Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Nokia: Szentestétől Újévig tart idén a téli szünet

Komárom - Hosszabb lesz az idei tervezett leállás a Nokia komáromi gyárában a tavalyinál. A termelés december 24-től 31-ig szünetel.

A mobiltelefonokat gyártó, forgalmazó világcég komáromi gyárába Győrből és környékéről is sokan járnak dolgozni. Az ingázók arról tájékoztatták portálunkat, hogy idén hosszabb leállásra készül a Nokia, mint tavaly. Simai Anna kommunikációs igazgató megkeresésünkre arról adott tájékoztatást, hogy a gyár vezetősége az idén úgy döntött:  a termelést december 24-től 31-ig leállítja. A gyártás január 1-jén indul újra.

Hogy kipihentek legyenek

A gyár többi része az írásos nyilatkozat szerint továbbra is üzemel, például a kiszállítás, a raktározás, a karbantartás és egyebek.

A mobilkészülék-gyártás szezonalitása mellett ennek oka, hogy munkatársaink több időt tölthessenek szeretteikkel és kipihenve várják a jövő év kihívásait. Nem sokkal hosszabb az idei leállás, mint a tavalyi, hiszen tavaly az 2007. december 24-ére, 25-ére és 26-ára, illetve december 31-ére és 2008. január 1-jére vonatkozott. A leállás a gyártással közvetlenül összefüggő területeket érinti" – fogalmazta meg Simai Anna.

Kézbekapták felmondólevelüket?

A bumm.sk  információi szerint azoknak a munkavállalóknak, akik közvetlenül a Nokiával állnak szerződéses viszonyban, nincs félnivalójuk, viszont több olyan alkalmazott helye meginogni látszik, akik munkaközvetítő iroda által jutottak álláshoz a gyárban. Sőt, nemcsak bizonytalanná vált a munkahelyük, hanem állítólag kezükbe is kapták a felmondásról szóló levelet.

Egyeztetnek a munkaerőközvetítő cégekkel

A megbeszélések Simai Anna szerint jelenleg is folynak a munkaerő-közvetítő ügynökségekkel, hogy egyeztessék a Nokia külső erőforrásra vonatkozó további igényeit. A bumm.sk szerint felszólították az alkalmazottakat, ha még van szabadságuk, azt vegyék ki.

 

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. lala24 2008. december 05. 18:20
  „igen eddig volt biztonságban a Za-co unyanis tegnap minden szabolcsi munkavállalóját elengedte akik a A sirály szállóban laktak.És kik maradtak a szlovákiai magyarok.Érdekes felcsábitottak bennünket 400 kmről és annyi emberség nem volt bennük hogy előre szóljanak.Reggel bemmentünk dolgozni és már csak a papirt kellet aláírni és mehetünk.A másik müszak még rosszabbul járt mert ők még le is dolgozták az éjszakát és az utolsó órában közölték velük ennyi volt.Voltam már pár munkaközvetítő céggnél de emberségből a Za-co a legnyengébb átgázolnak mindenkin és mindenen de főleg a szabolcsi embereken.”
 • 28. sumegvar 2008. november 29. 21:42
  „Üdvözlök minden aggodó hozzászólót!

  Száz szó mint egy,azÓriás bajuszát meghúzták. Az ujság nem ez, hanem az,hogy meglehetősen érzékenyen érinti ez a Húzás. Mindenki az Ő reakcióira vár/t/. Az egyensúlyozás alatt a "kis" cégek bebuktak,
  -Agisz,LYKKY, Trenkwalder,Pannonwork,stb. A ZaCo tartja még magát.Közös bennük hogy ŐK a bedolgozók. A "nagyobb" baj, hogy a Foxconn,Perlos Nypro, -közös bennük, hogy Ők a beszállítók,is elestek. Nos a földrengésben még áll a lábán az oriás,még akkor is ha meglehetősen "kívánság műsor leple alatt bujkál a Karácsonyi ajándék-Lellás-.Üzlet piac és nem érzelem.Az "ajándék" az ha lesz hova vissza menni januártól, amit még tervezni lehet, de a bizalom az első.
  Egy biztos nem kellene takargatni a bajokat.Mindenki érti a csíziót.Meg fogja érteni azt is ha nincs mit tenni. Azt is ha valamit tenni kell a "Hazáért"
  Nos a válságban nincs szertet,nem szeretet.A válságban csak egyenes beszéddel lehet átjutni a bajokon.”
 • 27. timoboy 2008. november 26. 21:17
  „Sziasztok!

  Jómagam is a "cégnél" dolgozom, immáron már másfél éve. Tavaly augusztusban kerültem oda, és egyenesen a Nokiánál felvételiztem. Eljött a karácsony, és hát mint új emberke, elkezdtem érdeklődni, hogy hogyan is kell majd jönni az ünnepekkor. Megmondom őszintén, hogy már pontosan nem emlékszem az akkori beosztásra, de azt konkrétan tudom, hogy dec. 26-án menni kellett volna. Tehát nem állt meg tavaly a gyár karácsonykor sem, sőt, ha jól emlékszem, még 31-én is be lehetett menni (nem volt kötelező, az igaz), és azért valami plusz pénzt - étkezési utalványt 3000 Ft értékben - kaptak. Szóval én úgy emlékszem, hogy dec. 31. 18:00-tó állt meg a gyár, és 2008. jan. 1-én 18:00-tól indult el a gyártás. Arra viszont emlékszem, hogy nekem 2-án nappalra kellett mennem.
  Ami meg az elbocsátásokat illeti, valóban a bedolgozó cégekkel kezdenek. Szomorúnak tartom, mert sokszor jobban dolgoznak (ugyanis őket a darabszám, és minőség után fizetik - ha jól tudom), mint egy Nokiás csoport. Mi dolgozók nagyon érezzük ezt a feszült helyzetet, és sajnos ez a munkára is kihat! Nagyon!”
 • 26. Magor 2008. november 26. 13:46
  „Amikor volt munka, akkor is lefölözték a munkásokat a munkaerő kölcsönzők. Majdnem minden nagyobb cég velük áll szerződésbe, hogy aztán a melós béréből tartsák fenn magukat!
  Lenne itt munka normális fizetésért, de hát kell a pénz az irodában seggüket meresztő, ingyenélő Pannon-Work, Trenkwalder, Man Power, Man at Work, Adecco stb... alkalmazottjainak is!ű
  Én törvénnyel tiltanám meg ezek működését, ugyanis csak a tisztességgel dolgozó emberek bérét kúrtítják meg, hogy ezen cégek (felesleges cégek) és vezetőik gazdagodjanak!”
 • 25. Torrente 2008. november 26. 12:17
  „A Pannon Work munkaerő kölcsönző. Úgy kell mennetek, ahogy a munka rendeli. Ez van. A bérmunkaerő cégeket fel kellene tüzelni mindet! És a piszokság az az, hogy nagyon sok úgy hirdette meg az állást, hogy a Nokiába keresnek operátorokat! Aztán amikor a delikvens ment szerződést aláírni, akkor koppant, hogy nem a Nokia vette fel, hanem a munkaerő kölcsönző! Pedig volt a Nokiához is felvétel!”
 • 24. georgbob 2008. november 26. 11:33
  „A pannon work tudtommal munkaerőkölcsönző cég. Ez azt jelenti, hogy akár egy napra is ad embert, aztán vége...”
 • 23. Tyutyi 2008. november 26. 09:36
  „én ma reggel jöttem haza a munkából!
  tőlünk az összes új dolgozót elküldték,akik még csak 3 hónapja vannak itt( Pannon W.)
  és a nyakamat teszem rá és biztos vagyok benne,hogy most pofára ment az egész!volt olyan aki 12 órát állt és csak a szünetekben tudott leülni,egyszer sem hallottam panaszt a szájából és elküldték,akinek meg sírt a szája egész nap,ő nem csinálja azt a feladatot,amit rá biztak,mert az nem elég jó munka a számára,egész müszakban csak csavargott és osztotta az észt na és persze elég hosszú volt a nyelve.....az maradhatott!furcsa dolgok vannak itt!
  de már az egész gyár egy nagy vicc!
  ja leáll a gyár,hogy a családdal tudjanak lenni az emberek!kinek kell a rizsa,bennt a gyárban és szerintem a kivülálló embernek sem kell a mellébeszélés
  érdekes,hogy minden nap elküldenek majnem 200 dolgozót!a legnagyobb pofátlanság,h szépen lenyomják a müszakot,majd összehívják a csoportott és megköszönik a munkájukat!és ennyi volt 2 perc alatt kirúgtak majdnem 30 embert!
  állítólag nálunk a sorrend is meg van
  1:az újak
  2:akik nem dolgoznak ott 1 éve (én 6hónapja dolgozom ott)
  3:a Székesfehérváriak
  4:a Pápaiak
  5:a szlovákok

  de mindenkit úgy küldenek el,hogy várják vissza őket márciusban ,mindezt vigyorral az arcukon közlik,miközben az immár állástalan,gyermekét egyedül nevelő nő azon gondolkozik,hogy mit ad majd a gyerekének enni,ha nem talál munkát mihamarabb!!!
  ahogy nekem mesélték sem Pápán,sem a szlovák oldalon nem lehet munkát találni!
  de nem baj,majd dolgoznak helyettünk,az irodisták,a csoportvezetők és azok akik eddig a nyalásból éltek!majd megtudják milyen amikor tényleg dolgozni kell


  akinek meg nem inge,ne vegye magára!csak a puszta tényeket írtam le
  és soha-soha nem az újságban leírt hülyeség az igaz!!!!!”
 • 22. georgbob 2008. november 25. 23:15
  „Elnézést: "...a szolgáltatás a mindenapi élethez szükséges..."”
 • 21. georgbob 2008. november 25. 23:13
  „Érdekes, azt nem firtatja senki, hogyan kaphatnak az ilyen cégek folyamatos termelésre engedélyt? (amit az ünnepnapokra értek!!!) Arra ugyanis csak akkor kaphatnak engedélyt, ha a szolgáltatás szüneteltetése a mindennapi élethez szükséges: áramellátás, mentés, tűzoltás, fűtésszolgáltatás. A mobilgyártás messze esik ezektől a kritériumoktól. Kíváncsi lennék, hogy a munkavédelmi főfelügyeletet mennyivel kenik meg...Ez értendő mondjuk a perlos-ra is. Például október 23.-án ezek a cégek nem termelhetnek, mivel mint azt mindenki tudja:nemzeti ünnep, csak le se szarják!”
 • 20. öcsi561 2008. november 25. 20:15
  „Egyes hírportál szerint, 2000 munkavállalónak szüntetik meg a munkaviszonyát! A többsége szlovák munkavállaló.”
 • 19. MTT 2008. november 25. 19:45
  „operátor ott a soron mindenki, ez azt jelenti, hogy betanított munkakörben dolgozik. Semmi extra.”
 • 18. tulipan24 2008. november 25. 17:10
  „Helló!

  A párom ott dolgozott. Október végén mondott fel, mert elköltöztünk a városból. Az említett cégnél év elején még úgy volt, hogy végig kell dolgozni az ünnepeket is. De közben jött a válság. Egyébként meg egy nagy porhintés volt, amit a fizetésről mondtak. Persze vannak béren kívüli juttatások, ez rendben van és nagyon jó. Viszont amit hazahoz az ember... Első 3 hónapban még 100 e. körül kapott kézhez, ami persze folyamatosan csökkent. Ősz elejére már csak 70 e. volt a 100 helyett. Pedig ugyanannyit dolgoztak. Na mindegy. (operátor munkakör)”
 • 17. enge 2008. november 25. 17:00
  „Eléggé naív, aki elhiszi ezt a cikket. Aki egy kicsit is ismeri a Nokiát nem dől be. Én külsős voltam, a P.W.-ön keresztül, már hónapok óta semmi meló. És ugye nem rúgtak ki, mert fel se voltam véve. Sztem amugy több 100-an (400 vagy 500 külsős volt?) nem kapjuk meg azt a melót, amit évek óta csináltunk. Rendben, válság van. De elég pofátlanság ilyen szöveg mögé bújni. Szánalmas, hogy pont a Nokiának nincs bőr a képén kimondani azt, hogy a válság miatt állnak le két héitg...”
 • 16. TakácsTamás 2008. november 25. 16:44
  „A kommunikációs igazgató azért van, hogy mellébeszéljen. Teszi a dolgát!”
 • 15. PrettyWoman 2008. november 25. 15:50
  „Oké. Akkor rosszul gondolkodtam. Ebből is látszik, még sosem dolgoztam folyamatos műszakban.”
 • 14. Torrente 2008. november 25. 15:45
  „A kommunikációs igazgató meg persze hogy nem fogja azt mondani, bakker nincs megrendelésünk, kénytelenek vagyunk az embereket állásidőre küldeni!”
 • 13. Torrente 2008. november 25. 15:36
  „Senki?
  Akkor talán meg kellene kérdezni egy egy ott dolgozót is! 24 reggel leállt volna a gyár. A műszak dec 26-án este indult volna. Aztán dec 31-én este hatkor leáll, és Jan.1-én este indult volna. Most 24-én reggel leáll, és Jan 1-este hatkor indul. Akinek van szabadsága azzal kivetetik. És tévedés, megkérdezik, hogy mikor akarom kivenni! Tőlem legalábbis megkérdezték, pedig csak operátor vagyok. És igen, van akinek önkényesen kiadták, mert sok napja volt még bent a többiekéhez képest! Mert könnyű úgy dolgozni, hogy havonta táppénz, aztán meg év végén egy hónapos szabadság! Így legalább azoknak is jutott egy egy harmadik nap, akinek kevés maradt bent. És igen, az ünnepek között állásidő. És örüljünk, hogy nem felmondólevél! Van olyan cég, ami bezárt már Győrben! Ott tüntetnek előtte! Igen, a Nokia multi! Egy szemét kizsákmányoló! Nagyon sokat kell dolgozni! De itt Győrben még mindig nem keresném meg azt a pénzt amit ott! És járulékot, nyugdíjat, egészségbiztosítást fizet. Meg ad adómentest is, havi 13200 ft-t. Amire éppen egy győri cégigazgató mondta nemrég, hogy az őt nem érdekli és nem is fog fizetni a dolgozóknak! (Pro.....x) És igen, inkább vagyok itthon pár nap állásidőn, mint munkanélkülin! Sírni meg háborogni meg majd ráérek akkor, ha a kezembe nyomják a felmondást. Pretty! 24-25-26-27-28-29-30-31 az éppen nyolc munkanap, mert a Nokia folyamatos üzem. Ezt mindenki tudja és vállalta, amikor odament dolgozni!”
 • 12. Jarjar 2008. november 25. 15:28
  „Miért az újságírót kell csesztetni? Megkérdezte, ezt mondták neki, leírta. Azt gyalázd, akik ezt a pökhendi nyilatkozatot kiadta. amúgy meg okostojások, tépitek itt a szátokat, de még senki nem szólalt meg, aki ott dolgozik. No az majd tudja mi a helyzet...”
 • 11. Torrente 2008. november 25. 15:07
  „Ki dolgozik ott?”
 • 10. PrettyWoman 2008. november 25. 15:06
  „Bocsánat. Nem jól számoltam. (hozzáadtam véletlenül a 22 és 23-ikát is). Tehát van 4 munkanap, ha abból a két ledolgozottat kivonjuk, marad 2 nap.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimúlt a haláladó

Budapest - A keddi parlamenti szavazásdömping eredményeképpen 2009. január 1-jétől több… Tovább olvasom