Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Nincs pénz a járdákra

2003-ban 64 millió, 2004-ben pedig 31 millió, idén egyetlen fillér sem jut a győri járdák felújítására.
A gyalogosok 403 kilométernyi szilárd burkolatú járdát használhatnak Győrben. Míg javításra 2003-ban 64 millió, 2004-ben pedig 31 millió forint jutott, idén egyetlen fillért sem tudott elkülöníteni a város útkezelő szervezete.

Nemrég a megyeszékhely belvárosának kellős közepén történt gyalogosbaleset. Egy középkorú  asszony a Bajcsy-Zsilinszky úton járt egyik délelőtt, arra, ahol a járda egy nagyobb felületen megsüllyedt. Balszerencséjére rosszul lépett, ki is fordult a bokája. Elszakadt a nadrágja, tönkrement a cipője, sérülése  ágyhoz kötötte, két és fél hónapig nem tudott dolgozni. A városnak be tudta bizonyítani, hogy valóban az út hibája okozta balesetét, így jogosan tartott igényt a több mint 70 ezer forint kártérítésre.

Hozzáértők szerint, ha Győrben az autóutak állapota iskolai osztályzat szerint hármas alá, a járdáké erős négyest érdemel. Ennél persze – s ezt minden diák tudja – lehet egy kis igyekezettel szebb jegyet is szerezni. A járdák azonban Győrben nem lesznek sokkal jobbak, legalábbis nem ebben az évben, ugyanis a város egyetlen forintot sem különített el erre a célra, miután a nagyberuházásokra kell most a pénz, melyből, el kell ismerni, van néhány. Pedig épp elég akad a megszokásból kerülgetett úthibákból, legalábbis a Kisalföld által megkérdezett babakocsit toló anyukák szerint...

Ahogy az út-híd karbantartási költségek csökkentek, évről évre szűkült az az összeg is, amit az útkezelők ebből járdajavításra költöttek. Most csak egyet tehetnek: nem hajítják ki a terveket, várnak. Amint kapnak rá pénzt, dolgoznak. Az útkezelők illetékese egyet meg tudott ígérni: a balesetveszélyes szakaszok kijavítására kerítenek pénzt.
Az elmúlt években minden győri városrészben dolgoztak az útkezelők kivitelezői, a leggyakrabban Ménfőcsanak, Bácsa és Újváros utcáiban. A javítás abból állt, hogy a töredezett, általában 50–100 méteres szakaszokra – ahol a só, a fagy marta ki vagy a teherautók gyűrték össze a burkolatot – 3–4 centiméteres aszfaltréteget terítettek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül a győri rendezési terv

Még három hétig tehetnek észrevételt a lakosok a győri rendezési terv tervezetének módosítására. Most még mindenki beleszólhat lakókörnyezetének telekalakítási és építési szabályaiba. Naponta többtucatnyian fordulnak meg a győri városháza aulájában azért, hogy megtekintsék a város új rendezési és szabályozási tervének tervezetét, amelyet a városépítési iroda függesztett ki paravánokra. Tovább olvasom