Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Nulla forintos IC pótjegy jár Győrig annak, aki a Csorna-Pápa vasútvonalon is utazik

Június 18-tól nem kell pótjegyet váltaniuk Csorna és Győr között az InterCity vonatokra azoknak, akik utazásukat a Csorna-Pápa vonal valamelyik állomásáig folytatják vagy ott kezdik meg azt.


Az újranyitott szárnyvonalak közül, a Pápa-Csorna vasútvonalat használók utaztatását is igyekeznek rugalmasabbá tenni.

Első körben 2010. december 12-től lehetőség nyílt kedvezményes, 220 Ft-ba kerülő InterCity-pótjegy megváltására azok számára, akik a 14-es vonal, vagyis a Pápa-Csorna vasút valamelyik állomásán kezdik meg az utazást.

Ezt a pótjegyet a csatlakozó InterCity-vonat jegyvizsgálójánál válthatták meg. Helybiztosítást a jegy nem tartalmazott, így ezzel csak a szabadon maradó ülőhelyeket lehetett elfoglalni.

Idén júniustól azonban egy újabb kedvezmény van kilátásban.

Szerkesztőségünk arról kapott híreket, hogy nemsokára "pótjegy nélkül", pontosabban egy nulla forintos pótjegy vásárlása mellett, az InterCity vonatokat is használhatják a Csorna-Pápa vonalról átszálló utasok.

Megkérdeztük Feld Mártont, a Magyar Közlekedési Klub elnökségi tagját, lesz-e a jövőben ilyen kedvezmény?

Bzmot motorkocsi Szany-Rábaszentandrás állomáson. Fotó: vonatmagazin.hu
Bzmot motorkocsis szerelvény Szany-Rábaszentandrás állomáson. Fotó: vonatmagazin.hu

"Június 18-tól a MÁV-Start lehetővé teszi a Csorna-Pápa vonal közbenső állomásain felszálló, menetjeggyel, vagy bérlettel rendelkező utasok számára, hogy a vonalon közlekedő vonatokhoz csatlakozó valamennyi InterCity-n pót- és helyjegy váltása nélkül lehessen utazni.

A kedvezmény Csorna és Győr között érvényes - mondta el kérésünkre Feld Márton.

"Az InterCity vonatokon egy 0 Ft-os pótjegyet kell kérni a jegyvizsgálótól. Erre azért van szükség, hogy fel lehessen mérni a kedvezményt igénybe vevők számát.

Mivel eddig a Szanyból, Rábapordányból érkező vonatok többségében csak InterCity-khez csatlakoztak, így az utasoknak problémát jelentett, hogy eljussanak Győrbe. Így most az IC vonatokhoz való csatlakozáskor sem kell pótjegy után rohangálniuk az utasoknak - tudtuk meg Feld Mártontól.

asf
Június 18-tól a 14-es (Pápa-Csorna) vasútvonalról érkezők 0 forintos pótjeggyel szállhatnak át és utazhatnak az IC-ken Győrig. Fotónk: Illusztráció.

"A kedvezmény célja, hogy az utasok az érintett településekről egész nap, folyamatosan tudjanak eljutni a megyeszékhelyre, a buszokénál lényegesen alacsonyabb menetidővel.

Az elsődleges szempont az, hogy a vonatot valóban ki lehessen használni arra, hogy eljussunk vele Győrig, problémák és fennakadások nélkül" - tudtuk meg.

Nézze meg a kedvezményhez használható menetrendet!

Menetrend. Készítette: Feld Márton.
Menetrend. Készítette: Feld Márton.

A Csorna-Pápa vasútvonalat tavaly nyáron nyitották újra. A siker az érintett falvak lakóinak és önkormányzatainak összefogásának eredménye.

Olvasóink írták

 • 8. papacsorna 2011. június 06. 15:23
  „Kicsit nehéz értelmezni a hozzászólásodat, de elmondom a lényeget akkor:
  Aki a Csorna-Pápa vonal közbenső állomásain száll fel (Nemesgörzsöny, MArcaltő, Rábahíd, Szany, Egyed, Rábapordány), az a Csornán csatlakozó IC-ket Győrig pót- és helyjegy nélkül veheti igénybe. Visszafele meg Győrtől értelemszerűen.
  Budapest felé a dolog úgy alakul, hogy annál a két IC-nél, amelynél 3-4 perc van átszállni Csornán, az IC-vonaton is meg lehet venni a helyjegyet Pestig. A többi esetben elvileg van idő Csornán rohangálni pótjegyért (bunkó megoldás, de ez van).
  Aki Csornán kezdi meg az utazását, arra a kedvezmény nem vonatkozik. Azért nem, mert Csornáról egész nap, folyamatosan el lehet jutni Győrbe gyors- és személyvonatokkal is. A 14-es vonalról viszont csak bizonyos időszakokban lehetett személy/gyors csatlakozással utazni Győrbe, ezét van e kedvezmény.
  OK?”
 • 7. sziszifusz 2011. június 05. 19:12
  „Kimegyek Szanyba-ingyen IC-zek Győrig-oszt rohangáljak Pestig szóló IC helyjegyért-vagy,ha Csornáról IC -zek Pestig - nekem forintos IC pótjegy kell?!/Csorna-Győr között is?/Magyarán ingyen IC-het Csorna Győr között,hogy hátha így többen lesznek a Pápa -Csorna vonaton- azok Akik csak Győrig utaznak?!”
 • 6. dpista 2011. június 04. 10:33
  „load! A horribilis költségek nem ilyen tyúkbél nélküli kis vicinálisoknál termelődnek.”
 • 5. bogabo 2011. június 04. 09:50
  „oPTiKa, nem tudom, hogy ebbe konkrétan miért kell belekötni, szerintem a köznyelvben sokszor használjuk a "nullás" jelzőt, ha ilyenről van szó, nem 0 eurót, vagy dollárt írt, forintot, az meg magyar, mennyé´má.”
 • 4. load 2011. június 04. 07:35
  „"A siker az érintett falvak lakóinak és önkormányzatainak összefogásának eredménye."
  De vajon siker-e a MÁV-nak, vagy csak a 300 milliárdos adósságát növeli?”
 • 3. oPTiKa 2011. június 03. 07:44
  „Hmmm, szerintem a nulla forintos pótjegyet magyarul ingyenes pótjegynek hívják. Legalábbis jobb helyeken. Persze a kínai piac árusaitól és a Kisalföld újságíróitól megszoktuk már, hogy nem tudnak magyarul.”
 • 2. józanparaszt 2011. június 03. 07:15
  „Egy nyelvtani gyöngyszem: "Erre azért van szükség, hogy fel lehessen a kedvezményt igénybe vevők számát." kedves firkász, legalább 1x olvassuk már vissza, amit leírtunk. Szép napot!”
 • 1. jamesson 2011. június 03. 07:12
  „T. KO!

  Tegnap este nagy erőkkel vonultak fel a rendőrök a győri Földes Gábor utcában.Lehetne megtudni valami infót az estről?
  Tudom,hogy nem a témához tartozik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermeket gázolt egy 83 éves férfi Győrben - fotók

Elgázolt egy kerékpározó gyereket egy nyolcvanhárom éves férfi szerdán délután a győri Jereváni… Tovább olvasom