Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Nyílt levél(váltás) a szentiváni iskoláról

Tisztelt közgyűlés! Értetlenül állok június 21-i döntésük előtt! Az önkormányzat szakmai irodájában májusban egyeztetés történt a következő tanév munkaerő-gazdálkodásával kapcsolatban. Tudom, a döntés a közgyűlés kompetenciája.
Iskolámban jövőre tanulócsoport-növekedés lesz. Ez szokatlan az országos és városi tendenciához képest. Talán ez az itt dolgozóknak is köszönhető, hiszen ha nem lennének velünk elégedettek a szülők, diákok,  mi is a fogyó iskolák sorsára juthattunk volna. De itt nem ez történt! Ha tanulócsoport-növekedés van, az általában pedagógusszám-növekedést is hoz magával. Értettem az önkormányzat anyagi helyzetét, így egy fél álláshellyel kiegyeztem volna.

Nos, a közgyűlésen önök elfogadták Sík Sándor előterjesztését, miszerint ha tőlünk megvonják a fél álláshelyet, akkor a másik helyi iskolában nem 2,5 álláshelyet kell megszüntetni, hanem csak kettőt. Csakhogy ez nem így működik! Ez nem darab-darab kérdése! Itt meg kell oldani a megnövekedett tanulócsoportban a tanítást, a Móricz-iskolában pedig változatlanul nem tudnak órát biztosítani a fél álláshelyen levőnek.
Tisztelt képviselők! Soha nem venném a bátorságot, hogy beleszóljak más ember szakterületébe, de önöktől is elvártam volna, hogy szakemberek véleményének meghallgatása után hozzák meg döntésüket!
A tehetetlenség miatt választottam ezt a formáját a vélemény elmondásának, kérve önöket, gondolják jobban át döntéseiket, ne engedjék, hogy egyes képviselők bosszúból befolyásolják önöket a munkájukban.

Tisztelettel:  Margitics Miklósné, az iskola igazgatója (még)

***

A közgyűlés döntése – a helyi részönkormányzati képviselő módosító előterjesztésének hatására – valóban eltért a szakmai osztály és az iskola elvi megállapodásától. Ilyen előfordul, hiszen a közgyűlésnek van döntési hatásköre az álláshelyek meghatározásában.

Ugyanakkor semmi akadálya annak, hogy az iskola további egyeztetést, számára megfelelő megoldást kérjen az oktatási és kulturális osztálytól, immár a közgyűlés előző döntésének ismeretében. Van most is olyan iskola, mely élt az ismételt egyeztetés lehetőségével és már folyamatban vannak a következő, számára kedvező közgyűlési előterjesztés bizottsági tárgyalásai. Fél álláshelyen egy iskola munkája nem múlhat és a két szentiváni iskola jó együttműködésével biztosan található megfelelő megoldás.

A levél többi részére nem feladatom kitérni.

Papp András oktatási osztályvezető

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogtak a kutyákért az ovisok

Közel harmincezer forintot gyűjtöttek össze a nagybácsai és kisbácsai óvodások a győri állatmenhely… Tovább olvasom