Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Nyáron a jégpálya a görkorcsolyázóké

Győr - Harminc-negyvenezer ember használja az őszi-téli szezonban a győri műjeget, de korcsolyázásra nyáron is van lehetőség a kiskúti pályán. A jégtáncosok ilyenkor szárazon és görkorcsolyázva edzenek, a kerekeken hokizó felnőttcsapatoknak bajnokságot is rendeznek.

A jeget tavasszal műanyag pályára cserélték, de a sátor alatt éppúgy élénken zajlik az élet, mint telente a győri műjégpályán. Persze emiatt a pengéket kerekekre, görkorcsolyára kell cserélniük az edzésekre járóknak, de ez hasonló mozgásformát jelent. A gyerekek ilyenkor is gyakorolják a jégkorongozást, tanítják nekik a görkorcsolyázást, hétfőn, szerdán és csütörtökön délután fél öttől hatig. A felnőtthokicsapatoknak úgymond görhokibajnokságot tartanak ilyenkor és a jégtáncosok is edzenek. Szabad görkorcsolyázásra, azaz közönségkorcsolyázásra pénteken, szombaton és vasárnap délután három és öt óra között van lehetőség.

Tislérné Pungor Ibolya, a műjégpálya vezetője arról is beszélt lapunknak, hogy az épületegyüttesre már ráférne a felújítás. Nemcsak a jég kicsi, az öltözők, a mosdók és a kiszolgálólétesítmények állaga is erősen leromlott. Persze bővítésre is szükség lenne, egy lelátóra és a jelenlegi nagyobb jég mellett egy kisebb pálya kellene az egészen kicsiknek és kezdőknek, s így a jégkorongozók edzésszámát növelni lehetne. Háromszázmillió forintba kerülne a beruházás, amelyhez a működtetőnek, a Győri Jégsportért Alapítványnak a pálya tulajdonosának, a győri önkormányzatnak a támogatására van szüksége. Viszont jó hír, hogy a tervek engedélyeztetése már tart, csak azt nem tudni, mikor kerülhet sor a kivitelezésre. Addig is nyáron a legszükségesebb munkákat végzik el. Festenek és a tetőt úgy teszik rendbe, hogy csak az anyagot vásárolja meg az alapítvány, a korcsolyázó diákok szülei végzik el a szükséges feladatokat társadalmi munkában. Emellett muszáj a jégkészítő-takarító gépet rendbe tenni, mert csak egy van, de Amerikából kellenek hozzá alkatrészek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszaka a múzeumban

Győr - Szobrok, kitömött állatok ugyan aligha kelnek életre úgy a győri kiállítótermekben, ahogy az… Tovább olvasom