Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Nyílik a kassza: győri sportegyesületek pályázhatnak önkormányzati támogatásra

A sporttámogatás legnagyobb tortaszelete az a 240 millió forintos tétel, melyből pályázati úton juthatnak forráshoz a sportszervezetek.

A helyi sport támogatására fordítható összegek esetében Győr továbbra is tartja magát ahhoz a 2007-es önkormányzati döntéshez, miszerint a mindenkori költségvetésének 1 százalékát az élősport támogatására fordítja - többek közt erről is határozat született a februári közgyűlésen.

Mindez az idei pályázati kiírásban kiegészül azzal, hogy a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyéni sportágai esetében új pályázati források nyílnak meg.

Győrben a sporttámogatás felosztása idén így alakul: egyesületi sporttámogatás (keretösszeg: 325 millió forint, ebből a Győri Audi ETO KC reklámszerződés megkötésével 70 millió forintot kap, míg további 15 milliót az egyéni eredményes versenyzők támogatására fordítanak), illetve egyéb sporttámogatás (keretösszeg: 65 millió forint).

Az egyesületi sporttámogatás legnagyobb tortaszelete az a 240 millió forintos tétel, melyből pályázati úton juthatnak forráshoz a sportszervezetek - kiemelt és nem kiemelt sportágak egyesületei egyaránt.

A 240 millió forintos keretre pályázhatnak az utánpótlás-nevelés fejlesztését végző alapítványok is.

Az egyéb sporttámogatás 65 millió forintos keretösszege így oszlik fel: 3 millió forint az egészségkárosult sportolókkal foglalkozó sportszervezetek és intézmények számára pályázat útján, 2,5 millió forint szeniorsport támogatásra, 15 millió forint a diáksport, óvodás sportfoglalkozások és rendezvények támogatására, valamint 45 millió forintos keret sportrendezvényekre.

A pályázati keret felosztásáról március 29-én dönt a győri közgyűlés.

A sportpályázatok részvételi feltételeit, adatlapjait ide kattintva találják meg!
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusban rendezik meg az első Pápai Filmfesztivált

Március 2-án kezdetét veszi az első Pápai Filmfesztivál, melynek keretében 12 napon át, 23 filmet,… Tovább olvasom