Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Nyárra kész az új szálló

Még nem készült el teljesen Győr új háromcsillagos hotelje, de már szeptemberre több száz szállásfoglalást fogadott.
Még nem készült el teljesen Győr új háromcsillagos hotelje, de már szeptemberre több száz szállásfoglalást fogadott. 96 szobájával az Ibis-lánc tagja lesz és adottságaiból adódóan főként a konferenciaturizmus vendégeit várja, hiszen a kereskedelmi központhoz kapcsolódik épülete.

A szállodaberuházó tavaly tavasszal írta alá a 250 millió forintos uniós támogatásról szóló szerződést. A mintegy egymilliárd forintos kivitelezés ugyanis a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében kap segítséget.

Júliusban adják át

Az elmúlt év nyarán el is kezdődött a kivitelezés, mely, ahogy az Accord Pannónia Hotels egyik vezetője, Kormány Balázs lapunknak elmondta, a tervek szerint halad. Az enyhe téli időjárás hálás volt az építőipari munkálatokhoz, így július 17-én várhatóan átadják az épületet.

Augusztusban próbaüzem

A berendezés után valószínűleg augusztus közepén megkezdődik a próbaüzem, amikor már vendégeket is fogadnak, szeptember elsejétől pedig teljesen megnyit a szálló. Arra a hónapra több győri rendezvényhez kapcsolódóan már mintegy ötszáz szobafoglalást fogadtak és már a Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ termeit is használni fogják. Az új Ibis nemcsak falaival, tevékenységével is a kamarához, annak székházához kapcsolódik. Már folynak a szálló és a kamara vezetése közti egyeztetések a rendezvénytermek és a hotel egységes konferenciahelyszínként való hasznosításáról. A kamara a korszerű prezentációs technikával ellátott, háromszáz személyt is befogadó, szekcionálható Baross Gábor Terem megszépítésével készül az új lehetőségekre.

Saját parkolóhelyekkel

A beruházó illetékesétől azt is megtudtuk, hogy a kivitelezés befejezése előtt kihúzzák azokat a vascölöpöket, amelyek leverése a környéken nagyobb rezgéseket okozott, a biztonságos alapozás miatt szükség volt rájuk. Ez már nem jár annyi kellemetlenséggel, mint a munkálatok elején, ezúttal is kérik a lakosok türelmét. A szálló tervezett főbejárata előtti – a Szent István útra merőleges – utcát újraaszfaltozzák, a környék tereprendezését a munkálatok befejeztével elvégzik. Öt-hat olyan parkolót is kialakítanak a bejárat közelében, amit bárki ingyenesen használhat, emellett a szállónak lesznek saját parkolóhelyei a felszínen és mélygarázsában is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízelvezetési gondok Újvárosban

Az Újvárosban a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos lakossági panaszok javarészt nem tervezési és… Tovább olvasom