Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nyalkán is csak a pénzből van kevés

Ez év eseményei közé tartozik Nyalkán, hogy az önkormányzat legjelentősebb útját – mivel a többség állami vagy más tulajdonban van – végre 330 méter hosszan felújították.

Sok az elképzelés, a pályázati lehetőség annál kevesebb.

Balogh Ervin, Nyalka polgármestere beszámolt arról: szeretné az önkormányzat beadni a pályázatát az 1 kilométeres – valaha a téesz által használt – út kialakítására, mivel a tervek szerint az egy erdei iskolához vezetne. A helyiek által ˝kis Nyalkamajornak˝ nevezett területen egy alapítvány fog beruházni a térség természeti szépségeit bemutató komplexumra. Ehhez szinte kapcsolódik az önkormányzat által megálmodott történelmi és kulturális értékeket őrző park, amely a kerékpáros-turizmusnak is kiváló pihenőhelyet jelentene. Itt ülőhelyeket alakítanának ki és terveznek egy vizesblokkot is – tudatta a polgármester. S ami még a közös kincshez tartozik: a falu legrégebbi házát – amely a mestergerendába írt évszám szerint 1782-ben épült – tájházzá alakítaná a Páskom Kulturális Egyesület.

Napközben csendes a Petőfi utca, az óvodásokat is szívesebben viszik már erre. Fotó: Krizsán Csaba
Napközben csendes a Petőfi utca, az óvodásokat is szívesebben viszik már erre. Fotó: Krizsán Csaba

A kis lépésekben mért fejlődésnek egyik sikertörténetét jelenti, hogy idén elkészült a 330 méter hosszú és 4 méter széles Petőfi utca. Ez jóformán az egyetlen, ami az önkormányzat kezelésébe tartozik, korábban nem volt megfelelő, szilárd burkolata és a tizenöt éve végzett gázberuházás óta igen szűk hely jutott az autóknak, kerékpárosoknak. Viszont legalább ennyire sürgető lenne, hogy megfelelő járdát kapjon a főút a polgármesteri hivatal és a temető közötti 800 méteren.

Talán nem várat magára sokáig a még soha fel nem újított, negyvenéves kultúrház restaurálása sem, s hogy senki ne nevezhesse ezt a 450 lelkes falut pazarlónak, a polgármesteri hivatal ˝lakását kisebbre cserélné˝. Ez egy komplett csomag része lesz: mivel a felső tagozatos gyerekek már évek óta nem Nyalkán tanulnak, az óvoda az iskolában, a polgármesteri hivatal pedig az óvoda egyik csoportszobájában kaphatna helyet.

Természetesen ez is pénzbe kerül, de így a hivatal lefaraghatna valamit az évi félmilliós fenntartási költségből.

Olvasóink írták

  • 1. Korrekt5 2009. november 13. 16:11
    „Balogh Ervin Úr csak azt felejtette elmesélni, hogy eddig mennyibe került a már elkészült járda.
    Majdnam biztosra veszem, hogy sokkal többet vagy talán az egészet is meg lehett volna csinálni belöle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott az MDF megyei elnöke

Szabó Miklós azzal indokolta lemondását, hogy az MDF utolsó két éve megtépázta a pártba vetett… Tovább olvasom