Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Nyílt nap a győri egyetemen - Te hol tanulsz tovább?

Neked.most címmel nyílt napot tart a Széchenyi Egyetem. Mi pedig meglestük, milyen szakokon képzelik el a fiatalok a jövőjüket. Szavazással.


Mint köztudott, tavaly decemberben elkezdődött a jelentkezés a 2010 szeptemberében startoló képzésekre, s február 15-ig lehet postázni a jelentkezési lapokat. (Természetesen szabad elektronikus úton is felvételizni.)


A teljes képzési paletta

Ennek apropóján tart "csalogató", bemutatkozó napot a győri egyetem, melynek teljes képzési palettáját megismerhetik a középiskolás fiatalok.

A SZE jogi, igazgatási, közgazdasági, informatikai, mérnöki, műszaki pedagógiai, egészségtudományi, szociális és zeneművészeti szakokon, alap, egyciklusú és mesterképzésben kínál tanulmányi lehetőségeket.

A jelentkezési stratégiához szükséges információk mellett a tanulmányok rendszere és követelményei, az alapképzési diploma után Győrben választható mesterszakok, a doktori képzések, az elhelyezkedés, a karrierépítés, az egyetemfejlesztés is kiemelt szerepet kap a szakok bemutatásakor.Szavazz!


A műszaki képzések standjainál láttuk a legnagyobb diákseregeket 

Az Egyetemi Csarnokban tartott rendezvényen ottjártunkor úgy láttuk, hogy a Jedlik Ányos Gépész-, Informatikai és Villamosmérnöki Intézet, a Baross Gábor Építési és Közlekedési Intézet – utóbbi két intézethez közel húsz tanszék tartozik – előtt csoportosultak a legnagyobb diákseregek.

Szintén népszerűnek tűnt a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet, de az is lehet, hogy csak a csinos ápolónőnek öltözött diákok vonzották ide a srácokat.

Meglepően kevesen érdeklődtek ugyanakkor Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar standjánál; főleg annak fényében, hogy néhány éve még abszolút slágerszaknak számított a jog.


`Neked.most´ nyitott kapuk napja a Széchenyi Egyetemen. Fotók: Cseh Róbert.

Három fiatal, négy kiszemelt szak

A győri Lukács iskola technikusi képzésére jár Kozma Áron: a győri fiatalembert főleg a műszaki képzések adta lehetőségek érdekelték a nyílt napon.

Fekete Dani a székesfehérvári Jáky József szakközépiskolából érkezett Győrbe, s elsősorban az építészeti képzések terén képzeli el a jövőjét.

"Úgy tudom, hogy Győrbe viszonylag kevés ponttal be lehet kerülni építészmérnöki szakra, de maga a képzés erős, s elég nehéz bennmaradni" – hallottuk Danitól.

Szabó Noémi Fertődről a Porpáczy szakközépiskolából jött a megyeszékhelyre, s vagy Győrben, vagy Sopronban képzeli el a felsőfokú tanulmányait.

"Mind a műszaki menedzser, mind a marketing képzések érdekelnek, de egyelőre még nem sikerült döntenem" – mondta Noémi.


Minden a felvételiről, a nyílt napról

A nyitott kapuk részletes programja, a jelentkezéssel kapcsolatos teljes körű információk a Széchenyi István Egyetem felvételi honlapján olvashatóak.
 


Ha valaki követni szeretne minket, s újságot akar írni

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon belül indul két éves, felsőfokú sajtótechnikus képzés, ahol az elektronikus és írott sajtó iránt érdeklődök találhatják meg számításaikat.

A képzés a Móra iskolában működik, ahol 11 éven zajlott újságíróképzés középszinten. 

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. farkasbalintm 2010. január 12. 22:56
  „16. Butterfly 2010.01.12. 18:45 - ha jó sok jó nőt akarsz, akkor irány a jogi kar. komolyan mondom :D
  viccet félretéve, a jogi képzéssel talán nincsen baj, hiszen (nem tudom most hogyan van, de régen) az ELTE kihelyezett miafenéje volt (nem tudom a szakszavakat...nem értek én a lovakho´)

  a szifen sajnos nagyon érezhető, hogy közlekedési főiskola volt.”
 • 20. omm 2010. január 12. 22:14
  „17. Primax
  http://www.youtube.com/watch?v=C6dA4lWOrFo&feature=related#t=3m13s”
 • 19. Juveboy86 2010. január 12. 21:29
  „Örülök :D mert én csak leírtam, hogy sokszor szemét dolgok folynak főiskolán... és tényleg akik leírták hozzám hasonlóan és átélték azok érezhetik igazán... :S

  Nem nagyon ide illő, de láttátok a Gálvölgyi Oltass Reklámját.... hát ez már übertotálvicc :D”
 • 18. AHA 2010. január 12. 21:27
  „Juveboy86
  Nem rád gondoltam.
  :-))”
 • 17. Primax 2010. január 12. 20:08
  „" Villamosmérnöknek?
  Alig van má´ villamos." ( omm#7 )
  ? ! ? ! ? ! ? !”
 • 16. Butterfly 2010. január 12. 18:45
  „én voltam ma nyílt napon, de nem tudtam meg semmi újat...max annyira volt jó,h. lógtam egy napot a suliból és megnéztem belülről is picit az egyetemet, ahol vszínüleg szeptembertől a kövi 5évemet fogom tölteni :) bíztató,h. tényleg nem tolongtak a jogi képzés standjánál, de ki tudja mit jelent ez...az előző évben pl 24 ponttal emelkedett jogon a ponthatár...ez több mint egy második nyelvvizsga :o
  nem jár valaki véletlenül jogra? kiváncsi lennék egy olyan véleményre aki tényleg benne van....?”
 • 15. AHA 2010. január 12. 18:34
  „Azért a hozzászólások tulajdonosairól itt is árulkodik,hogy ki járt egyetemre,és ki a szó.....
  Lehet,hogy sok mindenre nem tanít meg az egyetem,de azt majd megtanítja az élet.”
 • 14. Mankapunka 2010. január 12. 18:01
  „omm Igazad van,megtanítanak,hogyan kell a munka helyeden nyalni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hogy ez eddig nem jutott az eszembe,csak az a baj,hogy előbb a relikvens <moderálva> fog,utána tud majd csak nyalni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. zsukov 2010. január 12. 16:15
  „Na most már elegem van a Főostaba rekljámbor !!!!!!!!”
 • 12. Juveboy86 2010. január 12. 15:03
  „omm hol nincsenek töltelék tárgyak?! :)
  Soha nem értettem BMF-en sem, miért küldik a nyakunkra a sok gazdaságis tanárt a Keleti Károly gazdasági karról pl menedzsment. Kérdem én miért jó szivatni a diákokat 2 kredites "töltelék" tárgyal 100x jobban mint egy szakmai tárgyból , ami pl 3-4 kredit?! Meg amikor a tanár nem az anyagot tanítja, hanem a HVg-ből vesz dolgokat és arról magyaráz az órán, meg hogy tőle bátran lehet kérdezni, amikor meg kérdezel leoltja a fejed.
  Az a baj a felsőoktatásban is a tanárok sok mindent megengednek maguknak, de ezt csak azok tudják igazán akik átélik. ígért időpontra nem kerül be a jegybeírás a neptunba, csak 2 hét múlva, de ha te NEM FIZETED BE A PÓTdíjat időben nem mehetsz pótvizsgára pl.
  Vannak nagyon szemét dolgok is a főiskolán sajnos. De ha a diák felszólal még jobban szivatják. Az tetszett még sokszor mikor becsülettel megtanulja az ember0 az anyagot, mellette srác puskából nyomja de még tőle kérdez mert nem találja meg a puskába. Ember segít körülötte lévőknek , és mindenki jobb jegyet kap mint az aki igazán tudta, vagy ilyen szép dolog még a lapdobás.... sokan tagadják, de nem hiszem el mikor tanár 30 óra alatt "kijavít" 300 dolgozatot...és 80% 1-es. DE ŐK MEGTEHETIK!

  Meg soha nem felejtem el mikor nálunk is egy tárgyból Óbudások buktak jó sokan, Józsefvárososok nagy része meg átment, és mikor mentünk reklamálni mert úgy éreztük jó lett a dolgozatunk , megkerestük a dogánkat, és jéééé ki sem volt rendesen javítva!!!
  de még sorolhatnám a sok "szemét" dolgot... ami a diákok rovására megy... :S
  Sajnos a főiskola néha nagyon idegölő... de ez sokszor tanárfüggő is mert vannak rendes tanárok is...

  kmh245 az ősz hajszálas hozzászólásod jogos :) amúgy szerintem tudásilag viszont a BMF nagyon is sokat ad a diákjainak, mind elméletből mind gyakorlatból és most főleg a szakmai tárgyakról beszélek!Nem hiába van még a mai napig neve a Kandónak!”
 • 11. Agent 2010. január 12. 14:12
  „9, egyetértek, az igazi tudást csak a munkahelyen szerezheti meg az ember, a felsőoktatásban rengeteg olyan tanár dolgozik, aki ért valamihez, ami mondjuk 15 éve elavult, de mégis nyomatják és követelik a teljesen használhatatlan tudást, ami egészen egyszerűen időpazarlás.”
 • 10. Agent 2010. január 12. 14:02
  „8.
  "sőt, ha összeszedem magam, kiváló munkaerő is tudok lenni"

  Azt soha ne felejtsd el, hogy előbb kell jó munkaerőnek lenned, aztán kérheted meg ennek az árát, mert sajnos elég sokan abban a tévhitben élnek, hogy "majd jól és sokat dolgozom, ha azt megfizetik".
  Illetve számos olyan dolog lehet egy munkahelyen, ami feleslegesnek/értelmetlennek tűnhet, de mégis meg kell csinálni (hogy példát mondjak, sok dokumentáció elkészítése nem tűnhet értelmes dolognak, azonban egy tanúsítvány megszerzéséhez, megőrzéséhez muszáj, hogy el legyen készítve).
  Tény, hogy a főiskolán/egyetemen puskázni is meg kell tanulni, ez is egy fajta élelmesség, ami jól jöhet a nagybetűs életben:)
  A legtöbb szakon a megszerezhető tudásnak csupán elenyésző hányada felhasználható a versenyszférában, lévén az oktatás nagyon messzire lemaradva követi - ha követi, a munkaerő piaci igényeket elvárásokat.
  A megoldást jelentő tényezők a következőek: nyelvtudás (nem nyelvvizsga, hanem használható, beszéd és írásképes nyelvtudás, szakterületre kihegyezve), ebből is a legjobb, ha mindjárt kettő. A másik a gyakorlati félév, itt meg lehet szerezni azt a minimális gyakorlatot, amellyel már el lehet indulni valamerre, illetve ha jó céget választasz és jól be tudod dolgozni magadat, akkor ott a jövőben is szívesen alkalmaznak.”
 • 9. kmh245 2010. január 12. 13:58
  „Bárhova, csak a SZE-re ne, én nagyon megbántam, elvettek több mint 5 évet az életemből, hogy legyen egy papírom.
  Ezúton is köszönet minden "fantasztikus", "mérnök" és "informatikus"-nak nevezett tanárnak (tisztelet a kivételnek), akik 20 éve mondják ugyanazt, s semmi közük nincs az élethez. A szakmát megtanulhattam magamtól és az élettől. Ők meg ott vannak továbbra is bírálnak, buktatnak. Lényeg, hogy fizessen a diák. Hol van már a régi magyar világhíres felsőoktatás...? A fent említett Tanár Uraknak üzenem, nem az a mérnök, aki egy iskolában elbújik, mert nem tud boldogulni a való életben, hanem aki kint csodálatos és új dolgokat hoz létre. Ha valaki jó mérnök, akkor miért menne el tanárnak, mikor sokkal többet kereshet mérnökként, ez van, aki nem tud, tanítja! Továbbá megköszönném a sok idegesen eltöltött nappalt, s éjszakát, s az ősz hajszálakat, s azt a talán 5% tudást, amit tőlük kaptam. S köszönöm az életnek, s a kollégáknak, akik megtanítottak a szakmára. Ennyit az "egyetemről".”
 • 8. farkasbalintm 2010. január 12. 13:35
  „én annak örülök, hogy pont vizsgaidőszak hajrájában lézeng a sok ember az egyetemen, meg vizsga közbe bejönnek, hogy ők megnéznék az előadást. nem elég, hogy az építkezés miatt szét akar esni az épület úgy rezeg, akkor még ez is. nem, nem az emberekkel, és nem az építkezéssel van bajom. de ha már van egy zavaró tényező, az amúgy is feszített légkörben, akkor nem kéne tetézni...talán.

  az oktatás színvonalát párszor már vázoltam. sajnos aki kikerül, szinte nulla gyakorlati tapasztalata lesz az elé táruló feladatokkal kapcsolatban. sajnos nem a valós tudás számít. ki hogy tud, úgy puskázik, tanul, stb. az is vicces, mikor egy tárgyon belül egy betűnek 4féle jelentése van, egyenként 2-3 megoldóképlettel. tanuljunk sok-sok képletet, mert az jó :S
  ja és hogy miért ide járok. ez van helyben. mennék én, akár külföldre is. akkor miért nem dolgozok? nem nagyon kellettem senkinek :) legalábbis diák/alkalmi munkánkon kívül. tehetségtelen lennék? nem hiszem...sőt, ha összeszedem magam, kiváló munkaerő is tudok lenni, de a felesleges/értelmetlen dolgoktól a falra tudok mászni”
 • 7. omm 2010. január 12. 13:09
  „Juveboy86,
  Villamosmérnöknek?
  Alig van má´ villamos.”
 • 6. omm 2010. január 12. 13:06
  „"Mindenre tanítanak, csak az életre nem."

  A BME-n ezer éve volt (van?) a gépészmérnök hallgatóknak ásványtan óra. Kiraknak elég 3 követ és meg kell mondanod melyik micsoda. Tök egyforma mindegyik alakra, súlyra, színre mindenre. Csak az ízük más... szóval ott állsz a vizsgán gépészmérnök hallgatóként az ország elsőszámú egyetemén, és köveket nyalogatsz. :) Sok ilyen van amit nem azért kell tudni mert ´kell´, hanem mert ´kérdezik´. A tárgyak 20%-a adja a tudás 80%-át. és ez talán mindenhol így van.”
 • 5. Juveboy86 2010. január 12. 12:56
  „Meg amin csak röhögök mikor sokan feszítenek a rekreációs marhaságaikkal.. BÜFÉSZAKOK :D
  Majd megnézzük ki, mikor, hova tud elhelyezkedni és mennyiért , és mennyit is ér a diplomája:)

  Villamosmérnök a jó :D műszaki emberekre mindig is szükség van,volt, lesz és nagy is a kereslet:)”
 • 4. Mankapunka 2010. január 12. 12:44
  „Mindenre tanítanak, csak az életre nem.”
 • 3. Imre82 2010. január 12. 12:36
  „Tanuljunk tovább, 200 bruttós munkaerőre mindig szükség van.”
 • 2. omm 2010. január 12. 12:31
  „Beszarsz Mire Elvégzed”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vöröskereszt: székházat keresnek

Győr - A jövőben új helyen, a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet épületében vizsgáznak az… Tovább olvasom