Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Nyílt nap a szennyvíztisztítóban

Újabb szakaszába érkezett a győri szennyvíztisztító építése, alkalom egy ismételt nyílt nap megtartására, amelyen a helyszínen válaszoltak a szakemberek az érdeklődők kérdéseire.

Másodszor rendeztek tegnap nyílt napot az épülő győri, bá csai szennyvíztisztító telepen. Mint Horváth István projekt menedzsertől megtudtuk, sok érdeklődő volt az előző alka lommal is. A tapasztalat szerint a helyszínen a „kétkedők" is megnyugodhattak, miután meggyőződhettek róla, mennyi vel másabb lesz – a környezetet is tekintve – ez az objektum, mint az eddigi volt. A csütörötki nyílt napra meg hívták a „zöldszervezeteket", környezetvédelmi, építési, en gedélyezési hatóságokat, s ter mészetesen a lakosságot.

Különösen a bácsaiakat, akiknek a fi gyelmét többféle módon is fel hívták a lehetőségre: jöjjenek, nézzenek, kérdezzenek. Meghí vót kaptak a likócsiak is, hiszen a monstre beruházás az ő lakó körzetüket is közvetlenül érinti. Likócson egyébként már nyugodt légkörű fórumot is tartot tak a szennyvíztisztítóról. Ami a beruházás jelenlegi állását illeti: ütemesen haladnak az építők, munkájukat eddig az időjárás sem gátolta. A készültségi szint 30 százalék körüli, ez megfelel a tervezettnek.

Folytatódnak a négy nagy medence munkálatai, tart a korábbi rács-homokfogó felújítása. A leglátványosabb most az úgynevezett rothasztótorony építése. A különleges formájú torony vasbeton szerkezetből készül, térfogata 3500 köbméter. Befejezése, ha az időjárás közbe nem szól, az év végére várható.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját busza ment át a testén

Saját tizenkét tonnás buszának jobb hátsó kereke gázolt át az épülő győri szennyvíztisztítónál egy… Tovább olvasom