Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Novemberben nyithat az új parkolóház

Győr - Jól halad Győr második parkolóházának építése, a 220 autó befogadására tervezett, háromszintes létesítmény várhatóan november elején nyit. Az elképzelések szerint a győriek a Győr-kártyával ingyen parkolhatnak benne.

Győr első parkolóháza 2004. májusban nyílt meg 260 férőhellyel a Jókai utcában, a belváros közepétől 5 perc sétára van. A létesítményben hosszabb idejű parkolás esetén kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a beállókat, mint a belváros centrális és egyes díjzónájában. Mindemellett fedett és biztonságos helyen hagyhatják autóikat a tulajdonosok.

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. üzemeltetésében lévő, idén 5 éves parkolóházat megkedvelték az autósok, bár meg kellett szokniuk a Győrben akkor még új parkolási rendszert. Előfordult, hogy egy vezető a felhajtórámpát beállónak nézve ott hagyta autóját, némi forgalmi dugót okozva. Ma már megszokták a vezetők, gördülékenyen megy a parkolás a ˝házban˝, ami a győri kulturális rendezvények, fesztiválok idején, illetve az adventi időszakban csordultig tele van.

Jó ütemben halad Győr második parkolóházának építése, amit a Komszol üzemeltet majd.. Fotó: H. Baranyai Edina
Jó ütemben halad Győr második parkolóházának építése, amit a Komszol üzemeltet majd.. Fotó: H. Baranyai Edina

A városban – a némiképp elhúzódó régészeti ásatások befejeztével – áprilisban megkezdődött az új parkolóház építése. Győr második ilyen létesítményét a Bisinger sétány végében, a kereskedelmi és iparkamara mögött építi a West Hungária Bau Kft., s várhatóan november elején fogadja az első autókat.

A parkolás a jegyérvényesítéstől a fizetőterminálig automatikus lesz, kezelőszemélyzet nélkül üzemel majd. Az autók és a létesítmény berendezéseinek biztonságára szintenként tíz kamera figyel. A felügyeleti berendezések a személyzettel működő Jókai utcai parkolóházba lesznek bekötve, onnét lehet műszaki vagy egyéb segítséget kérni.

Az elképzelések szerint a győriek az ügyeik intézésének, illetve a bevásárlás idejére a Győr-kártyával térítésmentesen parkolhatnak majd az új létesítményben.

Olvasóink írták

 • 13. adamasz1977 2009. augusztus 17. 22:59
  „Kedvas Urban!

  Maga még akkor nem gyalogolt a wc-re sem? :D Kb, 6-7 perc és már az új téren iszom a kávém, ha akarom:) A polgi 5 perc , és a az okmány iroda még közelebb, busz, vonat pu. dettó Mit akar még? autópálya- felhajtót?”
 • 12. urbaniastapista 2009. augusztus 16. 22:36
  „Jó dolog a parkolóház a Belváros szélén, de eddig nem egy sikersztori. Az elsőt sikerült a belvárosból kifele vezető út mellé építeni és sok a panasz a használhatóságára. A második az Árkád parkolója, mely csak 1 évig volt fizetős, utána suttyomban ingyenessé lett, újabb jó nagy szöget verve a belvárosi kereskedelem koporsójába. Itt ez a harmadik, ami megint nem a legjobb helyen van: messze van a Belvárostól, az Iparkamarán kívül semmi nincs a közelében, gazdaságosan csak városházi dotációval lesz működtethető. (Vagy megszüntetik a környékbeli parkolóhelyeket, mint a jókai utcainál tették, hogy betereljék "erővel" az autósokat bele). Viszont értelemet ad a Nádor aluljáró idétlen elágazásának, ami miatt olyan elcseszett kerékpáros-gyalogos út épült bele. A lényeg: ezt lehetett gyorsan megépíteni, mert az előző városvezetés előkészítette, jelenlegi tehetetlen adminisztrációnak nem jelentett megoldhatatlan feladatot. Lehet majd vele kampányolni, haverek is kielégítve.
  Hogy nem a legjobb? Lehetett volna hatékonyabban is elkölteni a sok pénzt? Juthatott volna belőle másra is? Néhány okvetetlenkedőn kívül kit érdekel?”
 • 11. igazmondó 2009. augusztus 15. 09:24
  „A parkolásért a világ minden táján fizetni kell, már ami a központi részeket illeti. Az autózás kényelmet jelent, a kényelemnek pedig ára van. Akinek erre nem futja, az gyalogoljon. Ennyi.

  A magam részéről nem is támogatom, hogy ingyenes legyen a parkolás, mert majd nem lehet helyet találni a sok ottfelejtett kispoláktól, meg trabanttól. Ez megy Adyvárosban is a panelek közti parkolókban. 10-ből 3 autó minimum 20 éves és évente kétszer használják. Persze joguk van ott parkolni, csak bosszankodom emiatt.”
 • 10. imre1964 2009. augusztus 15. 07:34
  „Kiváncsi leszek meddig lesz ingyenes:
  Szerintem csak mese ingyen nem adnak semmit.
  Az első pár honap a beetetés aztán fizess magyar ógy is jól keresel.”
 • 9. 120L 2009. augusztus 14. 23:35
  „Mennyi szint van a fotón?”
 • 8. Peti85 2009. augusztus 14. 20:37
  „Na ne vicceljünk...Corsa méretre méretezték volna?:O Akkor lehet a 8 személyes Transporter összement a seggem alatt mikor bementem oda parkolni?:DDDD Amúgy jó dolgok ezek a parkoló házak!”
 • 7. Igazamvan 2009. augusztus 14. 19:34
  „Eddig itt is grátisz parkolók voltak(pár hónapig).

  Ha nem érted(#4) változtass nevet Kohnról, és talán megérted...”
 • 6. FREDDY/S 2009. augusztus 14. 19:34
  „Ez bizton a töredékébe kerül, mint a soproni mélygarázs, nemde...”
 • 5. Stewe 2009. augusztus 14. 19:25
  „Remélhetőleg nem olyan szűk xar felhajtó lesz mint a Jókai utcában, amit opelcorsa méretű autókhoz terveztek. Nagyobb autóval felkanyarodni maga a Mission Impossible. Na nem is parkolok ott, épp emiatt. Grat a tervezőnek. Kíváncsian várom az uj parkolóház belső arányait méreteit s árait...”
 • 4. Primax 2009. augusztus 14. 19:17
  „Nem értem.
  Eddig - joggal - morgolódtunk, hogy miért nem épülnek ilyenek, miért kevés a parkolóhely ?
  Most, hogy - végre - lassan kész a második, egyesek ( #1 ) nekiállnak zsidózni.
  A másik ( #3 ) azon aggódik, hogy menyi időtartamra lesz ingyenes a győrieknek ?
  És, ha nem lesz ingyenes, akkor mi van ?
  Nem kötelező ott parkolni, egyesek ( #1 ) valószínűleg - elvből - nem is fognak...
  Vagy mégis ? ! ?
  Az aluljáró túloldalán , Nádorvárosban le lehet tenni - ingyen - az autót.
  Vagy az Árkád tetején, az is ingyenes.
  De azt is "ők" építették...
  Most akkor mi lesz ? :):):)”
 • 3. jocó123 2009. augusztus 14. 14:15
  „A kérdés csak az, hogy mennyi időtartamra lesz ingyenes egy-egy parkolás alkalmával a Győr kártyával rendelketőknek?”
 • 2. alkutya111 2009. augusztus 14. 11:55
  „Parkolás, parkolójegy, parkolóbérletek!
  A Kisalföld keddi számában írt a politikusoknak városonként adott parkolási kedvezményekről.
  Győr, Sopron és Mosonmagyaróvár ad kedvezményt, ingyen parkolóbérletet az adott város képviselőinek, az orvosoknak.
  A kérdés már csak az, hogy az éves szinten mintegy 35-40 eFt-os ajándékot hogyan számolják el bevételként a kedvezményezettek és hogyan számolja el kiadásként az ajándékozó?! Adóügyileg véleményes ez az eljárás!
  Az is kérdés, hogy pl. Győr vagy Sopron városában csak ennek a körnek jár-e vagy sógor, koma, barát is hozzájut ilyen ingyen jusshoz. A látszat szerint IGEN! Van a sorban regnáló és leköszönt rendőrkapitány, sétálóutcai üzlettulajdonos, politikus(képviselő) feleség és gyerek, barát, jogász, bíró stb. akiknek ez elvárásokkal teli ajándék !!!
  Kedves városatyák talán szabályozni kellene ezt a rendszert is. Nem szerencsés olyan ember(ek) kezébe adni a döntés jogát akik kapcsolati tőkének használják ezt az osztogatást, mely az adófizetők pénzéből történik átvitt értelemben.
  Igaz a képen látható parkolóház már ingyenes lesz a Kisalföld-kártyával rendelkezőknek.
  Kérdés itt is az, hogy adóügyileg hogyan lesz rendezve?!
  Remélhetően az illetékes válaszolni fog erre a még nyitott kérdésre. A "hivatal" pedig ezt is olyan hévvel ellenőrzi, mint a sok-sok kis és nagy ügyet.”
 • 1. Reális 2009. augusztus 14. 10:05
  „Így foglalják el hazánkat a kedves izraeliek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfolyik mellettünk a Mosoni-Duna

Ördögi kör: ha kiépülne Győrben a vízi turizmus háttere, talán lenne vízi turizmus – s ha lenne vízi turizmus, talán kiépülne a háttere. Tovább olvasom