Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Nyitás előtt a Dunacenter

Győr - Csaknem háromszáz munkahelyet teremt a volt Gardénia-gyár helyén épülő Dunacenter. Az üzletközpont már csaknem kész.

Jól halad a kivitelezés Győr legújabb üzletközpontjában, így a pontos nyitási dátumot is kitűzte a fejlesztést végző Pannónia Shopping Center Kft. A Dunacenter október 29-étől várja a vásárlókat. A Rába töltése mellett, a Csipkegyári utcában álló épületről a külső szemlélő azt látja, hogy csaknem teljesen elkészült a 650 parkolóhellyel együtt. Belül azért még vannak munkák, amelyeket már a leendő bérlők végeznek.

A munkálatok nagy része jelenleg a leendő üzleteken belül zajlik. Fotó: H. Baranyai Edina
A munkálatok nagy része jelenleg a leendő üzleteken belül zajlik. Fotó: H. Baranyai Edina

Nem pláza típusú bevásárlóközpontról van szó, azaz az üzletek nem egy belső ˝mallból˝, hanem az utcáról nyílnak. A kereskedelmi és szolgáltatóterület csaknem 17 ezer négyzetméteres. A nagyobb bérlők között van az Aldi és a CBA szupermarket, valamint az Intersport, de nyílik fitneszterem és a gyermekeknek élménypark is.

A beruházás összértéke 25 millió euró, azaz mintegy hétmilliárd forint. Ennek ötödét teszik ki a közérdekű fejlesztések. Átépült az 1-es főút és a Kossuth Lajos utca csomópontja. Felújították a Csipkegyári utcát. A főút ötszáz méteres szakaszon négysávos lett, mellette egy szakaszon zajvédő falat állítottak fel. Kerékpárutak készültek, és lesz járda a Rába-hídtól az áruházig is. A Dunacenter várhatóan 250–300 embernek ad majd munkát.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. paxpace 2009. szeptember 13. 20:22
  „Igazad van fioka.Vegyél magyar mézet a CBA-ban és még antibiotikumot sem kell venned díjmentesen kapod meg”
 • 31. mageha 2009. szeptember 11. 19:50
  „igen magyar uzletláncvaloban,de nem 100%-os cba lesz hanem questor elsö üzletlánca lesz aki a cba-val kötött egyességet.
  amit ma tudtam meg nem oktober1-én nyit mégsem valami műszaki átadás miatt de októberben nyit az tutti!”
 • 30. kolombela 2009. szeptember 11. 18:49
  „7. mageha 2009.09.10. 19:10
  Ha információim nem tévesek a CBA lealább még magyar tulajdonban lévő üzletlánc. Egyáltalán csoda, hogy fenn maradhat.”
 • 29. fióka 2009. szeptember 11. 10:05
  „Agent 2009.09.11. 07:42 --->ennyire nem lehetsz naív,hogy elhiszed,hogy amíg az országban régen virágzott a gazdasági és a kereskedelemi iparág azok a gyárak 1-2 év alatt tönkementek.Ha ezt te beveszed akkor sajnállak ezeket szándékossan tették tönkre,hogy rá legyél szorulva az importra.Szerinted miért nem veszik a magyar gazdáktól a tejet,szerinted miért adták el az EON-t,szerinted miért zárták be a Petőházi az Ácsi cukorgyárat és sajnos sokáig lehetne sorolni azt a pusztítást amit a kormányuk végzett.A cionista hatalom nak az a célja,hogy megakadájozza,hogy saját terméked forgalmazd a saját hazádba,szerinted miért hoznak mindent külföldről szinte mindent ?A magyar tejet meg zöldséget meg már sajna mindent meg burítanak ki illetve nevetséges áron akarják átvenni ezzel pedig a gazdákat készerítik arra ,hogy hagyanak fel a termeléssel.Előre megírt jegyzőköny szerint árulják ki az országunkat csak a sok orromig láto nem látja a fától az erdőt.”
 • 28. fióka 2009. szeptember 11. 09:55
  „Hát ha az én bevételemre számítanak nyugodtan lehuzhatják a rolót,inkább megyek magyar árut vásárolni magyartól.”
 • 27. a.h.a. 2009. szeptember 11. 09:47
  „Nekem ez a RomaCenter elnevezés nagyon bejön.
  Wynetou!
  Ugye nem Lakatos Wynetou vagy?”
 • 26. sünci 2009. szeptember 11. 09:05
  „Azért azt senki ne próbálja bemagyarázni,hogy a mai gazdasági viszonyok mellett,ha tiz új szuper bolt nyilik,akkor tizszer annyit fognak az emberek vásárolni! Nem! Elmegy az egyikbe,akkor ahova régen ment,oda nem megy.Ez ilyen egyszerü! Csak egy kis logika kell!”
 • 25. Agent 2009. szeptember 11. 07:42
  „24, a Gardénia a Duna Centertől függetlenül ment tönkre, ezért két dolog történhetett: vagy ottmarad a gyár és az enyészeté lesz, illetve szétlopják a pirítottak, vagy épül a helyére valami, szerencsére ez utóbbi történt, szerinted ez baj?”
 • 24. hokiel 2009. szeptember 11. 07:23
  „A dupla lámpa a duna centernél nem nyert,m de ezt én is sejtettem bár nem vagyok közlekedési szakember. nem igaz, hogy nem lehetett volna egy lámpával megoldani és egy egyirányúsított körúttal mindenki mindent elérhetett vona. Azért a 2 lekanyarodó autó miatt fél Győr ill. a környék ott áll a lámpánál, de legalább minden nap megemlékezünk szegény Radnótiról. A dupla sávok meg őrülten megnövelték a balesetveszélyt, mert rövid és mindig fékezésre késztetik az eredeti sávban közlekedőket az elé bevágók.
  Azt azért ne feledjétek: a Gardénia termelt, abból fizette a dolgozóit, a Duna Center más (nem magyar) által termelt áru hasznából fogja fizetni a melóst. Megint hízlaljuk a multit! Bravó!”
 • 23. Agent 2009. szeptember 10. 22:07
  „Mondjuk a DunaCenter tényleg erősen necces a Rába mellett”
 • 22. Wynetou 2009. szeptember 10. 22:01
  „Eleve hibás névválasztás. Rába partján DunaCenter, szép... de nem ez a lényeg. A jó név a RomaCenter lett volna. Majd figyeljétek...”
 • 21. urbaniastapista 2009. szeptember 10. 21:52
  „http://epiteszforum.hu/node/12724”
 • 20. Poncius_01 2009. szeptember 10. 21:38
  „Ez a közérdekű fejlesztés rész szerintem nagyon el lett szúrva.
  Az "Audis" körforgalom kiválóan üzemel még csúcsidőben is,
  míg a Gardéniás lámpa már most képes kocsisorokat összehozni
  még vasárnap délutánonként is. Az oda épített 2+4 sávos aszfalttengerről annak
  áttekinthetetlenségéről nem is beszélve.
  Építettek 2+4 sávot melyből a két szélsőt csak a 150 LE feletti autók előzésre
  vagy helyismeret nélküli - főleg külföldiek - használják, akiket aztán szinte senki
  nem enged besorolni.
  Fejlesztésről beszélnek, miközben nyilvánvaló, hogy tavalyi állapotokra (reggelente állandósuló kocsisor) emlékeztet a reggeli araszolás, előrelépésnek a nagyobb áteresztő képességnek nyoma sincs.
  Gyakorlatilag csak le kellett volna másolni az "Audis" körforgalmat a külön jobbra kis ívével együtt (üzletközpontból ki a város felé)
  Egyébként anno ez a csomópont is körforgalomra volt tervezve, ( lásd a beruházó web oldalán a műszaki leírást )de a "lámpás lobbi" - egyetemen oktató tervezők, a Baross út téli díszkivilágítást ingyen végző villamos cég és az üzemeltető csoport - megfúrta ezt az elképzelést.
  Vajon mennyibe kerül évente pl. csak a Dunacenteres csomópont jelzőlámpa üzemeltetés költsége ? (áramfogyasztás, vezeték szakadások, túlméretes járművek miatti bontás majd ismételt szerelés, éjszakai sárga villogó üzemmód ).
  Ugyancsak érdekes lesz majd télen 6 sávról úgy letolni a havat, hogy az út két széle kiemelt szegéllyel van ellátva.
  Tervező, közútkezelő és az engedélyező hatóság sikerült egy halom pénzből egy legalább akkora xart építtetni.”
 • 19. Agent 2009. szeptember 10. 21:24
  „"külön sávokkal rendelkező körforgalmat", szerintem ehhez túl nagy az 1-es forgalma, max. körgeometriás lámpás csomópontot tudnék elképzelni, mint az Árkádnál, az meg még drágább. A többsávos lámpa nélküli körforgalom pl. Veszprémben a veszprémi elkerülő / 82-es főút / Tesco parkolónál is meglehetősen necces csúcsforgalomban.”
 • 18. Agent 2009. szeptember 10. 21:18
  „Mondjuk a lámpa ütemezésnek köszönhetően reggel fél nyolckor már majdnem a Radnóti szoborik áll a kocsisor - persze a Szobornál lefordulva a régi bécsi úton végigdöngetve az egész elkerülhető, mivel a végén a felkanyarodásnál a temető felől becsatlakozó jelenleg nulla forgalmú régi bécsi útnak ugyanolyan hosszú zöld lámpája van, mint az 1-es útnak -LOL, gratuláció a közlekedésmérnököknek, akik lusták voltak kiszámolni az aktuális átmenő forgalomhoz a lámpaütemezést (elárulom nem bonyolult), hanem csak beállították azon becsült adatok alapján, amelyet a már teljes kapacitással működő DunaCenterhez határoztak meg....ja, lehetett volna tenni szenzoros lámpát is, ki van ez találva:)”
 • 17. pancser 2009. szeptember 10. 21:15
  „16! Miért nem vagy már miniszterelnök, vagy esetleg az ENSZ főtitkára, hogy kapásból tudod hogyan kellett volna. Én minden új üzletnek örülök, hadd csinálják, nem a te pénzed kockáztatják! Az hogy megszűnt a Gardénia akkor mi van, mégsem Brezsnyev elvtárs mozdulatlan világát éljük, hanem egy dinamikusan fejlődő társadalomét. A világ folyamatosan változik, mint mindig. Az agyakban még dívik a tespedés, a változatlanság kultusza, ahogy némely hozzászólást olvasom. A szocializmus csak nagyon nehezen múlik, hova jártak és miért a bevásrlóközpontokon fanyalgók Ausztriában húsz évvel ezelőtt, ez jusson mindenki eszébe. Akkoriban mikor híre hamva sem volt a plazáknak, egy kommersz német szappan luxusnak számított, a Gorenje volt az álmok csúcsa. Utólag megmosolygom az egészet és nem értem, miért nem tetszik néhánynak, hogy nem úgy van mint hajdanán!”
 • 16. urbaniastapista 2009. szeptember 10. 21:03
  „1. Megszüntet másik 600 munkahelyet valahol máshol és csődbe visz tucatnyi helyi vállalkozót.
  2. Már megint leaszfaltoztak sok ezer négyzetmétert feleslegesen.
  3. Fele ennyiből meg lehetett volna építeni egy jól működő, jobbra kanyarhoz külön sávokkal rendelkező körforgalmat, a másik feléből meg megépülhetett volna az épülő Szigeti híd felvezető útja az 1.-es útig, ami most "még" nem épül.
  A körforgalom nem kér enni (lámpakarbantartás, villanyszámla), gördülékenyebb, nincs lámpák előtti szobrozás, másik irányú forgalom nélkül.
  Ki köt ilyen oktondi szerződéseket a város részéről?
  A jó sok aszfalt ideje a világban rég lejárt, sehol sem érték utol útfejlesztésekkel a forgalmi igényeket, tehát más utat kerestek: A városok belső forgalmát csökkentik korlátozzák, közösségi közlekedést fejlesztenek.
  Győrben még fordítva van a ló.”
 • 15. Agent 2009. szeptember 10. 20:49
  „A Gardéniához visszatérve - amikor egy kisebb kínai városban (értsd - Debrecen nagyságú város - 2 millió lakóval) betévedtem egy olyan negyedbe, ahol az alagsorokban kivátel nélkül zsúfolásig tömött varróműhelyek zakatoltak - több ezer varrógéppel, az utca pedig egy óriási függönypiac volt, akkor megértettem miért fuccsolt be a hazai textilipar - ezzel nem lehet versenyre kelni, hacsak nem vet ki az EU védővámot - nem vet ki, mert annál sokkal erősebb a kínai lobbi.”
 • 14. Primax 2009. szeptember 10. 20:39
  „Miért kell azon agyalogni, hogy vajon kell-e ennyi bevásárlóközpont, bolt, plaza, "center" ?
  Ezek üzleti (magán)vállakozások, ha befuccsolnak, hát befuccsolnak...Ez az ő kockázatuk.
  Nekünk csak jó, hogy - most már - nagyon széles a választék
  Senkinek sem lesz kötelező a Duna Center látogatása.
  Miért lenne baj, ha nyílik egy újabb ?
  Ha a Gardénia olyan nagyon jól prosperált volna, még ma is gyártaná a függönyöket kilóméterszám...”
 • 13. Agent 2009. szeptember 10. 20:30
  „Már megint a rinya, mégegyszer lassan elmondom, hogy mindenki megértse (copyright: Lendvai Ildikó) - ezek az üzletek nem úgy jönnek ide (legalábbis a nagyobbak), hogy "na, nyitunk itt egy boltot aztán meglátjuk járnak-e majd ide az emberek", előbb felmérték az igényeket, ez alapján döntöttek, így biztosak lehetnek abban, hogy sokan fognak járni az üzletükbe - akármelyik élelmiszerboltba megyek, legyen szó Tesco-ról, Spar-ról, Lidl-ről és biztos vagyok benne, hogy a jövőben az Aldi-ról is, tömve vannak. Egyszerű ez - kínálat-kereslet.
  Az Intersport és az Aldi miatt örülök, mivel így munkából hazafelé mindenféle kitérő nélkül be tudok vásárolni - élelmiszert és végre nem kell Pestig menni például egy jó sílécért. Ikea lehetne még a városban.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lábon állni: ez a túlélés titka

A gazdasági válság nyomán világszerte csődök soráról, kényszerű munkabeszüntetésről, rövidített munkahétről olvashatunk nap mint nap. Nehezen, de találhatunk ellenpéldát...
Tovább olvasom