Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nyelvjárások Erdélytől a Kisalföldig

Nyelvjárások Erdélytől a Kisalföldig címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást kedden este 6 órakor Dr. Barsi Ernő zenepedagógus - néprajzkutató.

A győri Petőfi Művelődési Ház adott otthont a IX. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál keretén belül a rendezvénynek. A most is nagy érdeklődésre számottartó előadáson idősek és fiatalok egyaránt megjelentek. Voltak olyanok is ,akik tanulmányaikhoz gyűjtöttek ismeretanyagot, és hasznosnak tartották a részvételt. A humort sem mellőző pedagógus elsőként Erdély különféle nevezetes helyeivel ismertette meg a publikumot.

Galéria! Fotók: Gulyás Attila


Jártak képzeletben Kőrösi Csoma Sándor szülőhelyén, Benedek Elek szülőfalujában, a Békás - szoroson át a Gyilkos - tó is szerepelt a képzeletbeni utazáson. Majd a néprajz, a nyelvjárás szoros összekapcsolásával a Rábaköz értékeire hívta fel a figyelmet Dr. Barsi Ernő. Azonban nem feledkezett meg a Szigetközről sem. Szólt arról, hogy az aratási búzakoszorút énekszóval volt szokás átadni a Szigetközben.

Timaffy László szerint a szigetek is olyanok mint az emberek: születnek, élnek, majd meghalnak. Az előadás befejező részében a tanár úr lányával énekelt közösen.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazolványtok veszett el Győrben - keresik

Kedden elveszett egy fekete igazolványtok Győrben. Tovább olvasom