Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Nők-férfiak: közel azonos bérek

A nők diszkriminációja az élet számos területén általános jelenség, s széles körben elterjedt az a gondolat is, hogy ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapnak a nők, mint a férfiak. Egy kutatásból kiderült: ez az állítás nem igaz, az alacsony és a közepes keresetű pozíciókban közel azonosak a bérek.
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 1000 vállalat és 10 ezer munkavállaló adatai alapján végzett kutatást "A férfiak és nők közötti jövedelemegyenlőtlenség és a nemi szegregáció a mai Magyarországon" címmel, amely a béregyenlőtlenségekre koncentrált.

Horváth Ottó, a Rába Hotel igazgatója elmondta: a legtöbb pozícióban nem tesznek különbséget a férfiak és a nők között, a férfi és a női pincéreknek például ugyanannyi az alapbérük.

A Tárki vezető kutatója, Sik Endre elmondta: "A nők férfiakkal szembeni hátránya az egész világon ismert jelenség, belénk van nevelve. Ezt az illúziót a bérekkel kapcsolatban is elfogadjuk, ezért engem is meglepett, hogy a nők bérhátránya inkább kivétel, mint szabály."

Képünkön: Sztermen Kristóf és Kovács Mónika. fotó: Krizsán
Képünkön: Sztermen Kristóf és Kovács Mónika. fotó: Krizsán


A férfiak bérelőnye a 2000–2001-es évekre jellemző 20 százalékról erősen lecsökkent, átlagban 13–18 százalék körülire tehető. A tanulmány szerint azonban az alacsony és a közepes keresetűek esetében a legtöbb munkahelyen ennyi eltérés sincs, a férfiak és a nők bére a legfelső jövedelmi ötöd kivételével gyakorlatilag azonos.

A nemek közötti jövedelemhátrány mértéke tehát a fizetés növekedésével nő, főként a legmagasabb bérűek esetében igaz, hogy a férfilét növeli a fizetést. A kutatás kiemeli ugyanakkor, hogy ez a nem szerinti szegregáció is elsősorban csak a versenyszférában jellemző, a költségvetési és a civil szféra, valamint a közalkalmazotti viszony kedvez a nőknek.

Ezzel a 15 százalék körüli, nőket érintő bérhátránnyal Magyarország az európai uniós országok középmezőnyében található.

A felmérés 2008-as adatai szerint a gyengébbik nem képviselői Csehországban és Ausztriában kénytelenek a legnagyobb hátrányt elszenvedni (25 százalék fölött), de a férfiakhoz képest 20–25 százalékkal kevesebb fizetést kapnak Németországban, Görögországban, Litvániában, Cipruson, Nagy-Britanniában és Szlovákiában is.

A kor nagyobb hátrány

A munkavállalók közül a legtöbben a koruk miatt érzik magukat diszkriminálva, a nem miatti bérhátrányra csak a dolgozók 2 százaléka panaszkodott – olvasható a „Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok 2010" című tanulmányban.

A 15 százalék körüli, nőket érintő bérhátránnyal Magyarország az európai uniós országok középmezőnyében található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgáskorlátozottak: többen könnyebben vehetnének autót

A mozgáskorlátozottak gépjárműszerzési és -átalakítási támogatását meghatározó szabályozás 14 éve… Tovább olvasom