Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Növelte gyártókapacitását a robotrendszereket gyártó Igm Győrben

Az automatizált robotrendszereket gyártó Igm Kft. 20 százalékkal növelte gyártókapacitását Győrben, a fejlesztésre 855,5 millió forintot fordítottak - mondta Fenyősi Béla ügyvezető az MTI-nek.
A cég a beruházáshoz 164,4 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Program keretében.

Az ügyvezető elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően több mint 10 százalékkal növelték a munkahelyek számát. Jelenleg 150 főt foglalkoztatnak, a szakmunkások mellett egyre több mérnököt, akik a konstrukciókat közösen fejlesztik ki az osztrák anyavállalat szakembereivel.

A győri vállalat tavaly az előző évivel megegyező forgalmat, 7,3 milliárd forintos árbevételt ért el, a kapacitásbővítő fejlesztést a növekvő rendelésállomány tette szükségessé.

A beruházás során közel 1600 négyzetméterrel növelték a meglévő üzemcsarnokot a győri ipari parkban. A technológiai fejlesztés keretében a robotrendszerek gyártásához Japánból például két komplett megmunkáló központot vásároltak. Utóbbiak értéke elérte az 1,4 millió eurót.

Az automatizált robotrendszereket ív-, elektronsugaras- és lézerhegesztésnél, továbbá lézervágásnál és anyagmozgatásnál használják. A Győrben készült termékeket földmunkagép- és teherautó-gyártók, hajóépítő és vasúti szerelvénygyártó cégek vásárolják. Fenyősi Béla megjegyezte, hogy a kínai gyorsvasúton száguldó szerelvényeket Igm hegesztőrobotokkal hegesztették.

A gyártmányok csaknem teljes egészében a külpiacokon, Európán kívül Indiában, Kínában és az Egyesült Államokban találnak gazdára. Indonézia és Thaiföld új piacnak számít és további értékesítési lehetőséget látnak Brazíliában is.

A társaság az osztrák igm Robotersysteme AG leányvállalata.

Olvasóink írták

  • 2. Cloeon_dipterum 2013. január 19. 20:34
    „1. oooo 2013.01.19. 18:47A
    Azért van bőven jó hír, csak látni kell.”
  • 1. oooo 2013. január 19. 18:47
    „Végre valami jó hír!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulmányúton a győri mesterszakos hallgatók

Győr első kulturális mediáció mesterszakos hallgatói elnyerték a Balassi Intézet által, tavaly… Tovább olvasom