Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Nincs több pénz őrzésre a győri temetőkben

Olvasói kérés: "Öt éve halt meg a férjem, azóta a sírjáról a győri köztemetőben évente kétszer ellopják a virágot. A minap is tizennyolc szál rózsát tettem rá születésnapja évfordulójára, de elvitték. Kisnyugdíjasként ez nekem különösen fáj. Az is gond, hogy egyesek megtapossák a sírokat, csikkeket dobálnak azokra. Valamit már kérem, tegyen ez ellen a fenntartó!" Kovács Aladárné

A megyeszékhely köztemetőit üzemeltető Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. válasza szerint a biztonság érdekében a két nagytemetőben (nádorvárosi és Szabadi úti köztemető) biztonsági szolgálat működik.

A nádorvárosi köztemető portáján a kihajtó gépkocsik és azok csomagtartójának ellenőrzése is rendre megtörténik. Olvasónk jelzése alapján pedig a szolgáltató felhívja munkatársai figyelmét az általa említett problémák megelőzésére.

"Fontosnak tartjuk, hogy a köztemetőkben is figyeljünk oda saját és mások értékeire. Jelen gazdasági helyzetben ezzel együtt az említetteknél nagyobb őrzést az üzemeltető nem tud biztosítani.

A sír megtaposásával és a temetői szemeteléssel kapcsolatban együtt érző sajnálattal veszi tudomásul, hogy a kollektív viselkedés nem minden esetben a kegyeleti elvárásoknak megfelelően alakul a köztemetőkben" – fogalmaz a társaság közleménye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lehet kitiltani a ˝zenélő boltokat˝

Vannak, akik igénylik a házhoz hozott gázt, kenyeret, sajtot és jégkrémet, de akadnak olyanok is, akik nehezményezik a kereskedőautók figyelemfelkeltő zenéjét. Tovább olvasom