Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Nyálas történet a bíróságon

Zalaegerszeg–Győr - Többször is leköptek egy bírót, aki becsületsértés miatt eljárást indított. Mivel az eset Zalaegerszegen történt, az elfogultságot bejelentő bíróságról Győrbe került az ügy. A vádlott azonban nem jött el, pedig körülbelül tizenöt rendőr biztosította a helyiséget.

Országos port kavart, amikor tavaly, szinte napra pontosan egy éve le akartak köpni egy bírónőt a fővárosi bíróságon. Úgy látszik azonban, nincs ott minden ügy tárgyalásán egy-egy tévéstáb, hasonló esetek sajnos máshol is történnek. Hogy a köpést a puszta düh váltja ki, vagy pedig egy „jól célzott" időhúzási taktikának van-e itt a divatja, azt mindenki döntse el maga. Íme egy friss ügy, ami Győrig ér.

Úgy kezdődött, hogy Zalaegerszegen egy többvádlottas ügyet tárgyaltak, s az egyik érintett – a vád szerint – leköpte a bírót. Ez idáig ugyebár csak becsületsértésnek számító dühkitörés volna, de elgondolkodtató, hogy azonnal elfogultsági indítványt nyújtottak be a bíróval szemben. És tudni kell: ha más veszi át az ügyet, az egész bizonyítási eljárást elölről kell kezdeni. A bíró azonban állta a „sarat", így már az egész intézmény ellen nyújtottak be elfogultsági indítványt. A tanács elnöke ennek dacára megtartotta a tárgyalást szeptember elején, de még csak a folyosón haladt, amikor elébe pattant a vádlott egyik rokona. A vád szerint ekkor R. Attila is leköpte a bírót, hozzá még rasszistának nevezte, trágár szavakkal körítve.

Az államnak ez a be- és kivonulás százezerbe is belekerülhetett. Fotó: Krizsán Csaba
Az államnak ez a be- és kivonulás százezerbe is belekerülhetett. Fotó: Krizsán Csaba

A tárgyalás mégis haladt tovább Zalaegerszegen, a leköpött bíró azonban becsületsértés miatt feljelentette támadóját, s az ügyészség bekapcsolódásával – amit a törvény indokol – közvádassá vált az ügy. Gyorsított eljárással, tehát 15 napon belül kívánták tárgyalni a „köpködőspert", mégpedig Győrben, mivel Zalaegerszeg a saját embere ügyében már valóban nem járhatna el. Itt tartottunk tegnap: vártuk a vádlottat a győri folyosón.

Ezzel nem voltunk egyedül, a bírón, az ügyészen túl még körülbelül tizenöt rendőr volt jelen a tárgyaláson – ennyien a legsúlyosabb bűnpereknél sem szoktak felvonulni. Nem volt véletlen, hiszen újabb incidens ígérkezett, s természetesen a sokat kiállt zalaegerszegi bíró is jelen volt. Őt négyen kísérték – fegyverrel, golyóálló mellénnyel felszerelkezett őrök, míg Győrben még 10–11 helyi rendőrt küldtek a bíróságra. Ám, amint az intézmény tájékoztatásából megtudtuk, fél tízkor megcsörrent a telefon, s valaki, aki a vádlott testvérének mondta magát, jelezte: nem érnek ide a tízórás kezdésre, mert még Zala megyében vannak. Fél tizenkettőig kapott a vádlott haladékot, tíz órakor azonban R. Attila édesanyja hívta a győri bírót, ekkorra fiát már vesebetegség miatt kellett orvoshoz vinni. A tárgyalás elmaradt, az államnak ez több tíz-, talán százezer forintjába került.

Dr. Dobor Zsuzsanna, a Győri Városi Bíróság elnöke elmondta: most már nincs szó gyorsított ügymenetről, rendes eljárás lesz, aminek első tárgyalási napjára idézést kap a vádlott. Ha ő vagy a védője hiteles orvosi igazolást tud bemutatni néhány napon belül, akkor a tegnapi napot nem írják a számlájára, ellenkező esetben viszont valószínű, hogy a következő tárgyalásra már rendőrökkel vezetik elő. Ami pedig a köpködést illeti – tesszük mi hozzá –, bármi is volt a célja, az eredeti, többvádlottas ügyet ettől függetlenül tárgyalják jelenleg, s ugyanaz a bíró elnököl, aki eddig.

Olvasóink írták

 • 17. demokrata 2008. szeptember 22. 13:23
  „Elképesztő, hogy megint gyurcsányozás-orbánozás-cigányozás, amit kivált az olvasókból a hír. Nem az háborítja fel az embereket, hogy a bírót leköpik a bíróság folyosóján, maholnap leütik, lelövik, ha nem úgy viselkedik és ítélkezik, ahogyan azt a kedves ügyfelek elvárják tőle. Mindenki természetesen a maga érdekének megfelelően.
  És ha történetesen nem cigány lenne, aki köpködött volna, akkor más nincs is baj? Akkor kit gyaláznának a hozzászólók? Tudom: Gyurcyányt, meg Orbánt ki-ki a maga érdekeltsége szerint.
  A hülyék országa vagyunk és az is maradunk, még a társadalom hozzászólásokban illusztrált szemlélete gyökeresen meg nem változik. És ez nem a politikai eliten múlik!”
 • 16. G.I 2008. szeptember 14. 20:08
  „Tehát "olaszok" voltak ezek a jellemtelen köpködők !
  Gondolhattam volna :)))”
 • 15. picasso 2008. szeptember 14. 12:49
  „14.

  Hallottál már Kolompár Orbánról meg Horváth Aladárról? Ők vannak egy chartában Gyurcsánnyal. Tudod, madarat tolláról, embert barátjáról. Egyébként meg, ha gondolkodsz egy kicsit, rájössz, hogy ostobaságott írtál. Az MSZP az ingyenélők pártja, éppen ezért a cigányoké is. A Fidesz a juttatások nagy részét adókedvezmény formájában adta, éppen ezért az ingyenélők nem tudták igénybe venni, így leszavazták őket.”
 • 14. ergó 2008. szeptember 14. 10:49
  „Picasso! A cigányok fővezére Fidesz oldalon, na ki? Gondolkodj! Elárulom: Farkas Flóri, a "főfidesztámogató" OCÖ vezetője.”
 • 13. Stewe 2008. szeptember 14. 02:33
  „Ez a fórum se lesz hosszuéletű, kb. mindenféle ombudsmanók és brazilvédő szervezetek felemelik a hangjukat, és csörömpölnek majd a főszerkesztő telefonjai, fórum megszüntet, hozzászólás töröl - mint pár hete. Végülis demokrácia és szólásszabadság van. Cigánybűnözés meg nincs.”
 • 12. picasso 2008. szeptember 14. 00:31
  „Hogy merészelitek bántani a becsületes cigányokat? Ők az MSZP szavazóbázisa! El a kezekkel a cigányoktól! Húzzunk bele!”
 • 11. brazil 2008. szeptember 13. 21:57
  „A cigányokat a mai civilizácós szintre szabott törvényekkel képtelenség kezelni! Minél primitívebb annál szigorúbb büntetést! Nos ehelyett mi van kis országunkban?!”
 • 10. kételkedő 2008. szeptember 13. 20:27
  „A köpködő cigánynak flexel kivágatnám az összes nyál és bűzmirigyét,garantáltan nem köpködne többet.”
 • 9. pan.cser 2008. szeptember 13. 20:11
  „Azt hiszem az egyik fórumozó jó ötletet adott. Aki köpköd, kámzsát húzzanak a fejére, amely a szája előtt nincs kivágva. Nem viccelek, ezt komolyan gondoltam. Az élet annak a bizonyos képregénybeli tücsöknek a meséjét valósággá tette, már ami a rassziztázást illeti. A kámzsa sokkal olcsóbb mint 15 rendőrt kivonultatni, mert akkor csak 2 fő kell. Jogilag, ha bilincselni lehet akkor kámzsázni is.”
 • 8. Gest apó 2008. szeptember 13. 16:26
  „Szájkosarat,a fenét!Golyószórót a tücsökre!!”
 • 7. Parnasszista 2008. szeptember 13. 15:34
  „Legkozelebb huzzanak zsakot a fejere... igy nem fog tudni kopkodni, amikor kovet kotnek a labara es bedobjak a Zala folyoba. Ezt a kozepkorban ugyesen el tudtak intezni. Elegem van mar ezekbol a rasszista, megkulonbozteto buckalakokbol.”
 • 6. taktikus 2008. szeptember 13. 15:17
  „Béna. Tojással kellett volna dobnia. (A nemfamiliárisan hypohajúak ezt bezzeg tudják! :) )”
 • 5. szajkosar 2008. szeptember 13. 15:16
  „Tücskökre szájkosarat!”
 • 4. bokes 2008. szeptember 13. 15:13
  „ezek a familiárisan hiperpigmentált norvég bálnavadászok szarjanak sünt.”
 • 3. paxpace 2008. szeptember 13. 14:00
  „Ez a jámbor nem tudta,hogy kőpni nem,de tojással jó homlokon dobni lehet a bírót.”
 • 2. miracle 2008. szeptember 13. 09:29
  „Ebben benne van rendesen az ügyvéd keze. Ez kérem időhúzás, ostoba jogszabályaink lehetővé teszik. Ha mindenhol köp egyet, mindenhol elfogultsági indítványt nyújt be és akkor sose lesz ítélet?”
 • 1. Horváth Aladár 2008. szeptember 13. 07:59
  „Teljesen biztos, hogy ezek a köpködő bűnözők nem cigányok. Megint a Magyar Gárda kelti a hangulatot a becsületes és távolról sem élősködő cigányok ellen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágták a névadókat

Győr-Pinnyéd - Két terméssel teli diófát vágtak ki nemrégiben az E.ON Észak-dunántúli… Tovább olvasom