Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nyelvvizsga a legfiatalabbaknak európai ajánlások szerint

Március 1-jén először tartottak juniornyelvvizsgát vidéken: Győrött a Vocational Academyben. Az IHH akkreditált nyelvvizsgaközpont által szervezett megmérettetésre bárki jelentkezhetett 14 éves korig, alsó korhatár nem volt.
Első alkalommal három győri intézmény tanulói tették le a szintfelmérőt angol nyelvből. Német és francia nyelvből egyelőre nem érkezett jelentkező.

A juniornyelvvizsga követelményrendszere az Európa Tanács ajánlásai alapján az alapfokot előkészítő A2-es szintnek felel meg. Ez ugyanúgy szóbeli, írásbeli és laborfeladatokból áll, mint a B1-es szintű (alapfokú) nyelvvizsga.

Az oklevél elsősorban ösztönzés a diákok számára a középiskolai továbbtanuláshoz. A vizsgafeladatok mind a négy nyelvi készséget mérték (olvasás, írás, hallott szöveg értése, beszéd).
– A gyerekek könnyen vették az akadályokat és élvezték a megmérettetést, holott először bizonyították nyelvtudásukat szervezett vizsgakeretek között. Bár a juniornyelvvizsga nem akkreditált vizsga, igazi ugródeszkát jelenthet az ELTE ITK Origó nyelvvizsgáihoz – összegezte az első tapasztalatokat Bánfalvi Szilvia, a Vocational Academy vezető angoltanára.

Eredményeikről a www.itk.hu honlapon – egy héten belül – tájékozódhatnak. Az IHH egyébként havonta szervez ilyen jellegű vizsgát. Egy intézményből történt húsz jelentkezés esetén a helyszínen is lebonyolítják a nyelvi számonkérést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esővíz helyett nyírfasor az árokban

Az olvadás – különösen, ha nagy mennyiségű hóról van szó – és a tavaszi esőzések miatt sok helyen gondot jelent a felesleges csapadék elvezetése. Az erre a célra szolgáló árkokat és átereszeket sok helyen betemetik a tulajdonosok; vannak, akik esztétikai okokra hivatkoznak, mások az udvarba való bejárást akarják megkönnyíteni, de akad, aki azért temette be a csatornát, hogy könnyebben tudjon közlekedni a fűnyíróval. Tovább olvasom