Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Nyilvános a Rába Hotel parkolója

Június 1-től nyilvános a parkoló, a hotel ugyanis nem tudott megegyezni a várossal a bérleti díjról.

A győri Rába Hotel parkolója június 1-jétől nyilvános,  a szálloda ugyanis nem tudott megegyezni a várossal a bérleti díjról – öt évre 50 millió forintot kellett volna fizetnie. A szállóvendégeknek így a parkolóház marad, a győrieknek viszont hússzal több parkolóhely jut. 
A Rába Hotel előtti parkoló mostantól nyilvános, hamarosan bárki használhatja – belvárosi tarifájú parkolójeggyel. A Kisalföld megtudta: a szállónak öt évre ötvenmillió forintot plusz áfát kellett volna fizetnie a városnak, cserébe azért, hogy a húsz parkolóhelyet – ahogyan eddig is – csak a vendégei használhassák. Ezt az összeget azonban nem tudta (volna) kigazdálkodni a hotel, így az üzlet nem köttetett meg.
A belvárosban hússzal több parkoló áll ezentúl az autósok rendelkezésére, de előtte a Komszol még átalakítja a területet: automatát helyez ki, s úgy tudjuk, a burkolatot is felújítja.

A hotelvendégek csak este hat órától reggel nyolcig parkolhatnak ingyenesen a szálloda előtt, napközben ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint mindenki másra. De hol állnak meg az autóbuszok? Mert az Árpád úton csurig vannak az utcai parkolók.  
Sándorfi Róbert, a Rába Hotel igazgatója elmondta: a Komszollal tárgyalnak arról, hogy a szállóvendégek a Jókai úti parkolóházban kapjanak helyet, a számlát pedig a hotel állja. A buszok már nehezebb esetnek számítanak, mert abban kár reménykedni, hogy az Árpád úton lesz háromparkolónyi hely, ahol egy busz elfér. „A ki- és bepakolásig megállhatnak a buszok, de utána a Baross híd túloldalán, az Eszperantó utca környékén, illetve a rakparton kell parkolniuk. A belvárosban semmiképp."

Gergely Zoltán, a városháza sajtószóvivője kérdésünkre leszögezte: üzleti megállapodást kínáltak a szállodának, a cél nem az volt, hogy újabb parkolóhelyeket szabadítsanak fel, de tény, az őszre tervezett belvárosi parkolóátalakítás (a megállóhelyek negyede megszűnik) szempontjából nem mindegy, hogy húsz parkolóval több jut a belvárosban autózóknak. Ez az idegenforgalomból és a Rába Hotelből élőknek kevés vigasz, mert mint Gergely Péter – egy idegenforgalmi kft. ügyvezetője – mondta, „ez olyan, mintha egy étteremből elvennék a székeket. Így hogy jön oda vendég?" Hamarosan kiderül.

A Rába Hotel szomszédságában a megyeháza előtti parkolót a megyei önkormányzat ingyenesen használhatja, mert nem gazdasági tevékenységet folytat. A Klastrom Hotelnek viszont szintén fizetnie kell azért, hogy a bejárat előtti utcai parkolókból többet lefoglal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Harmónia nevében

Cikkünk elolvasása után a Harmónia kht.… Tovább olvasom