Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Növényvédő szer a virsliben

Kínszenvedések közt múlt ki az a három német juhászkutya, amelyeket fenolszármazékkal, köznyelven sárgaméreggel pusztított el valaki Győr-Szabadhegyen.
Szomorú reggelre ébredt három család a győr-szabadhegyi Templom utcában. Kiváló házőrzőik nem ugrálták körbe őket nagy örömmel munkába induláskor, mert valaki virslibe töltött mérget etetett meg Plútyval, Alizzal és Tappanccsal.
– Este még semmi jel nem mutatott arra, hogy baj lesz, de amikor reggel kinyitottam a garázsajtót és Plúty nem rohant ki rajta, éreztem, hogy baj van. Szegény élettelenül feküdt bent a garázs végében – mondja sírással küszködve a 44-es számú házban lakó Horváth Ilona.

A lelkiismeretlen egyén a szemben lévőház német juhászát, valamint az onnét két házzal arrébb szolgáló derék négylábút is meg mérgezte. Mindegyik udvarban ott volt az a sárga színű méreg, amit a kutyák kiöklendeztek. Soha nem mentek az utcára
– Este gyanúsan sokat forgott körülöttem az Aliz, nagyon nyugtalan volt. Akkor azt hittem, hogy az eső miatt. Reggelre meg ott feküdt a konyhaajtó előtt. Nem tudom, kit zavarhattak ezek a szegény kutyák, akik nem bántottak senkit. Soha nem mentek ki még az utcára sem.
Az igaz, hogy jeleztek, ha idegen járt odakint. De hát ez a dolguk – morfondírozott Vincze Lászlóné.

Többször fenyegetőzött
A családi házas övezet lakói ottjártunkkor elmondták, hogy a közeli társasházban él egy fiatal ember, aki két év alatt már többször megfenyegette őket, ha nem hallgattatják el a kutyákat, meg mérgezi őket. Ugyanis nem tud tőlük aludni. A kutyájukat elvesztők arra gondolnak, hogy a férfi most beváltotta a fenyegetést.

A Kisalföld felvette a kapcsolatot dr. Andréka Györggyel, a győri Xántus János Állatkert igazgatójával, aki azt kérte, hogy az egyik állatot szállítsuk be hozzá, s vigyük magunkkal a mérget is. A lakók azonmód betették egy furgonba Tappancs tetemét és együtt indultunk az állatkert be.

Sokat szenvedtek
– Az elsődleges megállapítás szerint ezek a kutyák nagy kínszenvedések között pusztultak el. A rendkívül erős, gyorsan ölő méreg, amit virslibe, a kutyák kedvelt csemegéjébe rakva adtak be nekik, az úgynevezett sárga méreg. Dinitro-orto-krezol származék.

Fakonzerválásra, illetve folyékony állapotban növényvédő szerként használják. Bármelyik mezőgazdasági boltban kapható – mondta el dr. Andréka György.

 Betörők is lehettek
Sajnos nagyon gyakori, hogy kutyákat mérgeznek meg, de ez a módszer Szabadhegyre nem volt jellemző. A mostani sértetteknek azonban nem árt arra is gondolni, hogy nem az általuk gyanúsnak mondott fiatalember áll a háttérben. Előfordulhat, hogy a betörők a kiszemelt házban, illetve annak szomszédainál őrködő kutyákat megmérgezik.Így csendesítve el a környéket, hogy később nyugodtan dolgozhassanak.
 
„Az, hogy sajnálatos, gyenge kifejezés arra, amit az elkövető tett. Megdöbbentő és felháborító! Amikor emberek nem tudják megbeszélni egymással a problémákat és a kutyákon állnak bosszút. Ez semmi esetre sem elintézési mód."                            
                                                                Dr. Andréka György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Győr stabil

„A győri önkormányzat gazdálkodása stabil. A város vagyona négy év alatt több mint… Tovább olvasom