Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Nyelvtanfolyamok sérültséggel élőknek

Győr - A Szociális és Munkaügyi Minisztérium nyertes pályázatának köszönhetően azokat várja az IHH Nyelviskola, akik valamilyen sérültséggel élnek.
Ingyen tanulhatnak a sérültséggel élők a győri IHH Nyelviskolában. A 46 milliós projekt lehetőséget kínál azoknak, akik dolgoznak, ám nyelvtanulással további képesítéshez vagy akár szakmához szeretnének jutni. Szabó Viktória, az IHH igazgatója elmondta: hallás-, látás- vagy éppen mozgássérültek jelentkezését várják, azokét, akik határozatlan idejű munkavállalók, de lépéshátránnyal indultak s jelenleg is ezzel élnek.

Szabó Viktória, az IHH Nyelviskola igazgatója
Szabó Viktória, az IHH Nyelviskola igazgatója

A szakemberek egyöntetű véleménye, hogy az ingyenes képzés segítheti az integrációt, így jellemzően a hátrányok lefaragását is célozza. Jelentkezni Győrben, az IHH Nyelviskolában lehet, bővebb információval a 96/ 512-010-es telefonszámon, illetve a tanfolyam@ ihh.hu e-mailes elérhetőségen szolgálnak. A német- és angoltanfolyamok még ebben a hónapban indulnak, cél az alap- és középfokú nyelvtudás elérése, ám a vizsga csupán lehetőség, senkinek sem kötelező. 

Olvasóink írták

 • 5. Blaze 2008. szeptember 19. 15:58
  „Tisztelt Paszuly!

  El kellett volna olvasni a cikket! Idézem:

  "Szabó Viktória, az IHH igazgatója elmondta: hallás-, látás- vagy éppen mozgássérültek jelentkezését várják, azokét, akik határozatlan idejű munkavállalók, de lépéshátránnyal indultak s jelenleg is ezzel élnek."

  Ezért a megjegyzésem. Igaz, hogy nem az IHH-ban, de a közös bejárattal rendelkező számtech boltban már jártam mozgássérült fiammal, ezért tapasztalatból írtam, hogy elég körülményes a bejutás. Ha esetleg cáholni tudod, hogy mégsem nehéz bejutni, szívesen várlak egy próbára valamikor.”
 • 4. Paszuly 2008. szeptember 18. 21:49
  „Kedves első hozzászóló, a sérültséggel élő emberek, nem biztos, hogy tolószékben élik mindennapjaikat. persze vannak olyanok is, és akik nehezen közlekednek, de véleményem szerint azért ezt majd megpróbálj aaz IHH megoldani!!! Kedves második hozzászóló, az IHH-ben igenis színvonalas az oktatás, és az ott szerzett nyelvtudással, nemhogy makog az ember, hanem beszél rendesen, persze ez a nyelvtudás szintjétől függ, mert hát ne várjunk egy alapszintű csoporttól egy tanfolyam után folyékonyan beszélő embereket, de azon a szinten, ahol azért már kéne tudni beszélni folyamatosan, ott tud is az az ember, aki itt jár tanfolyamra!!!”
 • 3. katusa10 2008. szeptember 18. 08:21
  „Én személy szerint nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, mert a családomban rajtam kívül sajnos a lányom is hallássérült, és valóban elég nehéz elhelyezkedni, mivel a társadalomból jóformán kirekesztve élünk. Ez biztos segítené az elhelyezkedést.”
 • 2. hunenkonig 2008. szeptember 17. 17:40
  „Szép kezdeményezés ! Csakhogy az itt szerzett "nyelvtudás "semmit sem ér, még a makogáshoz is kevés”
 • 1. Blaze 2008. szeptember 17. 09:49
  „Szép kezdeményezés! De hogyan jut be egy mozgássérült az IHH-hoz? Van két markáns lépcső, ráadásul rámpának meg nincs hely a Teleki utcában, hiszen így is keskeny a járda.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer fogták el a tolvajt a patentosok

Győr - A hosszúra nyúlt nyár egyik utolsó éjszakáján történt. A Pannon-Víz zrt. Bercsényi ligeti telephelyéről a kerítésen keresztül valaki komplett radiátorokat, vascsöveket dobált ki.
• Elfogták a téti betörőket
• Már fogott tolvajt a kamera Tovább olvasom