Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Nézzék, milyen gyönyörű! Jaguár született a győri állatkertben - videó, fotók

A kislány túl van az orvosi vizsgálaton: fél kilós és egészséges.
Először született jaguár a győri Xántus János Állatkertben; a keddi első orvosi vizsgálaton kiderült, hogy a két és fél kilós kicsi egészséges és nőstény.

Videó: Cseh Róbert

A fiatal nősténynek ez volt az első ellése, ilyenkor pedig előfordul, hogy egyetlen utódot hoz világra. Ennek előnye, hogy a kölyök több anyatejhez jut, így gyorsabban és erősebbre növekszik - mondták el az eseményen az intézmény szakemberei, akik jelezték: felmerült a gondolat, hogy pályázaton keresnek nevet a kis jaguárnak.

Jaguár született Győrben (II.) Fotók: Cseh Róbert

A kölyök anyja, Zoia 2011 májusában a krakkói állatkertben született és a következő év telén érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre. Azért esett rá a választás, mert csapatban nevelkedett és saját anyja nevelte fel, így ő is megtanulhatta, megtapasztalhatta, hogyan kell egy kölyköt felnevelni.

Jaguár született Győrben

Zoia párja Chico, a kézzel nevelt fekete jaguár, aki 2010 nyarán született a Szegedi Vadasparkban, de két nap után el kellett venni anyjától, aki nem szoptatta. A mostanra apává érett jaguárkölyök egyhónapos korában került Győrbe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyíljelzések a gyorsforgalmi utakon - Ön érti, mit jelentenek?

Az autósokat sokszor a többsávos körforgalmak is összezavarják. Segítünk, hogy ne így legyen. Tovább olvasom