Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Nyakunkon a halálos négyes

Győr - Egy, az öreg kontinens országaiban végzett felmérés szerint a főbb megbetegedések kialakulásának esélye nagyobb a férfiaknál, mint a nőknél, s riasztó adat, miszerint hazánkban a férfiak várható élettartama mintegy 10 évvel elmarad a nőkénél.

A Bayer gyógyszercég – az erősebbik nem egészségének védelmében – országjáró kampányával erre fókuszál.

Elsősorban a negyven év feletti férfiakat szeretné megszólítani kampányával a Bayer, amely a betegségmegelőzés jegyében kampányolt csütörtökön az Arrabona Med Kft. székházában, ahol a munkatársak tucatnyi szűrővizsgálattal várták az érdeklődőket.

Dr. Strényer Ferenc főorvos a főbb halálokokról is beszélt, s kiemelte a rizikófaktorok – az öröklés, az elhízás, s cukorbetegség – jelentőségét. Egy elhízott embernél ugyanis negyvenszeres rizikófaktorral számolhatunk.

Knausz László minden szűrővizsgálaton részt vett, koleszterinjével háziorvosához fordul. Felvételünkön Kovács Erzsébettel, a Petz kórház diabetológiai osztályának főnővérével.  Fotó: Harcsás Judit
Knausz László minden szűrővizsgálaton részt vett, koleszterinjével háziorvosához fordul. Felvételünkön Kovács Erzsébettel, a Petz kórház diabetológiai osztályának főnővérével. Fotó: Harcsás Judit


A tájékoztatón hallottuk, a mintegy 5-10 százalékos súlyveszteség csökkentheti ezeket a tényezőket, s hozzájárulhat a páciens szövődménymentes, hosszú élettartamához. Az elhízás kezdete lehet a később kialakuló magas vérnyomásnak, a cukorszint megemelkedésének és a zsíranyag-csere zavaroknak, – ezeket nevezzük összességében halálos négyesnek. Ez ellen is szeretne tenni az ingyenes egészségügyi szűréseket koordináló gyógyszercég, amelynek felhívására csütörtökön folyamatosan jelentkeztek.

Dr. Strényer Ferenc
Dr. Strényer Ferenc


Pill Anikó, a Bayer Hungária Kft. projektmenedzsere elmondta, minél több fórumon szeretnék felhívni a férfiak figyelmét a téma fontosságára és bíznak benne, hogy egyre többen komolyan is veszik ezt. Győrből Miskolcon, majd Budapesten folytatja útját az egészségvédő road-show, s egy kis nyári szünetet követően ősztől újabb nyolc nagyvárosban hirdetik a szűrőprogramok fontosságát. A tájékoztatón hallottunk a házigazda Arrabona Med Kft. és a WHO Egészséges Városok tevékenységéről is, – a WHO programiroda egészségpiacain a téma elsőséget élvez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyi trágárkodás: Ön is szokott?

Magyarország - Egy friss tanulmány szerint egyre több ember agya durran el a munkahelyén, s így… Tovább olvasom