Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Nőnek a szeméthegyek Győrben? - Hova tegyük az utca helyett a hulladékot?

Olvasóink jelezték, hogy Győrben több helyen is szemétkupacok nőnek az utcán. Hova tegyük a hulladékot? Mennyibe kerül leadni? Utánajártunk: semennyibe.

Olvasóink hívták fel figyelmünket, hogy Győrben a közterületeken több helyen is szemétkupacok rontják az összképet. Találomra kilátogattunk egyes városrészekbe és kicsit körülnéztünk ez ügyben. Sajnos a panaszok nem voltak alaptalanok.

Kidobott hűtő maradványai Győrben, a Híd utcában. Fotók: T.Zs.
Kidobott hűtő maradványai Győrben, a Bercsényi ligetben. Fotók: T.Zs.

Sajnos nem csak rossz bútor vagy háztartási gép kerül az utcára. Tovább keresgélve találtunk szétszakadt szemeteszsákot is, melyből háztartási hulladékok kerültek elő.

A hulladékoknak azonban nem itt a helyük, legyen az összerugdalt kályhacső vagy egy maroknyi csokipapír. Olvasóink tehát joggal kérdezhetik: hogyan lehetne ezt elkerülni? Hova tegyük azt a szemetet, melyet már otthon nem tudunk tárolni? Illetve mennyibe kerül, ha valahol le akarjuk adni?A kisalfold.hu Nagy Csabától, a GyŐR-SZOL Zrt. munkatársától kapott minderre választ.

"A hulladékok - a jogosultság igazolása után - ingyenesen és környezetbarát módon leadhatók a hulladékudvarokban. A GYŐR-SZOL Zrt. 112 település területén összesen 43 ilyen udvart üzemeltet. A lerakóhelyek nyitva tartásáról a www.gyorszol.hu weboldalon tájékozódhatunk bővebben˝- nyilatkozta Nagy Csaba.

"A papír, az üveg, a műanyag és a fém hulladékok Győrben jelenleg 160 helyszínen, a szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényeiben is elhelyezhetők teljesen ingyen. A győri és a vidéki szelektív hulladékgyűjtő szigetek helyei a www.gyorszol.hu
weboldalon szintén megtalálható.˝

Az ilyen hulladékgyűjtő szigeteken is ingyenesen elhelyezhető a hulladék.
Az ilyen hulladékgyűjtő szigeteken is ingyenesen elhelyezhető a hulladék.


Ott, ahol a hulladékgyűjtő edények túl hamar megtelnek, van lehetőség plusz kuka igénylésére is.

"Amennyiben illegális hulladéklerakást, vagy illegális lerakóhelyeket látunk, a GYŐR-SZOL Zrt-nél vagy a Közterület Felügyeletnél is be tudjuk jelenteni˝ - tette hozzá az illetékes.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. tpeter70 2011. január 18. 21:29
  „Egyetértek az összes hozzászólóval.
  Hála a bújtatott kőkemény áremelésnek, leszünk mi még Magyarország Nápolya!!!!
  A szolgáltatások csökkentésével az eredeti árak is masszív áremelésnek számítanak. Ezen felül a Győrszol még emel is!
  Utánajártam a konténeres elszállításnak, ha már a szemetem nálam marad. Az eredmény: igaz, hogy egy 3 m3-es konténert elvisznek kb. 10.000-ért, de a Győrszol egy átvételi díjat szabott meg, ami 24.000 és 60.000 között mozog, ráadásul csak a szeméttelepre történő beszállításkor derül ki, mennyit fizetek. Sakk-matt. (Ettől valszeg az összes privát szemétszállító "megzuhan".)
  Korábban reklamáltam a Győrszolnál - látván mi készül - és azt a választ kaptam, hogy honnan veszem, hogy áremelés lesz, mikor még nem is közölték, hogy alakulnak az árak. Sztem ehhez nem kell matematikusnak lenni...
  A szemetet a házamban is csak a Győrszol engedélyével tárolhatom.
  Mindez egy "sikeres, új hulladékszállítási koncepció" néven fut.
  Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem rettenetesen bosszant, ha hülyének néznek!
  Ja, és no comment a kommunikáció minőségéhez...”
 • 21. taky 2011. január 18. 18:47
  „Én megprobaltam 2010 nyarán elintézni azt,hogy a zártkertekbe is megoldodjon a komonális hulladékszállitás,de reménytelen.Akkor a komszol b...t rá most a győrszol folytatjaa b...t.Valamilyen szinten megértem őket”
 • 20. iibrab 2011. január 18. 18:45
  „anuvuk!
  Teljes mértékben egyetértek..Ilyenen már én is gondolkoztam. Sokan igénybe vennék, a "lomisok" meg még örülnének is...”
 • 19. anuvuk 2011. január 18. 18:17
  „A lomtalanítást megszüntették, - az rendben van, ahogy működött, az a fajta "kis kakas" módszer ne jöjjön vissza. A hulladék udvar, - nem működik, ilyen benzin ár mellett, még úgy se fog működni. Akinek nincs rá lehetősége, oda dobja ahova éppen tudja, ha útban van!!

  Van egy megoldás, - Jó lenne ha kipróbálnák. - Egy bizonyos időpontban, hangjelzéssel ellátott " lomis" autók cirkálnának, hangjelzéssel mint a jégkrémes autó, A jót hamar megszoknák az emberek, - sőt igényelnék!”
 • 18. mitzekatze 2011. január 18. 17:08
  „A Győrszol tanult a mosópor gyártóktól. Mosóporosok: megmagyarázzák, hogy ez koncentrátum, aztán kapsz fele annyi mosószert több, mint a duplájáért. Győrszol: fele annyit üríti az edényeket dupla pénzért. Csak az E-on és a GDF-Suez "ne kapjon észbe"!

  Már megtanultam: A hulladékudvarban a beugró egy üveg sör. Akkor nem matat az ürge a cuccok között, sőt még akár segít lepakolni is.
  Korábban nem vittem, kis híján beleöntötte az autó hátuljába az építési törmeléket, hogy tényleg csak az van-e benne.

  Fotózható szemétkupacot Szentivánon a sportpálya mögötti gyalogos úton is találhatunk, pedig a közelben lakókhoz még a szemetes is külön jár.
  Mellesleg ezen a közvilágítástól mentes részen élvezet a kutyák által szétmarcangolt betétek között közlekedni. Pfff....”
 • 17. futóbab 2011. január 18. 16:46
  „De még mennyi lesz,és sokkal több helyen!Milyen szolgáltatást is kapunk a szemét díj emeléssel?A GYŐRSZOL amit megfőzött egye is meg!És ne pattogjon az eldobott hulladékok miatt.A nylon staneszlik,amikbe a háztartási hulladék kerül,még csak ezután fog megjelenni a víz partokon....stb.A zöldikék meg szedegethetik társadalmi munkában,mert tuti hogy nem a GYŐRSZOL fogja megtisztítani a szemetes környezetet.”
 • 16. janika 2011. január 18. 15:46
  „No , ha egy kicsit jobb idő lesz akkor majd kiterelik az iskolás nebulókat és azokkal összeszedetik az illetékesek. E megyében már ez jól bevált ingyen munkások!”
 • 15. todoer 2011. január 18. 14:20
  „Nyáron utánfutóra felpakoltuk a maradék építési anyagot és elvittük a közeli hulladékudvarba ,Az egy szem alkalmazott egyesével engedte be az autókat ( ezt még meg is értem ) de pl a bitumenzsindelyre azt mondta hogy azt nem rakhatjuk le , mivel veszélyes hulladék , vigyük ki a bácsai égetőbe ahol térítés ellenében elégetik .
  Az utánunk érkező úrnak pedig azt mondta hogy a föld törmelék közül válogassa ki a levágott faágakat és úgy rakhatja csak le . A hulladékot az udvarunk félreeső helyére leraktuk de más lehet hogy lerakta volna egy bozótosban.”
 • 14. Madarász 2011. január 18. 12:34
  „Pacsibácsi!

  Ősztől lett ennyi, előtte negyede volt kb...

  Egyszem!

  Azzal törődnek, a Győrszol most szedi össze azt, ami kell a mutyira.”
 • 13. egyszem 2011. január 18. 12:17
  „szemetet termelni és eltüntetni is pénzbe kerül.
  Varázsolni csak a népmesében lehetséges. A kormányok a nép ügyes bajos dolgával törödjenek,ne a show müsorokkal.”
 • 12. egylány00 2011. január 18. 12:10
  „győrszentiván kertvárosi részéhez képest ez kispiskóta. ami ott van komplett lakást lehetne berendezni belőle és egy autot összerakni!”
 • 11. Leopold 2011. január 18. 11:56
  „Ez a helyzet csak fokozódni fog! Majd szépen ellep mindent a szemét, illegális hulladék-lerakóhely lesz a város sok-sok pontján szerte-széjjel!!! Hajrá GYŐRSZOL! Profi munka volt a lomtalanítások teljes megszüntetése!

  De tovább megyek, hamarosan várhatók a lakótelepi pincék komoly tűzesetei is, mert ott a lomtalanítás megszűntetése után senki, SENKI nem fogja a felhalmozott lomokat elszállítani!!!

  Aki meg azt mondja, hogy SEMMIBE nem kerül a hulladék elszállítása, az egyszerűen hazudik!
  Magam környezettudatos ember vagyok, autóm is van, de utánfutóm és vonóhorgom sincs, ergo nagyobb tárgyak elszállítását nem tudom megoldani! 50ezret meg nem fogok fizetni én se azért, hogy elszállítsák!

  egyszeri-ember-nek van igaza, ez semmi másról nem szól, mint brutális áremelésről úgy, hogy a díjemelés mellett csökkentem a szolgáltatásomat!!!”
 • 10. vanessa 2011. január 18. 11:37
  „szép napot!akinek nincs kocsija az hogyan vigye el?sajnos az emberek is nem törödnek a környzetükkel, hányszor látom mikor 2 mre van szemetes tölük de inkább eldobják az utcán,fejekbe kéne rendet rakni,”
 • 9. egyszeri-ember 2011. január 18. 11:14
  „Emberek!

  Nem látja senki, hogy pofátlan áremelés volt?
  Az ürítés száma csökkent, a 0 ürítés esetén fizetendő alapdíj több, mint tavaly volt a 2 hetente ürítés díja!

  Az alapdíj mellet, még nekünk kell fáradni a szelektálással, a szelektív hulladékszigethez vitellel, a nagyobbakat a hulladékudvarba mi szállítsuk, vagy szállíttassuk be. Mindezt a saját költségünkön.

  Ez, nem más, mint indokolatlan áremelés; a hatalommal és versenyelőnnyel visszaélés! Mikor veszi észre már az illetékes?

  Még, naívan csodálkozik valaki azon, hogy nőnek a szeméthegyek?

  Ez, egyenes következménye ennek a rabló áremelésnek!

  Ja? És mondj igazat be... a po....dat, jelen esetben MODERÁLNAK, mint a 4. hozzászólót is!”
 • 8. pacsibácsi 2011. január 18. 11:08
  „És ahova lerakták, oda mivel vitték? Gyalog?
  Ami pedig a felújítás utáni szemetet illeti, nekem nyáron 12 ezer valamennyibe került a 6 köbméteres konténer. Igazmondó, hol került neked ennyibe? Győri vagy vagy másik település?”
 • 7. horkri11 2011. január 18. 10:27
  „Azt olvastam hogy Győr kártyával lehet ezt a hulladéklerakót igénybe venni...
  Hol lehet ilyet igényelni? Mennyibe kerül?”
 • 6. imre1964 2011. január 18. 10:13
  „Annak az udvarára kellene lerakni a szemetet, aki kitalálta hogy kéthetente vigyék el a háztartási hulladékot.
  Természetes hogy mindenki kidobálja ahova tudja mert nem fér el a kukába.
  Most még tél van mi lesz nyáron amikor büzlik két hétig.”
 • 5. Madarász 2011. január 18. 09:28
  „Ez várható volt, hála az új rendszernek...

  Felénk a decemberi utolsó még ingyenes bio szállítást ki is hagyták, hiába figyeltek kint napokig a kukák minden háznál, mi előtte este tettük ki, még azt sem mondhatnák, hogy lekéstük volna...

  Akinek meg autója sincs, az hogy a fenébe vigye a hulladékudvarba a lomot.

  Egyébként hirdetik többen, hogy a rossz háztartási gépeket, ágyakat, bútorokat elviszik, a múltkor nálunk is járt egy ilyen eredetileg asztalos.”
 • 4. igazmondó 2011. január 18. 08:37
  „vagy nincs pótos IFA-ja, hogy a kiszuperált hűtőszekrényt/ládát, matracot, vagy millió egyéb lomot, amit eddig a komszol vitt el (és most drágább szemétdíjért nem) elvigye a hulladékudvarba.

  Már sokszor leírtam, én sem tudtam volna a házfelújítás okán kiszórt tengernyi szemetet elvitetni, így kértem konténert. Hiba volt... 5 köbméter lomot, amit a hulladékudvar ingyenesen fogad, kb 50 ezerért fogadták be. A konténer ki és elszállítás külön olyan 6-8 ezer volt asszem, de ez teljesen korrekt.
  Szóval ha a hulladékudvarba magam viszem, ingyenes, ha ők viszik ugyanazt, akkor a szállítási díjon felül 40-50 ezer.
  <moderálva>... ha újra lomtalanítok, én is kiszórom a faluszélre.”
 • 3. annobon 2011. január 18. 08:31
  „1-hez: "lehet, hogy a benzint is sajnálja a plusz útra" Igaz, vagy egyszerűen nincs pénze rá (holnaptól ismét emelik a benzin árát...)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kereskedők petíciója: 1500 aláírás a Dunakapu téri piacért

Közel másfél ezer aláírással ellátott petícióban tiltakoznak a győri önkormányzatnál a Dunakapu téri piac kereskedői és vásárlói. Tovább olvasom