Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

No Thanks Erik a Drogmentes Maraton győri rendezvényén

Öt iskola részvételével drogellenes programot tartottak pénteken délelőtt a győri Széchenyi téren, ahol a No Thanks nevű együttesből is ismert Erikkel közösen a gyermekek letették a Drogmentes Kapitányi esküt.


Magyarországon minden hétvégén 350.000 fiatal él tudatmódosító drogokkal. A legkapósabbak az ún. designer – drogok, melyeket kifejezetten a hatóságok megkerülésére, némi kémiai módosítással hoznak létre. A fiatalok interneten, és offline is hozzájuthatnak ezekhez az akár halált is okozó stimulánsokhoz.Húsvét szombaton indult el 42 napos útjára a Drogmentes Magyarországért Maraton, ahol több magyar sztár is rajthoz állt a Parlament előtt, hogy futásával demonstráljon a drogok ellen.

Magyarország legnagyobb drogellenes megmozdulásán a sportolók 300 települést érintenek és több, mint 2000 km. lefutásával hívják fel a figyelmet a drogok által okozott társadalmi és egyéni veszélyekre. 2010-ben több, mint 36.000 fiatal csatlakozott a futáshoz, kaptak ingyenes drogfelvilágosító anyagokat, valamint hivatalosan is letették a „Drogmentes Kapitány" esküt.A Mozgalom Védnökei között találhatjuk az anyai örömök előtt álló Janics Natasát, de Erdei Zsolt, Dr. Molnár Tamás (Papesz), vagy Gálvölgyi János is kiáll a jó ügy mellett.

A sportolók április 29-én pénteken délelőtt 11 órakor 5 iskola részvételével drogellenes programot tartottak az Széchenyi téren, ahol a No Thanks nevű együttesből is ismert Erikkel közösen a gyermekek letették a Drogmentes Kapitányi esküt.A színpadon kisorsolták, hogy a 10. Drogmentes Magyarországért Maraton budapesti befutóján a Bartók Béla Ének-zene Tagozatos iskola 25 fővel képviseli majd Győr városát!42 nap és 2100 km. megtétele után Budapestre június 5-én vasárnap érkezik vissza a csapat.

www.drogmentes.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Radó és a Márton Lakóotthon kapta az áprilisi győri zenei gálaest bevételét

Fogyatékos gyermekekkel foglalkozó győri iskola és autistákat gondozó lakóotthon kapott anyagi… Tovább olvasom