Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Nyílt nap a katasztrófavédelemnél

Mindenkit várnak a győri tűzoltóság laktanyájába és a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrsön, akiket egy kicsit is érdekel a katasztrófavédelem szervezete. A nyílt napot október 17-én tartják meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége hirdette meg a nyílt napot, amelynek elsődleges célja, hogy az állampolgárok megismerhessék a katasztrófavédelem szervezetét, feladataikat, eszközeiket. A győri tűzoltóság laktanyájában és a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrsön minden tűzoltó gépjármű és eszköz látható lesz, amely a tapasztalatok alapján mindig nagy sikert arat a látogatók körében. Délelőtt 10, déli 12 és délután 14 órakor pedig úgynevezett próbariasztásra kerül sor.

A szervezők a gyerekekre kiemelten gondoltak, így ők a nap folyamán gyakorolhatják a puttonyfecskendővel való célba lövést is. A laktanya udvarán izgalmas alpin technikai bemutatót tartanak, megtekinthetőek lesznek a tűzoltók által használt speciális szakfelszerelések. Továbbá a polgári védelem és az iparbiztonság tevékenységébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. Előadással és kisfilm vetítésével megismerkedhetnek majd a főbb tűzvédelmi szabályokkal, a vészhelyzetben követendő magatartási formákkal.

A nyílt napra bárki ellátogathat, aki úgy érzi, érdekes lehet számára a katasztrófavédelem munkája és egy kicsit közelebbről is szeretne betekintést nyerni a mindennapjaikba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy plusz egy szavazat, avagy fellebbezés fellebbezést követ megyénkben

"Kellemesen csalódtam, nem gondoltam volna, hogy ennyire tisztességesen fog zajlani minden." Nos,… Tovább olvasom