Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Nyerges vontató sodort el egy biciklis lányt Kajárpécnél

Nyerges vontató sodort el egy fiatal kerékpáros lányt kedden délelőtt a 83-as főúton.
Augusztus 30-án, délelőtt kilenc órakor a 83-as főúton közlekedett Győr felől Tét irányába egy ismeretlen rendszámú nyerges vontató. A kajárpéci elágazó közelében, a záróvonal ellenére az előtte haladó 17 éves kerékpáros lány előzésébe kezdett. A szemből érkező forgalom miatt járművét jobbra kormányozta, melynek során annak hátsó részével a fiatal lányt elsodorta. A kerékpáros elesett, a balesetben könnyű sérüléseket szenvedett.

A szerelvény vezetője megállt, a mentők kiérkezéséig a helyszínen maradt, majd adatai hátrahagyása nélkül hirtelen elhajtott.

A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja. Kéri, hogy akik a balesettel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Győri Rendőrkapitányságon – Győr, Zrínyi út 54. –, hivatali időben a 96/520-092; 96/520-094; vagy az ügyeleti 107 telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 20. Hyppolit 2011. augusztus 31. 09:26
  „paris18!Csak a javítási szándék díjazandó, a mögöttes információs háttér már sajnos nem. Ugyanis KPM cca 20 éve nincs már, és helyette nem a néhai NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) van, hanem a MK NZRT (Magyar Közút Nzrt). A NKH sincs már, hiszen jelenlegi jogutódja megyénkben a Gy-M-S Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége.
  A cikkhez annyit, hogy kerékpáros ott közlekedhet, ahol arra vonatkozó tiltás nincs érvényben. Jelen esetben szabályosan közlekedett. Sajnálatos tapasztalat, hogy a nagyszerelvényes vezetők túlnyomó többsége embert-Istent nem ismerve durva és agresszív magatartású soför, jelen esetben szerintem megvalósult a cserbenhagyás ténye. A rendőrségben bízom, hogy felleli és helyéreteszi az "arcot".”
 • 19. balazsl 2011. augusztus 31. 09:23
  „17. Ivco : tényleg nem voltam ott, viszont ismerem a kereszeteződést: két kanyar között, záróvonal, besorolósáv meg minden ami ilyenkor kijár, ilyen helyen még személykocsival sem mernék ilyen szituációba belemenni. Nevedből itélve gondolom kamionosként véded a mundér becsületét, de mutass nekem olyan személykocsis úrvezetőt aki megpróbálja "megleckéztetni" a kamionost. A másik: ha valaki azzal a számítással kezd meg egy manővert, hogy majd a többi közlekedő segít befejezni, vagy a bazi nagy kamiont úgyis beengedi valaki (mindenki) az már régen rossz. Az általad említett távolság lehet hogy megvolt de mégegyszer: kereszteződés, záróvonal, meg el tudom képzelni egyrakott szerelvény gyorsolását mondjuk a megengedetthez képest 20-30% túlterheléssel.”
 • 18. paris18 2011. augusztus 31. 00:21
  „3.
  Kb 9 éve nincs olyan, hogy KPM. Amire gondolsz azt úgy hívják, hogy NKH.”
 • 17. Ivco 2011. augusztus 31. 00:14
  „15.balazsl.Itt mindenki osztja az észt,pedig ott se voltak.Elvileg a szerelvény a hibás,de tudja valaki,hogy a szemből jövő vajon mennyivel gurult? Nem ritka,hogy a szemből jövő inkább gyorsít vagy behúzódik minthogy segítené a kamiont még ha ő is a hibás.Majd Én megleckéztetem jogon. Ha már belekezdett sőt szinte majdnem befejezte a manővert akkor ott azért volt távolság a manőver megkezdésekor . Szerencse,hogy nem történt nagyobb baj!”
 • 16. balazsl 2011. augusztus 30. 22:21
  „..és még valami. Bármilyen rosszak a körülmények (út, forgalom, robogósok, kerékpárosok) max. szót emelhetünk ellene, de amíg nem javul a helyzet, meg kell tanulnunk ezek között közlekedni. Nem feltétlenül kell a lehetőségek határait feszegetni mert általában abból van a probléma mint most is. Mellesleg én 35 éve csinálom, és eddig meg tudtam oldani baleset nélkül néha mások hibáját is kivédve.”
 • 15. balazsl 2011. augusztus 30. 21:49
  „Ha látta a szembejövő forgalmat, hivatásosként tudhatta, hogy valaki nem fér el! Az ilyentől örökre elvenném a jogsit. A másik meg a szokásos fránya pontatlanság, most a cikk címében: milyen messze is van a 83-astól Kajárpéc?”
 • 14. urbaniastapista 2011. augusztus 30. 21:31
  „Normálisék már rég leaszfaltozták volna a dűlőutat Szemerehegy és Baráthegy között, kb. 2 km, akkor a nagyszentpáli ingatlanbiznic áldozatin kívül senkinek sem kellene két keréken a kamionok között pilinckáznia.
  Mo. 2011, ÉNY-Balkán.”
 • 13. pindla 2011. augusztus 30. 21:15
  „Robogós volt, sok nagyokos :) De azért osszátok csak az észt a kerékpárosokról :)”
 • 12. killBeatZ 2011. augusztus 30. 19:51
  „nem kerékpáros volt, hanem robogós...”
 • 11. ombi 2011. augusztus 30. 19:17
  „8. Goldman 2011.08.30. 16:42
  Régen nekem is nehézséget jelentett az úton a többi közlekedőtárs! Aztán megtanultam vezetni.
  Tudod, ha ügyes vagyok, baj nélkül megoldom az adódó helyzeteket.
  Ha meg láma vagyok, akkor pedig befogom a számat, mert tudom, egy jobb vezetőnek, jobb kocsival nem okoz gondot egy kerékpáros megelőzése.
  Ha meg akkora autóval jársz, hogy nem tudod a szerpentinen megelőzni a bicajt, emiatt ne akard kitiltani az útról! Gondolj arra, hogy ott még egy kicsi személyautó is többre képes a kamionnál! Vagy hozzájárulsz, hogy a feltartott Matizosok kedvéért tiltsák ki a kamionokat onnan?
  Az én fogalmaim szerint a KÖZút mindannyiunké.”
 • 10. gyorildy 2011. augusztus 30. 18:04
  „Mindig a másik a hibás, a másik a rossz. Nevetséges, hogy mennyire nincs a MAGYAROKBAN összetartás, együttérzés, tolerancia.... stb. Egyesek sportot űznek abból, hogy itt éljék ki agresszív hajlamaikat. Akik itt gyűlölködnek azoknak kívánok hasonló dolgokat!!!!! A jóérzésű embereknek meg SZÉP NAPOT!”
 • 9. tovari 2011. augusztus 30. 16:50
  „8. Goldman 2011.08.30. 16:42
  Én megkívánom hogy ne legyen baleseted, ( látod ez a különbség kettőnk közt jó akart terén) mert látom a szabályok rád nem vonatkoznak.
  De mutogatni tudsz a kerékpárosokra...”
 • 8. Goldman 2011. augusztus 30. 16:42
  „tovari és ombi:
  Gratulálok!
  Kívánom nektek, hogy pl. Zirc felé haladva a Bakonyon keresztül kilométereken keresztül nyomjátok a gázt egy kerékpáros után. Megnézném azt a nagy arcotokat utána.”
 • 7. tótbéla 2011. augusztus 30. 16:38
  „Sokat motorozom a jelzett főúton, de annak ellenére, hogy nagyon keskeny, idegbajt lehet kapni a sok elmeroggyant "hivatásos" és úrvezetőtől. Fényszóró nincs bekapcsolva, irányjelzés ötletszerűen, kanyarodósávban, forgalom elől elzárt területen, záróvonalon át előzés, stb. stb.”
 • 6. ombi 2011. augusztus 30. 15:59
  „Ezek a kerékpárosok nem ismerik a KRESz-t!
  Igaz, Goldman? Milyen katregóriás jogosítványod van?
  1: nézz utána, mi a különbség a kikerülés és az előzés között.
  2: nézz utána, mik a kikerülés szabályai.
  3: nézz utána, mik az előzés szabályai.
  4: nézz utána, hova szabad behajtani kerékpárral.
  5: nézz utána, mik a teendők baleset esetén.
  Jogosittvánt a bicigliseknek!!!”
 • 5. tovari 2011. augusztus 30. 15:58
  „4. Goldman
  18. § (1) Az útburkolati jelek:
  ..
  c) záróvonal: hosszirányú folytonos vonal, amely az úttest felezővonalát jelzi, illetőleg a két forgalmi irányt, a forgalmi sávokat egymástól, vagy a nyílt villamospályát a forgalmi sávtól választja el; a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad; ha azonban közvetlenül a záróvonal mellett terelővonal is van, a záróvonal a terelővonal felől - az előzésre, illetőleg a bekanyarodásra vonatkozó szabályok megtartásával - átléphető;

  Egyéb kérdés? Jogsid van? Ha igen, szoktál vezetni?
  Szoktál kerékpározni?”
 • 4. Goldman 2011. augusztus 30. 15:10
  „Mióta tilos kerékpárost kerülni záróvonal esetén???!!!
  2: Főleg az a keskeny 83-as. Egyáltalán, lehet ott bicajozni?”
 • 3. hunter794 2011. augusztus 30. 15:08
  „A Kajárpécen száguldozó, túlsúllyal közlekedő kamionok már jóideje problémát jelentnek a falu lakosságának. Tenni nem lehet ellenük sajnos. (Bár szívesen látnék pár KPM-es autót aki méri a súlyukat). Lett már gyűjtve aláírás a falu tisztaságának, csendjének, biztonságának és a közutak állapotának megóvása érdekében, ezidáig eredménytelenül. Nem kell a hasonló esetek miatt a főútra kimenni. És most képzeljük el a fent leírt esetet, egy 3 éves gyerekkel is a biciklimen... Nap mint nap megtörténik és csak a szerencsén múlik, hogy még nem történt nagyobb baj.”
 • 2. cseppek 2011. augusztus 30. 14:55
  „Én is kerékpárral szelem a várost. De főútra ki nem mernék menni vele. Persze tudom, sokaknak nincs más közlekedési lehetőségük...de sajnos be kell látni, a főút a kerékpárosok számára nagyon nem biztonságos hely.”
 • 1. tovari 2011. augusztus 30. 14:35
  „Jöhetnek a kerékpárosok nem ismerik a kreszt kommentek, kedves gépkocsi vezetők :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két-két szociális intézmény egyesül a megyében szept. 1-jétől

Beolvadással egyesül a jobaházi idősek otthona és a pásztori fogyatékosok otthona. Tovább olvasom