Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Nyár végéig tart a türelem

Tényő- Tartozunk azzal az adakozóknak, hogy megtudják, hogy áll a tényői Gaszler család lakásügye, röviden így: a pénz gyűlik, de hitel még nincs.

Június 7-én számoltunk be arról először, hogy ki kell költöznie tényői hajlékából a Gaszler családnak, mivel a lakás nem az övék, s aki átmeneti ajándékul adta, maga is pénzszűkében van, tehát eladná. Viszont nincs hová menni, mert az egyébként mentőként dolgozó Gaszler Imre nem kap hitelt, hat pénzintézet utasította el őket, az egyik például azért, mert az értékbecslő szerint a szóban forgó ház jelen állapotában nem szolgálhat fedezetként, még egy 3,5 millió forintos hitel esetében sem. Hogy ez így van-e vagy sem, nem a mi dolgunk eldönteni, annyi biztos, hogy Tényőn csak az üres telkek 3,5 millióért kelnek el.

KAPCSOLODÓ ANYAGOK >>

Mennyit ér egy család? (2007-06-07) >>
Hajlékra lelhet a Gaszler család (2007-06-09) >>
Már gyűlik a pénz a Gaszler családnak (2007-06-16) >>Nyilvánvaló, hogy egy józan pénzintézet nem tekinti „álomügyfélnek" a kis jövedelmű, hatgyerekes családot, amelynek feje ráadásul passzív BAR-listás. Ez annyit tesz, hogy Gaszler Imre részben saját tartozása után, részben kezesként banki feketelistára került, tartozását már rendezte, viszont öt évig hátrányt szenved emiatt. A család a végső elkeseredés küszöbén van, jóllehet, a lakosság együttérzése derűlátásra ad okot.

Varga Gábor tényői polgármester szerint ugyanis 850 ezer forint gyűlt össze eddig a hivatal számláján Gaszlerék megsegítésére, s körülbelül 12 ezer forintot hoztak be készpénzben.

Többnyire kispénzű emberek kuporgatott szeretetadománya ez,
mert a becsületesen dolgozó s övéit az állami gondozástól óvó család sorsa, a kis Júlia, Imre és István angyaltekintete sok szívet megdobogtatott.

Emlékeztetőül: csak az említett három kicsi a házaspár saját gyereke, az ötéves Attila és a két tinédzser lány már a huszonkét éves családanya, Edit „kistestvérei". Ezért a családfő nemcsak az apaságot, de a gyámságot is vállalta, s lapunknak arról beszélt, hogy az otthontalanság miatt széthullhat a család. Most már több a bizodalma, s mint mondta, nagyon hálás az adományokért, reméli azonban, hogy nem lesz hiábavaló a segítség.

A polgármester igyekszik mindent megmozgatni, már egy balatonberényi háztulajdonossal is felvette a kapcsolatot. Ugyanis a tényői lakás birtokosának – aki eddig is próbált minél több haladékot adni –, egyre sürgősebb lenne az adásvétel, mivel maga is ingatlanért tett le előleget Balatonberényben. Most érthető lehet az aggodalma, hogy végül mind a két lakás hasznától elesik. A polgármester tehát személyesen tárta fel a helyzetet a Balaton mellett élőknek, s így nyár végéig szól a haladék. De aztán tényleg vége a türelemnek.

Aki tud segíteni...
A Kisalföld természetesen továbbra is beszámol a fontosabb fejleményekről, addig is közöljük ismét a hivatal számlaszámát: OTP Zrt., Győr, 11737007-15366777. A megjegyzés rovatba írják ezt: „Gaszlerék megsegítésére".

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenezren a Győri Nyár nyitányán

Győr - A Győri Nyár 42 éves történetében még csak hasonló méretű tömeget sem láthatott a város a nyitórendezvényen. A megszokott tízezer helyett körülbelül ötvenezren voltak péntek este a Dunakapu téren, az érdeklődés elsősorban az Omega együttesnek szólt. Tovább olvasom