Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Nyalka: a közösség terei a falu szívében

Több mint egy évtizeddel ezelőtt, a millenniumi emlékmű állításával kezdődött az a munka, amelynek eredményeként Nyalka szívében elkészült a pihenőpark.

A szombati átadóünnepségen Balogh Ervin polgármester a Páskom Kulturális Egyesület szerepét hangsúlyozta, akik "becsatolták a település vérkeringésébe az elhanyagolt füves területet".

A felújított művelődési ház átadóünnepségét műsorukkal színesítették a helyi kulturális egyesület táncosai. Fotó: Mészáros Mátyás
A felújított művelődési ház átadóünnepségét műsorukkal színesítették a helyi kulturális egyesület táncosai. Fotó: Mészáros Mátyás

A nyalkaiak örömére szombaton avatták fel a falu művelődési házát is. Felújítására 48,5 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amiből kívül-belül megszépült a mostantól multifunkcionális épület.

Köszöntőjében Kara Ákos országgyűlési képviselő a közösség és az összefogás erejéről, a kulturális értékteremtésről beszélt.

Az ünnepségen díszpolgári címet adományoztak Pintér Lajos építészmérnöknek, aki – az indoklás szerint – az elmúlt évtizedekben nyújtott támogatásaival "hozzájárult a településkép javításához, az emberközelibb település kialakításához".

Nyalkáért érdemérmet vehetett át Simon Péter szakács, aki családjával együtt rendszeres és önzetlen "konyhamestere" a falu közösségi rendezvényeinek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csíksomlyóra indul a feltámadási jelvény

A Boldogasszony-kőnél fogadták szombaton este a Nemzeti Feltámadási Menetben érkező téti… Tovább olvasom