozzák hazánkban a Nyitott Tanulási Központok Hálózatát.

Ötven településen lesz irodája. Kettőt hétfőn nyitottak meg Győr-Moson-Sopron megyében, egyet Győrben, egyet Mosonmagyaróváron. Hamarosan Kapuváron is elkezdi egy a működését, és Komárom-Esztergom megyében is lesz egy, Tatán.

– Európa más országaihoz képest hazánkban nagyon kevesen vesznek részt a felnőttoktatásban, pedig ez fontos lenne a munkanélküliek elhelyezkedése miatt és azoknak is, akiknek van munkájuk, hogy megtarthassák azt. Ezen a helyzeten javíthat a Nyitott Tanulási Központok Hálózata – mondta el hétfőn a győri Nyitok-iroda megnyitóján Balázs Ákos projektmenedzser. Az irodát a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Központtal együtt működtetik a Czuczor Gergely utca 30. szám alatt, a Komédiás étterem mellett. A számítógépekkel, digitális táblával felszerelt helyen ingyenesen szerveznek majd idegen nyelvi, informatikai és pénzügyi képzéseket. Győrben ezeken mintegy háromszázan tudnak majd részt venni. Ötven feletti, szakképzetlen nők is, akiknek nehezebb lehet az elhelyezkedés.

A nyitott tanulási központok kialakításával új munkahelyeket is létrehoztak, mintegy százötvenen kapnak munkát országszerte a hálózatban.

Simon Róbert Balázs győri alpolgármester a mai megnyitón elmondta, hogy a Nyitok-iroda adhat kulcsot ahhoz, hogy ki-ki magán segítsen, maga javítsa helyzetét. Dr. Iváncsics János, a KVA ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy Mosonmagyaróváron is szervezetük révén működik mától az iroda. Még idén megnyílik Kapuváron is egy és Komárom-Esztergom megyében is Tatán. A részletekről információk találhatók a www.nyitok.hu internetes oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás, erős szél: 28 esetben vonultak a tűzoltók - megyei összefoglaló

A hétvégén tizennégy személy sérült meg. A tűzoltók tíz alkalommal avatkoztak be letört faágaknál,… Tovább olvasom