Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Novemberre felépül a táblabíróság

A győri Domb utcában a szerződés értelmében novemberben elkészül az ítélőtábla épülete.
A törvény háza: A munkások vasbetont szerelnek az előtérben, az épület háromszintes lesz.
Már három-négy méter magas téglafalak állnak a győri Domb utcában, s a kivitelezési szerződés értelmében november háromig elkészül az ítélőtábla épülete. A fellebbviteli tárgyalásokat addig a megyei bíróságon tartják.

Dr. Világi Erzsébettől, a Győri Ítélőtábla elnökhelyettesétől a Kisalföld mergtudta: az építkezés kismértékben elmarad a tervezett ütemezéstől, de ez várhatóan nem lesz kihatással a teljesítés határidejére. November 3-ra elkészül az ítélőtábla épülete, késedelem esetén a kivitelezőt magas kötbér terheli.

Mint dr. Világi Erzsébet, elnökhelyettes elmondta, csaknem 700 millió forintból felépülő törvény háza háromszintes lesz, s az első emeleten három tárgyalótermet alakítanak ki. A 2809 négyzetméteres telket február 2-án vette birtokba a közbeszerzési eljáráson nyert kivitelező.
Az épület szintjei összesen 2412 négyzetméteres területet tesznek ki. A csaknem három hónapja tartó munkálatokat tervezői művezető és műszaki ellenőr kíséri figyelemmel. A modern stílusú épület elkészültéig a tárgyalásokat a megyei bíróságon tartja a júliusban felállt ítélőtábla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hunyadiak kora Magyarországon

A megyei önkorményzat  több fordulóból álló vetélkedőt szervez az 1455- ös országgyűlés… Tovább olvasom