Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nyilvános vitaajánlat Győr jövőképéről

A győri városvezetők szívesen vennék, ha a város jövőképéről nyilvános vitafórum jönne össze a Kisalföld szerkesztőségének szervezésében. A városházi sajtótájékoztatón szó volt egy térségi integrált szakképzési központ létrehozásáról is.
Városi értelmiségiek kritikus elemzése – Pangás fellendülés előtt címmel lapunk tegnapi számában írtunk a győri Fészek Club elemző felméréséről a megyeszékhely jövőképéről, megemlítve egyebek között, hogy a klub kezdeményezi e témában egy kerekasztal összehívását.

A tegnapi szokásos városházi sajtótájékoztatón is kiemelt helyen szerepelt a Fészek Club kezdeményezése. Eredics Imre alpolgármester elmondta, feltétlenül hasznos a Fészek Club műhelymunkája, megállapításainak nagy részével a város vezetése egyetért. Vannak azonban olyan részek, amelyek vitathatók – de megvitatásra érdemesek. A városvezetők is jónak tartják egy nyilvános vitafórum rendezésének ötletét. Ezt a vitafórumot, mint elhangzott, megszervezhetné lapunk, a Kisalföld – a korábbi jó tapasztalatok alapján.

A városházi sajtótájékoztatón bemutatkozott az oktatási iroda új vezetője, Papp András, aki júliustól a nyugdíjba vonuló Olaszi Imre helyét veszi át a hivatalban. Az új vezető a Gábor László Műhelyiskola igazgatója volt, s mint bemutatásul a polgármester elmondta, gyakorlatilag kevés önkormányzati támogatással is, nagyszerű menedzserként rangos intézményt tudott felépíteni.

Most első hivatali munkái között van annak a pályázatnak a menedzselése, amelynek révén (1,3 milliárd forintért) térségi integrált szakképzési központ jöhetne létre Győrben.

Mint mondta, várható, hogy a pályázaton a régióból 5–6 jelentkező lesz, de csak kettő nyerhet. A cél érdekében Győr együttműködést kínál a Széchenyi-egyetemnek, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, sőt, például Pápa, Komárom, Tata és Tatabánya iskoláinak is.
Június 24-én a győri városháza dísztermében fogadják egyeztetési célból azoknak a gazdálkodó szervezeteknek a képviselőit, amelyeket a programban részt vevő iskolák partnerként megjelöltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pangás fellendülés előtt vagy útkeresés

– Nem politikai célok vezéreltek bennünket, közülünk senki sem akar polgármester lenni, a… Tovább olvasom