Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Nincs bevásárlás körút nélkül

A bácsai piac megszűnése után joggal vetették fel az olvasók: most akkor hová menjenek vásárolni, mert a környéken más lehetőség nem nagyon van. Számukra nyilván nem vigasz, de más is ezt mondja.
A bácsai piac megszűnése után joggal vetették fel az olvasók: most akkor hová menjenek vásárolni, mert a környéken más lehetőség nem nagyon van. Számukra nyilván nem vigasz, de más is ezt mondja.
 
„Nem mindegy" sorozatunkban eddig a szúnyoghelyzetről írtunk, majd pedig azt néztük meg, hasonló esélyt kapnak-e a Győrben, illetve a város környéki falvakban élők a gyógyulásra, ha rosszul lesznek. Ahogy a cím is mutatja, eddig minden esetben az volt a válasz, hogy korántsem mindegy, hol él az ember. Előre tisztázzuk: bevásárló körképünknél ugyanez lesz a konklúzió.

A bácsai piac megszűnésének hírére joggal vetették fel az olvasók: akkor most hová menjenek vásárolni? Jobb híján azt a választ adtuk, a közeli bevásárlóközpontba. Aztán az is kiderült, olyan, hogy közeli, szerintük nincs is. Megnéztük hát, városrészenként hogy állunk a szupermarketekkel, s várható-e változás a közeljövőben ezen a téren. Forrásnak a mindennapi tapasztalatokat vettük, emellett a tavaly november 7-i lapszámunkat, ahol a vezető anyag  az volt: Új üzletházak sora épülhet Győrben. 

Bácsa, Révfalu, Gyárváros

Bácsa és a közeli Révfalu sem dicsekedhet bevásárlóközponttal, bár ez utóbbi – mármint Révfalu – közelebb fekszik az Árkádhoz és az Intersparhoz is. Autóval 10–20 perc alatt mindkét központ elérhető, Bácsa esetében viszont még legalább 10 percet hozzá lehet tenni ehhez az időhöz. Az Interspart kénytelen választani az a győri is, aki Gyárvárosban él, az ott élő kollégák legalábbis esküsznek arra: ez a leggyorsabb megoldás, negyed óra. Nekik jó hír, hogy a városrészben egy Lidl-áruházat terveznek (valamikor a jövőben), illetve egy barkácsáruházat. 

Belváros, Sziget, Adyváros

A belvárosiaknak ott van az Arrabona, régen persze volt a Centrum, illetve a Baross úton még több bolt is. A Szigetben és Újvárosban élők a Pápai út melletti Tescót vagy a Metrót favorizálják, de nekik épül majd a Duna Center, ami közelebb lesz. Azt sem mellékes megjegyezni, hogy Újvárosban sorra épülnek a társasházi lakások, s a beköltözőknek kell majd számos üzlet. Adyváros és Nádorváros irigyelt is, meg nem is. A pláza elvileg ott van „kéznél", de többen azt mondják, most már inkább elmennek ők is a Pápai úti bevásárlóközpontokhoz, mert nagyobb a kínálat. Ha minden igaz, még nagyobb lesz, négy üzletházat terveznek ugyanis a Kika mellé: az Interfruchtot, egy bevásárlóközpontot, a Vásárvárost és a Family Centert. Ráadásul a pláza bővítéséről sem mondtak le (elvben), s még egy élelmiszer-áruházra is van esély a környéken.

Likócs, Szabadhegy, Marcalváros

A likócsiak a keddi lakossági fórumon azt panaszolták, nekik sincs a közelben üzletházuk, de legalább ennyit (húsz percet, fél órát) kell autózniuk a ménfőcsanakiaknak is. Ha a marcalvárosiakat tekintjük alapnak, akkor a szabadhegyieknek is lenne okuk panaszkodni, de az előbbit ne tekintsük kiindulási pontnak, hisz a marcalvárosiaknál kedvezőbb helyzetben (gyors közvélemény-kutatásunk szerint) egyik városrész sincs. A kisebb Tescók (kétszáz méteren belül kettő is) mellett a közelben vannak a nagy központok, így ha az ember választhat, honnan induljon vásárolni, ha ránk hallgat, ezt a városrészt választja.

Sudár Ágnes
   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta vizet a tóba

Látványos szakaszához érkezett Szabadhegy csapadékvíz-elvezetési programja, amelyet – mint Sipőcz Pál, a városépítési osztály munkatársa elmondta – az önkormányzat tavaly határozott el. Az 54 millió forintos, környezetvédelmi szempontból is jelentős beruházás a vasútvonal, a Jereváni utca, a József Attila u. és a Szent Imre út által határolt 60 hektárnyi terület számára jelent megoldást. Tovább olvasom