Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Novemberre elkészül az újrafaragott abdai Radnóti-szobor

˝Jó lenne egy sorompó is, amely elzárja a szoborhoz vezető 150 méter hosszú utat a forgalomtól˝ - hangsúlyozta Melocco Miklós.
Novemberre, a költő halálának hetvenedik évfordulójára biztosan elkészül az újrafaragott abdai Radnóti-szobor - mondta el pénteken az MTI-nek Melocco Miklós szobrászművész, aki elvállalta az alkotás újbóli elkészítését.

A szobrászművész csütörtökön a Kisalföldnek is nyilatkozott, egyelőre nem tudta megmondani, mennyibe kerül az új szobor. Elmondta, hogy az ürömi Reneszánsz Kőfaragó Zrt.-nél a törött és sajnos javíthatatlan szoborról kopírozzák majd az újat gránitba. Természetesen ott lesz és felügyeli a munkát, amelyben ő is részt vesz.

Kossuth-díjas szobrászművész arról is beszámolt, hogy az új szobor teljesen megegyezik majd a korábbi alkotással.

˝Jó lenne egy sorompó is, amely elzárja a szoborhoz vezető 150 méter hosszú utat a forgalomtól. Ennek két szélére jegenyefák ültetését javasoltam, így valóban méltó emlékhely lenne, amely megidézi Radnóti utolsó útjának emlékét˝ - hangsúlyozta Melocco Miklós.

A rendőrség honlapján csütörtök reggel közöltek szerint pénzbírsággal sújtotta és eltiltotta a járművezetéstől a Győri Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága azt a fiatalembert, aki november közepén autóval ledöntötte a város határában álló Radnóti-szobrot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két megyei doktorra is lehet szavazni az Év Orvosa pályázaton

A győri Dr. Ádám Ilonát és a mosonmagyaróvári Dr. Wellner Istvánt jelölték betegeik a legjobbak közé… Tovább olvasom