Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Nyereséges volt a negyedév a Rábánál

Budapest–Győr - Továbbra is tartja jó formáját a győri Rába Járműipari Holding Nyrt. Az év első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen növelte árbevételét, nettó nyeresége pedig jóval meghaladta a félmilliárd forintot.
A győri vállalkozás tegnap Budapesten ismertette az év első három hónapjának mérlegét. Pintér István elnök-vezérigazgató elmondta, a tavalyi év hasonló időszakához képest 28 százalékkal nőtt a Rába árbevétele, ennek összege 16,8 milliárd forint.

A Rába üzemi eredménye ugyancsak nőtt, 116 millióról 602 millióra, ami után nem meglepő, hogy a társaság első három hónapját 657 millió forintos nyereséggel zárta. Pintér István elmondta azt is, a kedvezőtlen külső hatások ellenére a hatékonyságjavító intézkedések meghozták hatásukat, s mindhárom stratégiai üzletág nyereségesen teljesített. Az elnök-vezérigazgató ugyanakkor óvta a sajtó képviselőit attól, hogy az első negyedév eredményeit beszorozzák néggyel, s ebből következtessenek a végső eredményre. Az viszont nem titok a Rábánál, hogy a 2008-as fő cél a több mint hatvanmilliárd forintos árbevétel.

Pintér István: „Az écsi próbapálya értékesítése folyamatosan napirenden van, érdeklődők is vannak.
Pintér István: „Az écsi próbapálya értékesítése folyamatosan napirenden van, érdeklődők is vannak.

A Rába sajtótájékoztatóin szinte már megszokott, hogy az ingatlanértékesítések kérdése is szóba kerül. Az écsi próbapályáról Pintér István elmondta, értékesítése folyamatosan napirenden van, érdeklődők is vannak, tárgyalásokra is sor került, amint konkrétumokkal tud szolgálni, elhangzik a bejelentés. A Rába egykori központi telephelyi ingatlanjáról úgy vélekedett, komoly lehetőséget jelent, s időnyomás nincs a vállalkozáson, hogy ingatlanjait gyorsan eladja.

– A Rába elsődleges célja eredményességének hosszú távú megőrzése, valamint az, hogy a vállalkozás a nemzetközi élvonalba kerüljön, ennek érdekében átfogó modernizációs programra lesz szükség, amely részletein már dolgozik a menedzsment – fogalmazott Pintér István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt TK-s holnap csúcsra érhet

Makalu - Holnap hajnalban indulnak a csúcstámadásra a magyarok a Himalájában, a cél a 8463 méter… Tovább olvasom