Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Nyelvtanulás és nyelvtanítás modern eszközökkel

Győr - A 10 éves Hatos és Társa Nyelviskola módszertani és információs hónapot rendez nyelvtanulóknak és nyelvtanároknak egyaránt.
A nyelviskola megalakulása óta fontosnak tartja tanárai folyamatos továbbképzését – tudtuk meg Hatos Hajnalkától, az iskola vezetőjétől.
Felismerve, hogy a továbbképzések színhelyei viszonylag távol esnek a régiótól, a nyelviskola elkezdett helyben módszertani továbbképzéseket szervezni. Majd két éve először egy egész napos konferenciát szervezett a régió valamennyi nyelvtanára számára. A konferenciát idén másodszor is lebonyolították 110 regisztrált résztvevővel. 2007 szeptemberében, megünnepelve a nyelviskola 10 éves fennállását, egy hónapos ingyenes továbbképzés-sorozatot szerveznek a régió nyelvtanárainak.

A továbbképzéseken, ill. a konferenciákon nemcsak a nyelviskola tanárai vehetnek részt, hanem a régió minden nyelvtanára. A program egészen szeptember 27-ig tart. A továbbképzések és előadások sokrétűek és a tanárok tájékoztatását, a jó gyakorlat továbbadását szolgálják. Az első héten a tanárok a kiadók legújabb nyelvkönyveivel ismerkedhetnek meg, a második és harmadik héten nyelvvizsgarendszerekről tájékozódhatnak, valamint a kulturális intézetek munkatársai tartanak módszertani továbbképzéseket, az utolsó héten megismerhetik a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének munkáját, és sor kerül az Orosz Klub bemutatkozására, valamint a nyelvtanulók, ill. nyelvtanárok bemutatóórákon vehetnek részt. A régió nyelvtanárainak továbbképzéséhez kapcsolódik a nyelviskola jelenleg folyó és szeptemberre befejeződő projektje. A nyelviskola létrehoz egy módszertani könyvtárat az angol és a német nyelv tanításához, megkönnyítve ezzel a nyelvtanárok módszertani felkészülését.

Ezzel nagy hiányt pótolnak a városban, hiszen ekkora módszertani gyűjtemény egy helyen eddig nem volt. Ezt a könyvtárat nemcsak a nyelviskola tanárai, hanem minden nyelvtanár használhatja helybeni munkára. A nyelviskola továbbképzési programjához tartozik továbbá, hogy a megyei pedagógiai intézet koordinálásával a tanárok külföldi módszertani továbbképzéseken vehettek részt, amelyek tapasztalatairól workshopok, bemutatóórák és előadások keretében számolnak be. A szakmai program segítségével az idegen nyelvek elsajátítása és oktatása is magasabb színvonalra emelkedhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Iposz-nap Győrben

Győr - A Győri Ipartestület „Iposz-napok – Nyitott lapok" címmel nyitott fórumot… Tovább olvasom