Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nincs napirenden a II János Pál tér felújítása

"Mikor kezd valamit a városvezetés a II. János Pál térrel? Jelenlegi állapota méltatlan mind a pápa nevéhez, mind a színház színvonalához" – jegyezte meg egy olvasónk a Városrészek Fórumán, a Belvároshoz kapcsolódóan.

A II. János Pál térre vonatkozó kérdéssel megkerestük a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetőjét. Fűke Péter elmondta: – Tudjuk, hogy milyen a tér állapota, évek óta foglalkozunk a felújítás gondolatával, de rövid távú terveink között egyelőre ez nem szerepel.

Szeretnénk felújítani a Belváros összes frekventált részét, a II. János Pál téren kívül a Bécsi kapu teret és a sétálóutcákat is, de nem megy minden egyszerre. Lépésről lépésre újul meg a központ.

Kétezer-hét óta jelentős összegeket költünk a Belváros szépítésére, ezért újulhatott meg a Széchenyi, a Városház és a Gutenberg tér, az Apáca, a Jedlik Ányos, a Kisfaludy és a Kazinczy utca.

Igyekszünk a patinás belvárosi épületeket is felújítani, az, aki nyitott szemmel jár, láthatja, hogy ezek is folyamatosan szépülnek. A Dunakapu tér a következő nagy lépés, ezt követheti a színház előtti tér felújítása.

– A II. János Pál tér felújítására korábban már pályázott a győri önkormányzat, de nem nyert támogatást a beruházás terve. Folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket.

Az, hogy mikor szépülhet meg a terület, nagymértékben függ a bevonható külső forrásoktól, valamint a fejlesztésekre fordítható kapacitásunktól – nyilatkozta Fűke Péter. Arra a kérdésre, hogy van-e konkrét terv és költségbecslés a tér felújítására, így válaszolt:

– Nincs. Évekkel ezelőtt készült terv a felújításra vonatkozóan, de az már nem felelne meg a mai igényeknek. Ha aktuális lesz a beruházás és látszik annak anyagi fedezete, új tervet kell készíttetni.

Mivel ez is jelentős összeg, akkor fogunk erre pénzt költeni, amikor maga a beruházás a küszöbön áll.

Olvasóink írták

 • 6. Tündenéne 2012. október 15. 08:45
  „1. ferdo 2012.10.08. 08:24
  Én is felröhögtem ezen :D

  Ahhoz meg, hogy a Dunakapu tér épül-szépül... Júj. Ebből mi annyit érzékelünk, hogy reggel 6.20-kor már az orrunk alatt dübörögnek fülsiketítő hangzavarral a böhöm gépek :(”
 • 5. bazsifekete 2012. október 10. 19:32
  „Jelentős összegért nem várnánk el minőségi munkát?
  Értem itt például a Jedlik Ányos utca burkolatát, s annak munkálatait.
  Ja!! Hogy a Széchenyi téren is volt hasonló burkolati probléma...”
 • 4. bazsifekete 2012. október 10. 18:09
  „Az Arrabona Városvédő Egyesületnek is lehet írni észrevételeket a:
  http://arrabona-varosvedo.hu/forum/index.php fórumra is.”
 • 3. mojó 2012. október 10. 11:55
  „Dicséretes és örvendetes, hogy városunk szépítésére , régi történelmi épületeink, tereink, utcáink felújítására ilyen sokat költ az önkormányzat. DE a volt pénzügyi palota felújítására miért nem kerül sor. Szerintem a Győrbe érkezők nagy része látja ezt az ocsmány állapotot. Aki az alúljáróból érkezik, az pedig azt hiszi a mostani Kossuth utcába érkezett. Igaz ott nincs ilyen magas épület, de állapotuk hasonlóak.Mojó”
 • 2. urbaniastapista 2012. október 08. 15:39
  „Nem lenne baj, ha rendesen elgondolkoznának, mit is akarnak a térrel. Nehogy úgy járjunk vele, mint néhány másik projekttel, ahol valamikor elkészítettek valamilyen tervet, évekig nem történt semmi, aztán megnyílt egy pályázat, gyorsan beadták a készítéskor is elavult terveket, aztán meg hivatkoztak arra, hogy "ez volt a tervekben, ezt kell megépíteni".
  Lakóterületeket elkerülő gyirmóti kerékpárút, vagy a legújabb Ménfőcsanaki körforgalom. Pl.”
 • 1. ferdo 2012. október 08. 08:24
  „Hogy lehet egy évszámot betűvel kiírni? Újságíró-iskola, első osztály.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-koncert kettős jubileummal Győrben

Kettős jubileumot ünnepel a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezete.… Tovább olvasom